Од септември сум бруцош и се надевам на ФИНКИ во Скопје. Во кој студенски би ме советувале да одам и кога треба да поднесам документи за во студенски?
вака имаш 3 опции
1) пелагонија.. среден колку толку.. посебно ВЦ за секоја соба (~20 квадрати).. во соба по четвторица (имаш кревет шкаф.. една трпезариска маса - а и толку е местото) до Финки имаш редовно гратска линија 4, 24 што веднаш поминува до пелагонија (1000 во месец за слободна)
негативна страна (за мене не е баш,ама сите така велат) има многу албанци.. така да малку ќе припазуваш на некои изрази како смрт за ........... , а и упраникот е албанец
2)гоце... не е баш среден.. многу спратови (ако немаш став од лифтови ок тогаш)... собите се различни има апсолвентски (околу 5 кв за 1 човек) мали (~10 тина квадрати мислам за 3 дека се)... до дуплекси-две соби (~25 квадрати и нагоре, ама тие се веќе издадени уште пред да почне годината) може секаква да ти се падне......
има неколку блока..во некои блокови имаш ВЦ посебно во секоја соба... а во другите посебна „кујна“ за секоја соба (чешма лабаво и неколку висачи + екста штејкери за ако си донесиш фрижидерче).. нема албанци... има многу од источна мак така да се пија на мртво
3)стив според мене најдобра опција за машко...
гланц нова зграда за машки.... се е ново....собите се околу 15 - 20 квад за четворица... посебно ВЦ за секоја соба (се е ново внатре).. мислам дека има редовна линија 19 до финки... има малку албанци али 90 % од студентите ти се од источна мак.. така да ќе се изнаживееш студентски живот ако појдиш таму (мислам на секојдневни пијанчења, клец*ње... ова она) е сеа негативно е тоа што е едниствен студентски без читална, а ти пошто си на технички факс баш тоа ти треба..
твој е изборот