Bundesliga 2012/2013

Кој ќе биде Германски шампион 2012/13?

• Борусија Дортмунд

Гласови: 44 40,7%
  • Баерн Минхен

Гласови: 52 48,1%
  • Шалке 04

Гласови: 5 4,6%
  • Борусија Менхенгладбах

Гласови: 2 1,9%
  • Баер Леверкузен

Гласови: 1 0,9%
  • Друг тим (наведи кој)

Гласови: 4 3,7%

• Вкупно гласачи
    108
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.635
Поени од реакции
6.448
Колку чинат картите на стадионите низ Германија ? Ќе бидам во Франкфурт август и септември па планирам да гледам Ајнтрахт - Леверкузен или Ајнтрахт - Дортмунд, па некој ако може да ми каже коолку би ме чинала карта на 1 од овие 2 натпревари на солидно место, да не е ептен забутено ништо да не гледам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Колку чинат картите на стадионите низ Германија ? Ќе бидам во Франкфурт август и септември па планирам да гледам Ајнтрахт - Леверкузен или Ајнтрахт - Дортмунд, па некој ако може да ми каже коолку би ме чинала карта на 1 од овие 2 натпревари на солидно место, да не е ептен забутено ништо да не гледам.
http://www.eintracht.de/tickets/tageskarten/#

Нема уште цени, зависит од местото се движат од 20-100ЕУР

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Барнета од Леверкузен потпишал за Шалке. Му истече договорот така да без оштета премина во Шалке.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
КЛИК

Промени во трансфер цените на играчите од Бундеслигата. Најголем пораст имаат Алаба(скоро дупло си ја зголеми цената со прикажаните игри од минатата година) па следуваат Матип, Дракслер...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
КЛИК

Промени во трансфер цените на играчите од Бундеслигата. Најголем пораст имаат Алаба(скоро дупло си ја зголеми цената со прикажаните игри од минатата година) па следуваат Матип, Дракслер...
Баерн убедливо води што е и нормално ама Дортмунд се доближува и тука има играчи со солидни вредности како Геце, Хумелс, Ројс, Левандовски, Суботиќ...
--- надополнето: 6 јули 2012 во 21:36 ---
Едно време Баерн ко земаше титула секоја година мислам ја заборавија вредноста на националниот шапионат ама вака 2 суви години и одма во клубот се разгреа желбата за нова титула. Ќе биде супер година во Бундеслигата која сега е јубилејна 50та.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Елјеро Елиа е пред трансфер во Вердер, браво (y)
Ако се врати и Диего ке имаат добра екипа.

Лук де Јонг има проблеми со трансферот во Менхенгладбах.
Мислев дека Менхенгладбах ке бидат екипа која игра топло/ладно, една сезона во европа друга во долниот дел на табелата ама браво покажуваат големи амбиции. Земаа добри играчи и се надевам дека ке го земат Де Јонг. За него спремни се да платат 14 милиони.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Диего тешко да се врати Вердер нема пари за него и Елија највероватно ќе биде само позајмен сепак сум скептик за него. Еден од многу преценети Холанѓани.

Гладбах направи супер трансфери и ако го земат де Јонг стварно ќе играат пак за Европските места но клубот заебава биле веќе договорени за траснферсума па после поќе сакаа. Самиот играч го критизирал својот клуб.

Иначе Леверкузен одби конкретна понуда од 25м од Челзи за Ширле. Браво. (y)

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Елија највероватно ќе биде само позајмен сепак сум скептик за него. Еден од многу преценети Холанѓани
Вердер потврди дека се договориле со Елиа и со Јувентус. Холанѓанецот ќе биде купен за 6.5 милиони евра. Утре треба да се приклучи на подготовките на Вердер. Мислам дека ќе блесне во Вердер и ќе биде еден од најдобрите офанзивни крила во Бундеслигата :)
--- надополнето: 8 јули 2012 во 20:58 ---
Ако се врати и Диего ке имаат добра екипа.
Диего или ќе игра во Волфзбург или во некој бразилски клуб.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Во Волфсбург, бидејќи претходно играше таму ги смешав.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Во Волфсбург, бидејќи претходно играше таму ги смешав.
:) (y)
--- надополнето: 8 јули 2012 во 21:28 ---
И Леверкузен потврди дека се заинтересирани за Лук де Јонг така да кој знае што ќе се случи, во Менхенгладбах или Леверкузен? :rolleyes:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Па им треба напаѓач Дердијок си замина
--- надополнето: 9 јули 2012 во 02:46 ---
За Вердер сум скептик слаб тим имаат. Пизаро и Визе заминаа тие ги спасуваа посебно Пизара 70% од тимот им беше а и Марин го заборајв. Едино Сократис лани супер трансфер им беше ќе видиме дали ќе остане. Иначе Арнаутовиќ една од 10 игра добро, Елиа важеше за талент но Во Хамбург и Јуве дупка беше ја сум голем скептик за него. Селази за десно е добар од Чешка што го зеле ама сепак во подолг период треба да се покаже. Остануваат Фриц, Трибул, Тринкс, Игњовски и екипа...плус прво коло со Дортмунд ќе бидат солидно прегазена па дане ги чека иста судбина ко лани Хамбург.

Едно време Вердер беше прв за скаутинг, Пизаро, Микуд, Диего, Озил, Налдо итн. донесоа но последниве години им се катастрофа. Жалосно за клубот кој пред да зајакне Дортмунд во 2000дите им парираше на Баерн.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
--- надополнето: 9 јули 2012 во 02:46 ---
За Вердер сум скептик слаб тим имаат. Пизаро и Визе заминаа тие ги спасуваа посебно Пизара 70% од тимот им беше а и Марин го заборајв. Едино Сократис лани супер трансфер им беше ќе видиме дали ќе остане. Иначе Арнаутовиќ една од 10 игра добро, Елиа важеше за талент но Во Хамбург и Јуве дупка беше ја сум голем скептик за него. Селази за десно е добар од Чешка што го зеле ама сепак во подолг период треба да се покаже. Остануваат Фриц, Трибул, Тринкс, Игњовски и екипа...плус прво коло со Дортмунд ќе бидат солидно прегазена па дане ги чека иста судбина ко лани Хамбург.

Едно време Вердер беше прв за скаутинг, Пизаро, Микуд, Диего, Озил, Налдо итн. донесоа но последниве години им се катастрофа. Жалосно за клубот кој пред да зајакне Дортмунд во 2000дите им парираше на Баерн.
Не би рекол дека се слаби и покрај тоа што заминаа Пизаро и Марин, па Марин не играше добро во изминативе две сезони затоа веќе Лев не го вика во репрезентацијата. Со Елиа мислам дека добија подобар играч кој ќе блесне, мое мислење. Во Хамбург првата сезона ја одигра многу добро после следуваше мала криза па го продадоа. Инаку за Сократис, Вердер го купи за околу 3 милиони евра така да сега имаат добра одбрана со Селасие, Лукимиа, Сократис, Налдо, Афолтер и Предл. За разлика од минатото кога тоа им беше главен проблем сега ќе бидат добри. Во средниот ред имаат играчи како Екичи и Јунузович со потенцијал да станат нешто многу добро. Од нив очекува многу Томас Шаф. Сепак ќе видиме, ќе купуваат очигледно уште еден напаѓач бидејќи имаат само двајца со Петерсен и Арнаутович.
--- надополнето: 9 јули 2012 во 03:40 ---
Леверкузен игра со еден напаѓач. Моментално имаат двајца напаѓачи, Кислинг и овој новиот Жуниор Фернандес така да тие и не се многу финансиски јаки за да донесат играч како Лук де Јонг кој чини околу 15 милиони евра.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Карвајал потпиша за Леверкузен.
Оттл потпиша за Аугсбург.
Елија официјално во Вердер, а прекин на договорот за трансфер на Лук Де Јонг во Менхенгладбах.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom