13 илјади евра отштета од Скопје за жена касната од куче скитник

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Обично џукелите се вртат околу месерниците ако видите дечко пред Мик во центар намачкан со свинска маст и со пушено ребро во рака тоа сум јас. :sneaky: :D

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Да бе да, играјте си вие бифтеци мачки ќе ставиле ова она да ги каснело.
Ако те касни за мадиња налет и тие 13 илјади.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Да бе да, играјте си вие бифтеци мачки ќе ставиле ова она да ги каснело.
Ако те касни за мадиња налет и тие 13 илјади.
Ке се спремиш де подобро ке заштитиш јајцата ако правиш таков маневар.
Ја не можам да сватам како може џукац да ти наштети,го фатиш на шутеви ке почне да бега одма,џукелите се пички кучиња :)

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Ке се спремиш де подобро ке заштитиш јајцата ако правиш таков маневар.
Ја не можам да сватам како може џукац да ти наштети,го фатиш на шутеви ке почне да бега одма,џукелите се пички кучиња :)
Надежта за паричен надомест од оштетата е посилна од клоците.

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Кога ќе го видите кучето какво е шугаво, со отворени рани по него, незнам баш дали би дозволиле да ве касне, а ако ве касне дали ви стигаат тие пари за ампутација на ногата.

Мразам кучиња скитници, ме бркале до дома како мал, трипати сум бил каснат, а после 5-то одделение се бранам со клоци и се што ќе ми се најде при рака.
Сум пријавувал во полиција, ветеринарна станица, комунално претпријатие, ништо не се превзема.
Наутро кога одам на работа во текот на школската година има 3 дечиња кои ме чекаат во еден двор, да ги испратам до училиштето. На враќање од работа, група жени исто кога си одат од работа, чекаат некој да ги придружува по таа улица (над основно училиште) за да ги одбрани од кучињата, кои за скитници се прилично крупни. Значи проблем постои.

Оваа жена која добила оштета, да не заборавиме добила оштета од парите кои НИЕ ги обезбедуваме преку даноци и сметки за комуналии - значи двојно е во наш интерес да реагираме. Само проблем е немањето на здружение на заштита на луѓето, а има премногу здруженија за заштита на животните.

После овој пример се надевам дека јавните претпријатија и властите - под притисок на граѓаните ќе ги исчистат улиците од кучиња скитници и кучиња со сопственик кои се шетаат без ланец и корпа.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Тие што имаат бегано од кучиња треба да знаат дека од куче никогаш не смее да се бега, штом почуствува страв готов си :icon_lol:.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Браво за пресудава.Се надевам уште многу каснати граѓани ќе тужат и ќе ги добијат тужбите.Море до питачки стап да ги донесат комунална хигиена и град Скопје.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ги нема некако поборнициве за правата на кучињата......сега кога ќе изникнат од никаде на темава, има цели реферати да се пишува за тоа како луѓето се криви затоа што се несовесни.
Е*ате џукелите, се накотиле по градов, во Велес кај Гимназијата неможеш да поминеш од сите страни ги има.
У серија се влезе со случаиве куче да касне некого......сега ако не им текне да го решат проблемот никогаш нема да го решат.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ги нема некако поборнициве за правата на кучињата......сега кога ќе изникнат од никаде на темава, има цели реферати да се пишува за тоа како луѓето се криви затоа што се несовесни.
Е*ате џукелите, се накотиле по градов, во Велес кај Гимназијата неможеш да поминеш од сите страни ги има.
У серија се влезе со случаиве куче да касне некого......сега ако не им текне да го решат проблемот никогаш нема да го решат.
Абе батали ги тие борците за права на кучиња но како и да е во развиените опшества ги носат во шинтерници и таканатакаа и нема кучиња скитници по улиците.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Blondi,токму таквите ретардирани здруженија, не придонесуваат апсолутно ништо ниту за животните, а ниту пак за луѓето. Битката на неретва, во незнам кое репризно издание се имаше одиграно,меѓу мене и таквите здруженија, али жртва испадна само тастатурата и серверите на фејсбук. Друштвава се буквално тврдоглави-емоционални-штетници, 90 % од кучињата што ги вдомуваат ги наоѓаат по улици, на умирање,осакате без некоја нога рака или каков да е екстремитет на нив, и за истите се бараат пари за донирање за “ЛЕКУВАЊЕ НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ“. Е сеа, истите тие па и презентираат некој си глупав вид на веганство, организираат забави,донации...донациии....донации....(со бројот од нивната сметка)
Луѓе буквално од месечни примања, одделуваат по неколку еура, или било како за да им донираат на тие друштва,мислејќи со самото тоа легнување на нивните пари на сметка на здружение, друштвата помагаат. Иако нема тука никаква евиденција, колку пари се потрошени, и каде, и зошто одредени ветеринари се постојано фалени и се лечат кај нив животните, самата логика би го дала одговорот.

Тие исти друштва, што ги спомна, земаат од стационарите за вдомување миленици, и ги испуштаат на улица, доколку никој не ги вдоми. Кастрирано,прочистено,вакцинирано...ако никој не ја земи грозната џукела што ја сликаат по фејсбук и пишат дебилни објави на ниво од 2-годишно девојче, тогаш истата таа завршува по улиците. Не видов никогаш како тие помагаат на животните, туку го претвораат Скопје во една градска џунгла преполна со скитници. Нивното мото е “Кастрирај куче и пушти го на улица“, со цел демек нема да се размножуваат. Но никој, не ставил прст малку на глава, да сфати дека истите тие животни стануваат најголеми преносители на зарази, кожни паразити, ја грдат урбаната слика на градот како жалните врби во вардар, и нормално, го гнасат плоштадот уринирајќи и исфрлајќи радиоактивен кучешки измет, со тенденција да се залепи на вашата патика, онолку повеќе, колку што повеќе се нови.Али тешко да прекини таа тактика, кога некој си прави добра пара од истото.

Заеби хуманоста, кога тоа животно цел живот има нехуман живот. Поточно диво животно во град,поеќе би успеало во некоја планина да брка зајаци, него ли да вегетира во град. Ја сум да се фатат и убијат сите улични животинки, па еднаш да има чист град. Кој сака милениче дома, нека си купи педигрирано, од врвни одгледувачи. Помалце ќе имаат докторите работа со вадење кучешки тении од деца, а и помалку заразни кучиња.
Ај тебе некој да те фати и убие, ќе имаме почист град!
Од вакви како тебе, и од оние што намерно ги осакатуваат таквите животинки ми се гади! Па после тие биле криви, касале ова она....се знае зошто касаат и напаѓаат! Горете бе сите во пеколот....:mad:

Он топик : женава милион посто е партиско војниче, чим зела толкава оштета!
И јас имам земано оштета не ради куче, туку нешто сосема друго, башка класифицирано како посериозно од ова, па сумата неможе да се спореди со мојата!
Со среќа нека и се парите!

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не сфаќам зашто им се истураат сите на кучињата. Тие се криви што се родиле, за ништо друго немаат вина.
Јас вината им ја припишувам на институциите задолжени за нивно контролирање, стерилизирање и вакцинирање против болести што лесно се пренесуваат, поготово на жештиниве.
И човек да оставиш гладен толку долго време, да не речам од раѓање, ќе почне да напаѓа. Гладот со себе си носи агресија, очигледно, се борат да преживеат. Неможеш да ги обвиниш, нагон е тоа!
Кај нас или ги оставаат на улица да напаѓаат, ни вакцинирани, ни проверени, или ги носат во шинтерница на еутаназија.
И ја иам маалски кучиња, со обетчиња. Не напаѓаат, лаат на други кучиња што доаѓаат у маалово, не на оние што се сопственост на станарите, нити на самите станари. Се наоѓа по некој што ќе им даде некоја манџа останата или паштетка, и не праат бељи.
Немоеш истото да го очекуваш од куче што живее ден за ден, што во жештиниве не видело вода, во најголемите студови седи гладно, нема каде да спие и слично.
Ама буквално, криви што се родиле.
Малце да поводат грижа тие што им е тоа работа, да ги средат, да ги стерилизираат (тоа стварно не е скапо), ако веќе неможат да им најдат дом на сите, бар да обезбедат средства и тие кучиња барем еднаш во денот да се нахранат, и се' ќе се смири.
Нити ќе напаѓаат некој, нити ќе треба да се мачат или убиваат.
И нема да се размножуваат неконтролирано!
Не продавам хипи филм, ама стварно мислам дека има поубав начин да се среди ова.
Кучињата вакви, такви, џукели, опасни.
Тебе нека те стаат една недела да поседиш на секакво време итн итн, напишав погоре, да видиме ти дали нема да станеш опасен.
Само една недела, доволно ќе биде :)
Just sayin'.
Кучињата не знаат за зло :) Општо, животните не знаат.
Прават се што е во нивна моќ да преживеат.

For the record, и мене ме имаат напаѓано кучиња. Многу, многу пати. И стварно нив не ги обвинувам.
Ќе направам се што е потребно да се одбранам, ама намерно да го повредам, осакатам или убијам кучето, нема шанси.

V

Vollstandig

Гостин
Ај тебе некој да те фати и убие, ќе имаме почист град!
Од вакви како тебе, и од оние што намерно ги осакатуваат таквите животинки ми се гади! Па после тие биле криви, касале ова она....се знае зошто касаат и напаѓаат! Горете бе сите во пеколот....:mad:
Не пцуј, ќе гориш во пеколот и ти:icon_lol: Јас веќе горам, 30 + степени е кај мене. Никаде не спомнав дека “намерно осакатувам животни“ ниту пак мразам животни 50 % од мислењата што ги пишувам ми се во подфорум “Домашни миленици“.

За почист и пооубав град, не ти треба уличи кучиња.Поточно каде си видела улчични кучиња освен во село? Селото во кое вегетираш, има кучиња оти сеуште не планира урбанизација, а и овците нема да ви се на број.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Не сфаќам зашто им се истураат сите на кучињата. Тие се криви што се родиле, за ништо друго немаат вина.
Јас вината им ја припишувам на институциите задолжени за нивно контролирање, стерилизирање и вакцинирање против болести што лесно се пренесуваат, поготово на жештиниве.
И човек да оставиш гладен толку долго време, да не речам од раѓање, ќе почне да напаѓа. Гладот со себе си носи агресија, очигледно, се борат да преживеат. Неможеш да ги обвиниш, нагон е тоа!
Кај нас или ги оставаат на улица да напаѓаат, ни вакцинирани, ни проверени, или ги носат во шинтерница на еутаназија.
И ја иам маалски кучиња, со обетчиња. Не напаѓаат, лаат на други кучиња што доаѓаат у маалово, не на оние што се сопственост на станарите, нити на самите станари. Се наоѓа по некој што ќе им даде некоја манџа останата или паштетка, и не праат бељи.
Немоеш истото да го очекуваш од куче што живее ден за ден, што во жештиниве не видело вода, во најголемите студови седи гладно, нема каде да спие и слично.
Малце да поводат грижа тие што им е тоа работа, да ги средат, да ги стерилизираат (тоа стварно не е скапо), ако веќе неможат да им најдат дома на сите, бар да обезбедат средства и тие кучиња барем еднаш во денот да се нахранат, и се' ќе се смири.
Не продавам хипи филм, ама стварно мислам дека има поубав начин да се среди ова.
Тебе нека те стаат една недела да поседиш на секакво време итн итн, напишав погоре, да видиме ти дали нема да станеш опасен.
Just sayin'.

For the record, и мене ме имаат напаѓано кучиња. Многу, многу пати. И стварно нив не ги обвинувам.
Ќе направам се што е потребно да се одбранам, ама намерно да го повредам, осакатам или убијам кучето, нема шанси.
Целосно се согласувам со твојот пост!
+ ќе додадам дека таквите кучиња се ужасно малтретирани од некои ненормални, недоветни луѓе, и после истите а и останатите луѓе очекуваат таквите кучиња да бидат нормални! Па се се тоа истрауматизирани, затоа се агресивни!
АМа нема кај нас ни закон ни култура да се спроведе истиот!

V

Vollstandig

Гостин
Малце да поводат грижа тие што им е тоа работа, да ги средат, да ги стерилизираат (тоа стварно не е скапо), ако веќе неможат да им најдат дом на сите, бар да обезбедат средства и тие кучиња барем еднаш во денот да се нахранат, и се' ќе се смири.
Just sayin'.

Истите тие кучиња, после вакцинација,стерилизација и останати процедури,потребно е да се стават во кафез, со цел да појди некој да ги вдоми.А стационарите имаат задача да се грижат за животните. Кај нас стационарите се мачилиште за животните, 10 пута хитлеровите логори за евреи. Е сеа настанува трагедија, кога “љубителите“ ги земаат и повторно испуштаат на улици, тогаш пак имаш глутници низ град, и нормално е, некогаш да панадни човек некој пес.
Ако идиме европски,да идиме европски, ако не, слободно нека шетаат, ама нека пасат и коњи во жена парк, нека шетаат кокошки околу кеј, овци нека поминуваат преку камени...

Kajgana Shop

На врв Bottom