13 илјади евра отштета од Скопје за жена касната од куче скитник

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Edno vreme po germanija ova bese hit kaj ciganite se mackaa so mrsnotija namerno se dodeka ne gi provalija nemcive :pos::tapp:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Конечно ова и кај нас. Треба повеќе вакви оштети да добиваат луѓево па да им текне на властиве во градов да го решат тој проблем со агресивни кучиња кои напаѓаат луѓе. Не ми се случило само еднаш да бегам од глутници на кучиња.

А вие заштитници на кучињата, да ми каснете од таквиот ако не се согласувате со мислењето мое.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Tреба кучињата да се носат во шинтерница како што се прави секаде во развиените земји да не се оставаат на улица а не да се ликвидираат...но да бе заборавив не сме ние развиена земја.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.743
Поени од реакции
35.603
Каснатава теткица гарант или е партиски лепач на плакати, или купувач на бурек за време на изборна кампања, или близок член на некој судија, оваа пресуда не важи за обичните смртници.
Ако мене ме касне куче и ако ги тужам надлежните, судската пресуда би гласела ‘‘ Што мајка бараше таму кај што има куче скитник, што не си отиде по другата улица:свиркам:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ај може ова ќе ги подбуцне да ги соберат џукелите побрзо.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
USA - javi se, za kucinja e muabetov
i ve molam nemoj uste nekoj DUKELI da spomnal - pusteni gratski milenici

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
аааа црно им се пишува на џукеливе ко шо глеам ја... прво од народот пошо кој стигне ке ги провоцира кој со коамења кој со бифтек кој со паштета..... постле тоа коце кога ке види дека ради џукелите му се намалува буџетот има јавен оглас за шинтери да даде!!!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
:(Штета:(,
Не си знаел за пресудава , инаку со сила ќе им се фрлеше во глутницата, па да лапнеш убава паричка
1 куче = 13.000 евра
5 кучиња = 65.000 евра :D
После тие со правата ќе ми спиеа пред врата и ќе штрајкуваа со пароли како ја сум бесчуствителен кон кутрите кучиња. По нив треба да стојам во место а они да ме јадат.:)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Настрана малку од темава, да кажам за овие од здруженијава за заштита на животните, пошто некои од нив ги имам на фб...Не се свесни колку се нападни, досадни, па и безобразни до негде...Ај тоа што објавуваат кученца и мачки за вдомување, е во ред...Не секој може да купи домашно милениче...Вака може да си вдоми бесплатно и да си го чува, поготово вакцинирано, прочистено од паразити итн...Таквото питомо куче за мене е подеднакво вредно и мило како и некое расно на пример куче...Али кога ќе видам слики од повредени животни, ај да не речам масакрирани - ми се гади и ми се плаче...Вчера мислам дека објавија слика од куче со огромна рана на грбот по цела должина, отворена и месото му се гледа...Претходно мачка заглавена во шахта, без една нога...И напишале да се донира пари, број на сметка итн...Кога веќе отвараш такво здружение треба и финансиски да си поткрепен, а не како циган да молиш по секој на фб да ти плаќа...Или склучи договор со ветеринарната болница, за да им се помогне на животните...Кога се веќе толку хумани ветеринарите, нека ги оперираат бесплатно животните...Добро е да објавиш жиро-сметка од време на време и секој е свесен, доколку сака и е во можност да уплати некој денар, а не да ги потресуваш луѓето со слики од распарчени животни...И оделе таму во стационар за кучињата скитници, да ги спасувале, дури и некоја тепачка имало порано таму...Заразено и болно куче ти нема што да го спасуваш...Тоа треба градот да си преземе мерки, да го вакцинира, да го прочисти од паразити, да го излечи кучето, но никако да не биде убиено (строго сум против тоа...)

Едит- за оваа што добила пари како оштета, сигурно некој многу добро ја упатил што да прави и како да прави...Не верувам дека е некоја обична жена без врски по институцииве наши корумпирани...Таа добро го прорачунала ризикот пред да се дрзне да ја тужи државата...

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Ајде и Македонија ќе стане како Америка, некој луѓе ќе живеат од тужби...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Јас давам 15.000 евра ако вие касните куче.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.355
Поени од реакции
26.367
Со 13000 евра се решава проблемот со 26000 кучиња скитници. Ама општинските власти заедно со здруженијата за заштита на животните знаат најдобро...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Има некој информации каде може да најдам куче скитник за да ме касне???

ПС: Како што е ситуацијата во државава и со платите и невработеноста 13 илјади евра оштета и те како би ти помогнале во тешки моменти. Без потење г'з пари у џеб...

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Глеам порасна побарувачката за кучиња, кој е заинтересиран нека дојде на гости во Тетово, ние ги имаме за извоз. Слободно може и да си земете по неколку љангари за во вашиот град, ако случајно не ви тргне бизнисот од прво каснување.

V

Vollstandig

Гостин
Настрана малку од темава, да кажам за овие од здруженијава за заштита на животните, пошто некои од нив ги имам на фб...Не се свесни колку се нападни, досадни, па и безобразни до негде...Ај тоа што објавуваат кученца и мачки за вдомување, е во ред...Не секој може да купи домашно милениче...Вака може да си вдоми бесплатно и да си го чува, поготово вакцинирано, прочистено од паразити итн...Таквото питомо куче за мене е подеднакво вредно и мило како и некое расно на пример куче...Али кога ќе видам слики од повредени животни, ај да не речам масакрирани - ми се гади и ми се плаче...Вчера мислам дека објавија слика од куче со огромна рана на грбот по цела должина, отворена и месото му се гледа...Претходно мачка заглавена во шахта, без една нога...И напишале да се донира пари, број на сметка итн...Кога веќе отвараш такво здружение треба и финансиски да си поткрепен, а не како циган да молиш по секој на фб да ти плаќа...Или склучи договор со ветеринарната болница, за да им се помогне на животните...Кога се веќе толку хумани ветеринарите, нека ги оперираат бесплатно животните...Добро е да објавиш жиро-сметка од време на време и секој е свесен, доколку сака и е во можност да уплати некој денар, а не да ги потресуваш луѓето со слики од распарчени животни...И оделе таму во стационар за кучињата скитници, да ги спасувале, дури и некоја тепачка имало порано таму...Заразено и болно куче ти нема што да го спасуваш...Тоа треба градот да си преземе мерки, да го вакцинира, да го прочисти од паразити, да го излечи кучето, но никако да не биде убиено (строго сум против тоа...)

Едит- за оваа што добила пари како оштета, сигурно некој многу добро ја упатил што да прави и како да прави...Не верувам дека е некоја обична жена без врски по институцииве наши корумпирани...Таа добро го прорачунала ризикот пред да се дрзне да ја тужи државата...
Blondi,токму таквите ретардирани здруженија, не придонесуваат апсолутно ништо ниту за животните, а ниту пак за луѓето. Битката на неретва, во незнам кое репризно издание се имаше одиграно,меѓу мене и таквите здруженија, али жртва испадна само тастатурата и серверите на фејсбук. Друштвава се буквално тврдоглави-емоционални-штетници, 90 % од кучињата што ги вдомуваат ги наоѓаат по улици, на умирање,осакате без некоја нога рака или каков да е екстремитет на нив, и за истите се бараат пари за донирање за “ЛЕКУВАЊЕ НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ“. Е сеа, истите тие па и презентираат некој си глупав вид на веганство, организираат забави,донации...донациии....донации....(со бројот од нивната сметка)
Луѓе буквално од месечни примања, одделуваат по неколку еура, или било како за да им донираат на тие друштва,мислејќи со самото тоа легнување на нивните пари на сметка на здружение, друштвата помагаат. Иако нема тука никаква евиденција, колку пари се потрошени, и каде, и зошто одредени ветеринари се постојано фалени и се лечат кај нив животните, самата логика би го дала одговорот.

Тие исти друштва, што ги спомна, земаат од стационарите за вдомување миленици, и ги испуштаат на улица, доколку никој не ги вдоми. Кастрирано,прочистено,вакцинирано...ако никој не ја земи грозната џукела што ја сликаат по фејсбук и пишат дебилни објави на ниво од 2-годишно девојче, тогаш истата таа завршува по улиците. Не видов никогаш како тие помагаат на животните, туку го претвораат Скопје во една градска џунгла преполна со скитници. Нивното мото е “Кастрирај куче и пушти го на улица“, со цел демек нема да се размножуваат. Но никој, не ставил прст малку на глава, да сфати дека истите тие животни стануваат најголеми преносители на зарази, кожни паразити, ја грдат урбаната слика на градот како жалните врби во вардар, и нормално, го гнасат плоштадот уринирајќи и исфрлајќи радиоактивен кучешки измет, со тенденција да се залепи на вашата патика, онолку повеќе, колку што повеќе се нови.Али тешко да прекини таа тактика, кога некој си прави добра пара од истото.

Заеби хуманоста, кога тоа животно цел живот има нехуман живот. Поточно диво животно во град,поеќе би успеало во некоја планина да брка зајаци, него ли да вегетира во град. Ја сум да се фатат и убијат сите улични животинки, па еднаш да има чист град. Кој сака милениче дома, нека си купи педигрирано, од врвни одгледувачи. Помалце ќе имаат докторите работа со вадење кучешки тении од деца, а и помалку заразни кучиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom