Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Daj oladi malku ne ova kviz taka na drugo mesto...................,ako nemas sto za temata da kaes nemora da ja upropastuvas ..........kaj ste be moderatori aj malce naprajte red ve molam.
Не е квиз, ама не е ни место за лупање глупости.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Daj oladi malku ne ova kviz taka na drugo mesto...................,ako nemas sto za temata da kaes nemora da ja upropastuvas ..........kaj ste be moderatori aj malce naprajte red ve molam.
Епа, царе, следи ја дискусијата. Прашањето беше до Soul of Space кој инсистира дека муслианите биле размни во своето токување на светите текстови. Оттаму, моето прашање за кичма-тестис се однесуваше на Куранот, а не на Исус. Читањето е мајка на несрамењето.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Епа, царе, следи ја дискусијата. Прашањето беше до Soul of Space кој инсистира дека муслианите биле размни во своето токување на светите текстови. Оттаму, моето прашање за кичма-тестис се однесуваше на Куранот, а не на Исус. Читањето е мајка на несрамењето.
Za prasanja koi se odnesuvaat do Kur'anot,si ima tema.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Za prasanja koi se odnesuvaat do Kur'anot,si ima tema.
Si ima. Sepak, ova ne e tema za toa dali hristijanite se razumni ili ne, a ti komentiras prigodno. Ako si arslan I se chatalis so razum, de dochatali se pa prosvetli ne' nas neukite I odgovori ni (razumno) kade toa se sozdava spermata spored razumnata kniga narecena Kuran. Kje mozes li?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Sosema normalno bese toa sto jas go prasav.
Bog e eden a ustvari toj eden e tri,taka velat. I na toa prasanje mestoto mu e tuka. Ako e Isus Bog na zemjata togas ima uste eden Bog na neboto,spored toa sto Isus go veli.
Kako da veruvam deka Isus e bog,kako sto velat,koga i Isus mu se moli na Boga,place pred Boga. Nema nitu logika nitu nisto da veruvam deka i isus vo isto vreme bil bog dodeka na krstot placel i se prasuval :"zosto Boze me ostavi"....
E,ako tebe kicmata i toa ne ti e jasno,a pogotovo ako nemas sto da kazes vo vrska so toa sto go prasav,kjuti si a za Islamot ima mesto kade da prasas ili otvori si posebna tema. So kejf i zadovolstvo ke ti pisuvam.Oti,znam,uveren sum i Ubeden deka ti i nemas procitano sto pisuva potocno vo Kur'anot za toa,samo si go prenel onaka kako sto nekoj izlazal i prepravil.Eve nesto za Embriologijata od Kur'anot:
http://www.quranandscience.com/human/135-dr-keith-moore-confirms-embryology-in-quran.html
Ako eden profesor i doktor po embriologija ne nasol zabeleska,koj si ti ?
Eve i nesto poveke:
http://www.google.com/webhp?hl=en&tab=iw#hl=en&sclient=psy-ab&q=embryology+dr.+Caith+Moore&oq=embryology+dr.+Caith+Moore&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=serp.3...3292l19197l1l19614l24l24l0l0l0l0l323l3506l0j23j0j1l24l0.frgbld.&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=3226d37ade666d03&biw=1024&bih=598
Pozdrav.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Oti,znam,uveren sum i Ubeden deka ti i nemas procitano sto pisuva potocno vo Kur'anot za toa,samo si go prenel onaka kako sto nekoj izlazal i prepravil.
Pozdrav.
Отпоздрав!

86. At-Tariq:
86. At-Tariq
[5] He is created from a gushing fluid
[6] That issued from between the loins and ribs. !

или

[5] Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
[6] koja između kičme i grudi izlazi,

Кој дел е нејасен? Мене ми е очигледно дека Куранот вика: Спермата се прави меѓу кичмата и слабината.

Тоа не е точно. Hence, не е разумно. А ти збориш дека христијаните биле неразумни.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Мислам дека имам одговорено на темата, ќе го искористиш Search-от.
Инаку, еве, оваа тема ми е по ќеиф. Сега, ако веќе сакаш јово наново муабет, прво ќе објасниш ЗОШТО сметаш дека нешто ти е според верата. А после јас ќе пробам нели, да те демантирам ;)http://forum.kajgana.com/threads/Имендени-наш-типичен-културолошки-белег.10327/

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Bog e eden a ustvari toj eden e tri,taka velat. I na toa prasanje mestoto mu e tuka. Ako e Isus Bog na zemjata togas ima uste eden Bog na neboto,spored toa sto Isus go veli.
Kako da veruvam deka Isus e bog,kako sto velat,koga i Isus mu se moli na Boga,place pred Boga. Nema nitu logika nitu nisto da veruvam deka i isus vo isto vreme bil bog dodeka na krstot placel i se prasuval :"zosto Boze me ostavi"....
E,ako tebe kicmata i toa ne ti e jasno,a pogotovo ako nemas sto da kazes vo vrska so toa sto go prasav,kjuti si a za Islamot ima mesto kade da prasas ili otvori si posebna tema. So kejf i zadovolstvo ke ti pisuvam.Oti,znam,uveren sum i Ubeden deka ti i nemas procitano sto pisuva potocno vo Kur'anot za toa,samo si go prenel onaka kako sto nekoj izlazal i prepravil.Eve nesto za Embriologijata od Kur'anot:
http://www.quranandscience.com/human/135-dr-keith-moore-confirms-embryology-in-quran.html
Eve i nesto poveke:
http://www.google.com/webhp?hl=en&tab=iw#hl=en&sclient=psy-ab&q=embryology dr. Caith Moore&oq=embryology dr. Caith Moore&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=serp.3...3292l19197l1l19614l24l24l0l0l0l0l323l3506l0j23j0j1l24l0.frgbld.&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=3226d37ade666d03&biw=1024&bih=598
Pozdrav.

Каков доктор бре, каков професор, па уште и по ембриологија велиш.

Трагично, жално, не знам веќе што да кажам.

Зарем ти треба научник да знаеш дека Земјата не ја носи кит на својата глава,
зарем ти треба доктор по ембриологија да ти каже дека спермата не се создава у кичмата.

Бараш нелогичност за три во едно, а прифаќаш идиотштина дека спермата се создава у кичмата.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Eve i nesto poveke:
http://www.google.com/webhp?hl=en&tab=iw#hl=en&sclient=psy-ab&q=embryology dr. Caith Moore&oq=embryology dr. Caith Moore&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=serp.3...3292l19197l1l19614l24l24l0l0l0l0l323l3506l0j23j0j1l24l0.frgbld.&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=3226d37ade666d03&biw=1024&bih=598
Pozdrav.
Само еден цитат:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Само еден цитат:

Кај Христијанството оваа реченица на Хокинг има помала тежина од проста причина што се однесува на поединечна илузија кај секој верник посебно:P

Кај Исламов, или поточно кажано Мухамеданството има многу поголема тежина оти тоа е колективна илузија, на милијарда и кусур единки.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Кај Христијанството оваа реченица на Хокинг има помала тежина од проста причина што се однесува на поединечна илузија кај секој верник посебно:P

Кај Исламов, или поточно кажано Мухамеданството има многу поголема тежина оти тоа е колективна илузија, на милијарда и кусур единки.

Апсолутно точно.:)

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Во Библијата:

„И во деветтиот час Исус извика гласно, велејќи: ‚Елои, Елои, Лама савахтани?‘ А тоа значи: ‚Боже Мој, Боже Мој, зошто си ме оставил?‘“
(Марко, 15: 34)
(Да се плаче поради нанесена неправда е човечка слабост.)

„А утредента, во темни зори, стана, излезе и отиде во пусто место и таму се молеше.“
(Марко, 1: 35)
„А Он се повлекуваше на осамени места и се молеше.“
(Лука, 5: 16)
(Молењето е исклучиво човекова потреба.)

„И рече Исус: ‚Кој се допре до Мене? Некој се допре до Мене, зашто сетив дека излезе сила од Мене.‘“
(Лука, 8: 45, 46)
(Незнаењето е човекова ограниченост.)

„А утредента, кога излегоа од Витанија, Он огладне.“
(Марко, 11: 12)
(Човековото тело чувствува глад и има потреба од храна.)

„Но, кога се доближи до неа, не најде ништо освен лисја, оти уштен е беше времето за смокви. И кога одговори Исус, ј рече: ‚Отсега никој довека да не вкуси плод од тебе!‘“
(Марко, 11: 13,14)
(Гладниот човек е и гневен човек!)

„Кога, пак, пловеа, Он заспа.“
(Лука, 8: 23)
(Спиењето е човекова потреба, а да се заспие е човекова слабост.)

„А за тој ден и час никој не знае, ни ангелите небесни, ниту Синот, а само Отецот.“
(Марко, 13: 32)
(Луѓето не знаат што ќе се случи во иднина, но Создателот знае.)

„Тогаш Духот Го одведе Исуса во пустиња за да биде искушуван од ѓаволот.“
(Матеј, 4: 1)
(Ѓаволот никогаш не може да му наштети на Бог, но на човекот може.)

„Но Јас ништо не можам да правам Сам од Се¬бе.“
(Јован, 5: 30)
(Човекот секогаш зависи од Бога.)

„Ништо не правам Сам од Себе, туку, како што Ме научи Мојот Отец, така и зборувам.“
(Јован, 8: 28)
(Пратеникот е човек и нема своја сопствена власт.)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Во Библијата:

„И во деветтиот час Исус извика гласно, велејќи: ‚Елои, Елои, Лама савахтани?‘ А тоа значи: ‚Боже Мој, Боже Мој, зошто си ме оставил?‘“
(Марко, 15: 34)
(Да се плаче поради нанесена неправда е човечка слабост.)

„А утредента, во темни зори, стана, излезе и отиде во пусто место и таму се молеше.“
(Марко, 1: 35)
„А Он се повлекуваше на осамени места и се молеше.“
(Лука, 5: 16)
(Молењето е исклучиво човекова потреба.)

„И рече Исус: ‚Кој се допре до Мене? Некој се допре до Мене, зашто сетив дека излезе сила од Мене.‘“
(Лука, 8: 45, 46)
(Незнаењето е човекова ограниченост.)

„А утредента, кога излегоа од Витанија, Он огладне.“
(Марко, 11: 12)
(Човековото тело чувствува глад и има потреба од храна.)

„Но, кога се доближи до неа, не најде ништо освен лисја, оти уштен е беше времето за смокви. И кога одговори Исус, ј рече: ‚Отсега никој довека да не вкуси плод од тебе!‘“
(Марко, 11: 13,14)
(Гладниот човек е и гневен човек!)

„Кога, пак, пловеа, Он заспа.“
(Лука, 8: 23)
(Спиењето е човекова потреба, а да се заспие е човекова слабост.)

„А за тој ден и час никој не знае, ни ангелите небесни, ниту Синот, а само Отецот.“
(Марко, 13: 32)
(Луѓето не знаат што ќе се случи во иднина, но Создателот знае.)

„Тогаш Духот Го одведе Исуса во пустиња за да биде искушуван од ѓаволот.“
(Матеј, 4: 1)
(Ѓаволот никогаш не може да му наштети на Бог, но на човекот може.)

„Но Јас ништо не можам да правам Сам од Се¬бе.“
(Јован, 5: 30)
(Човекот секогаш зависи од Бога.)

„Ништо не правам Сам од Себе, туку, како што Ме научи Мојот Отец, така и зборувам.“
(Јован, 8: 28)
(Пратеникот е човек и нема своја сопствена власт.)
Добро де и мало дете знае дека е човек, туку која ти е поентата? Не ја гледам.

Kajgana Shop

На врв Bottom