A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

C

Crazy Diamond

Гостин
И кај мене од сабајле, падна десетина пати цело време бараше да се најавам (n)
И кај мене беше исто од сабајле така, ама еве сега интернетот е супер. Само кога го пуштив пред неколку саати компјутерот, ми бараше да се најавам. А таман се израдував дека не треба веќе најавување, сега... (n)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Интернетот е добар... другото,тв..... срање...
Кое срање жити све? што имаат T-home освем HBO за разлика од дигиталната на Blizoo, истите канали се 90% згора на тоа си ја видел ли сликата на HD каналите на Blizoo во споредба со T-home?
--- надополнето: 4 јули 2012 во 04:48 ---
Значи макс оптик има ОПТИЧКИ ИНТЕРНЕТ 50мбпс со 600 гига (сосема доволно за секој)+МАКС ТВ+ТЕЛЕФОН за 1800 денари.
А близу нет 50мбпс (некаде оптика некаде коаксиален кабел, додуше повеќе коаксиален) + телевизија + телефон за 2000.
Знаеш ли на колку малце места се достапни тие пакети?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кое срање жити све? што имаат T-home освем HBO за разлика од дигиталната на Blizoo, истите канали се 90% згора на тоа си ја видел ли сликата на HD каналите на Blizoo во споредба со T-home?
Не бе не сум ја видел... плаќам два дополнителни пакети!
И не ми беше зборот ... срање .. за квалитетот на сликата, се однесуваше на изборот на канали, 120 срања, уствари бројот секој ден им варира... ебати срањето, подобро нека стават само 50-тина канали но стварно добри, што е ова бе се што постои од албански канал се е турено на листа ги има преку 35... нема мк канали толку... .значи како и сите други кабловски ..срање, срање, тешко срање, се нешто менуваат, па сервисот не работи, па нема сигнал и други срања...
... затоа дрим бокс.. еден веке ставив.. милина да гледаш..
..наскоро на Blizoo ќе му плаќам само интернет!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Има Sport Klub, & Sport Klub + има Eurosport 1&2 & HD, има Foxcrime, има Foxlife, има Animalplanet, има ESPN HD, има MGM има Universal, National Geographic, Discover World, MTV (неколку верзии) незнам кои канали ги очекувате да ги има, јас не гледам тв освем спорт, и научно популарни емисии, ама овие што ги набројав се доста солидни канали, и мислам дека беспотребно се плука по телевизијата, бидејќи се скоро исти.....далеку е од лоша понуда.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
.....далеку е од лоша понуда.
Па што да речам.. ако не ви е лоша.. гледајте си ја..
..мене не ми одговара..
...си најдов трајно, многу поразновидно, стриктно по мој избор на канали и далеку поефтино решение...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
--- надополнето: 4 јули 2012 во 04:48 ---

Знаеш ли на колку малце места се достапни тие пакети?
Е тоа да... И колку што разбрав само во згради е достапно...Мојата зграда беше една од првите што го доби приклучокот и повеќе луѓе глеам стаиле тоа...Но ние никогаш повеќе нема да си иаме работа со т-шит...

Инаку, зошто глеам повеќето имаат симетрични upload и download, а кај мене (пакет 8/un со фиксна) е 2мбпс разлика ? (dl: 10mbps, ul: 8mbps)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Јас од овие сум многу задоволна.

И стабилен е интернетот. Брзината е константна. Телевизијата мање више е иста со Три Макс пакетот а е далеку поевтино. Телефонот заебаваше едно време ама сега и тој е ок.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Слабо новости некако освен спорт лифе банерот :facepalm:

X

xtazy

Гостин
Има Sport Klub, & Sport Klub + има Eurosport 1&2 & HD, има Foxcrime, има Foxlife, има Animalplanet, има ESPN HD, има MGM има Universal, National Geographic, Discover World, MTV (неколку верзии) незнам кои канали ги очекувате да ги има, јас не гледам тв освем спорт, и научно популарни емисии, ама овие што ги набројав се доста солидни канали, и мислам дека беспотребно се плука по телевизијата, бидејќи се скоро исти.....далеку е од лоша понуда.
и најбитното: нема македонски превод на ниеден канал.. не дека не разбирам српски, ама и мах тв и боом тв одамна имаат македонски преводи :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
и најбитното: нема македонски превод на ниеден канал.. не дека не разбирам српски, ама и мах тв и боом тв одамна имаат македонски преводи :)
Ок.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

рекорд до сеа
иначе, 6 мегабита нет треа да иам :D

Не е фер :( Мене ми ја намалија брзината дури од Февруари ... Сеа наместо со 8 мегабита симнувам со 10, али таква разлика ко кај тебе, кај мене е уште одамна елиминирана..

А што е чудно, другар кој живее во зградата спроти мене има постар пакет (тој што беше со 80 гига) и симнува со 1.7 мб/с...Да не е нешо до кабелот кај мене што иде до сандачето? Нешто стиснат некаде ова она лево десно?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е фер :( Мене ми ја намалија брзината дури од Февруари ... Сеа наместо со 8 мегабита симнувам со 10, али таква разлика ко кај тебе, кај мене е уште одамна елиминирана..

А што е чудно, другар кој живее во зградата спроти мене има постар пакет (тој што беше со 80 гига) и симнува со 1.7 мб/с...Да не е нешо до кабелот кај мене што иде до сандачето? Нешто стиснат некаде ова она лево десно?
нема врска тоа, највише има врска торентот како прво и прво :D
а ако е директна врска - серверот.
така да може и кај тебе да фуче до таму али да е добар сорсот.
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:40 ---
Еве го мојот.

да само шо не е 50MB/s пакет, туку 50Mb/s пакет :D

Kajgana Shop

На врв Bottom