- Член од
- 26 март 2011
- Мислења
- 659
- Поени од реакции
- 668
Izvorot ti e so izvinenie sranje!
1. Da najbliskata plaza e na okolu 1km NO na sekoj 10 sekundi ima satlovi- kombenca so te vozat do plaza ili kaj sakas za 1 lira (2,6 liri =1€)
2. Deka nema nisto vo okolina i toa e B.S. ima se sto sakas
3. Nemora da rentas kola ako tolku sakas da setas, rentaj bike ili motorbike.
4. Ima milion i edna ponidi so ekskurzii ako sakate da krstarite, plazi zalivi, ruceci, veceri drn drn....celodnevni so se vkluceno za okolu 50-60€.
Edinstveno od sto se zalat e klimata....bilo PEKOL!
P.S. Rose gardens , bungalov ...here I come![]()
Занчи вака ќе ти кажам неколку работи...прво не знам зошто но осетив некаков револт во твојот пост и како да ми викаш на мене. Дали изворот бил срање или не тоа не е твое да заклучиш особено ако сеуште не си бил таму, доволно ќе беше да кажеше само дека тоа што ми го кажале не е точно.
Друга работа....доколку јас рентам бајк т.е велосипед ќе треба да се утепам од возење со оглед на тоа дека најблискиот град е 10 км далеку, за моторбајк е друга приказна (можеби немам доволно кеш да рентам скутер), нема врска не сакам да навлегувам, но факт е дека си врзан со превоз за да одиш до плажа што мене лично не ми се допаѓа. Ај те молам кажи ми што точно има во околината на хотелот. Каде можам јас вечерва да прошетам без да фатам такси, минибус, да рентам кола/скутер? Каде би одела? Што би правела?
Јас во ниеден случај не реков дека Кипар е лоша дестинација и нема што да понуди, дека нема излети или дека нема убави плажи, туку само кажав дека најефтината варијанта и не е баш така ефтина кога ќе собереш се што ти треба, подобро избери го наредниот хотел од листата ама барем знаеш на плажа си сместен.
А и да, изворите ми се проверени, ми кажаа луѓе што веќе биле таму, башка и сама се јавив во сите агенции кои ја имаат понудата за Северен Кипар и сите истото ми го потврдија, се слушнав и со луѓето од хотелот така да и тие ми ко кажаја истово. Сите рекоја дека хотелот е супер, чист, но дека е далеку од плажа и е изолиран од цивилизација. Затоа молим те прво провери си ги изворите пред да напаѓаш некого.....позз и убаво да си поминеш на Кипар па кога ќе дојдеш може да кажеш како си поминал и кое е твоето искуство, а во меѓувреме слушни ги на тие што веќе биле.
И да, точно е дека е пеколно таму, тоа никој не го оспорува