Летување во Кипар

• Креатор на темата Креатор на темата mandak
  • Време на започнување Време на започнување
Izvorot ti e so izvinenie sranje!
1. Da najbliskata plaza e na okolu 1km NO na sekoj 10 sekundi ima satlovi- kombenca so te vozat do plaza ili kaj sakas za 1 lira (2,6 liri =1€)
2. Deka nema nisto vo okolina i toa e B.S. ima se sto sakas
3. Nemora da rentas kola ako tolku sakas da setas, rentaj bike ili motorbike.
4. Ima milion i edna ponidi so ekskurzii ako sakate da krstarite, plazi zalivi, ruceci, veceri drn drn....celodnevni so se vkluceno za okolu 50-60€.
Edinstveno od sto se zalat e klimata....bilo PEKOL!

P.S. Rose gardens , bungalov ...here I come:)

Занчи вака ќе ти кажам неколку работи...прво не знам зошто но осетив некаков револт во твојот пост и како да ми викаш на мене. Дали изворот бил срање или не тоа не е твое да заклучиш особено ако сеуште не си бил таму, доволно ќе беше да кажеше само дека тоа што ми го кажале не е точно.
Друга работа....доколку јас рентам бајк т.е велосипед ќе треба да се утепам од возење со оглед на тоа дека најблискиот град е 10 км далеку, за моторбајк е друга приказна (можеби немам доволно кеш да рентам скутер), нема врска не сакам да навлегувам, но факт е дека си врзан со превоз за да одиш до плажа што мене лично не ми се допаѓа. Ај те молам кажи ми што точно има во околината на хотелот. Каде можам јас вечерва да прошетам без да фатам такси, минибус, да рентам кола/скутер? Каде би одела? Што би правела?
Јас во ниеден случај не реков дека Кипар е лоша дестинација и нема што да понуди, дека нема излети или дека нема убави плажи, туку само кажав дека најефтината варијанта и не е баш така ефтина кога ќе собереш се што ти треба, подобро избери го наредниот хотел од листата ама барем знаеш на плажа си сместен.
А и да, изворите ми се проверени, ми кажаа луѓе што веќе биле таму, башка и сама се јавив во сите агенции кои ја имаат понудата за Северен Кипар и сите истото ми го потврдија, се слушнав и со луѓето од хотелот така да и тие ми ко кажаја истово. Сите рекоја дека хотелот е супер, чист, но дека е далеку од плажа и е изолиран од цивилизација. Затоа молим те прво провери си ги изворите пред да напаѓаш некого.....позз и убаво да си поминеш на Кипар па кога ќе дојдеш може да кажеш како си поминал и кое е твоето искуство, а во меѓувреме слушни ги на тие што веќе биле.
И да, точно е дека е пеколно таму, тоа никој не го оспорува

Izvorot ti e so izvinenie sranje!
1. Da najbliskata plaza e na okolu 1km NO na sekoj 10 sekundi ima satlovi- kombenca so te vozat do plaza ili kaj sakas za 1 lira (2,6 liri =1€)
2. Deka nema nisto vo okolina i toa e B.S. ima se sto sakas
3. Nemora da rentas kola ako tolku sakas da setas, rentaj bike ili motorbike.
4. Ima milion i edna ponidi so ekskurzii ako sakate da krstarite, plazi zalivi, ruceci, veceri drn drn....celodnevni so se vkluceno za okolu 50-60€.
Edinstveno od sto se zalat e klimata....bilo PEKOL!

P.S. Rose gardens , bungalov ...here I come:)
Aj ко ќе се вратиш стори еден абер како помина, части не еден краток патепис(y)

Занчи вака ќе ти кажам неколку работи...прво не знам зошто но осетив некаков револт во твојот пост и како да ми викаш на мене. Дали изворот бил срање или не тоа не е твое да заклучиш особено ако сеуште не си бил таму, доволно ќе беше да кажеше само дека тоа што ми го кажале не е точно.
Друга работа....доколку јас рентам бајк т.е велосипед ќе треба да се утепам од возење со оглед на тоа дека најблискиот град е 10 км далеку, за моторбајк е друга приказна (можеби немам доволно кеш да рентам скутер), нема врска не сакам да навлегувам, но факт е дека си врзан со превоз за да одиш до плажа што мене лично не ми се допаѓа. Ај те молам кажи ми што точно има во околината на хотелот. Каде можам јас вечерва да прошетам без да фатам такси, минибус, да рентам кола/скутер? Каде би одела? Што би правела?
Јас во ниеден случај не реков дека Кипар е лоша дестинација и нема што да понуди, дека нема излети или дека нема убави плажи, туку само кажав дека најефтината варијанта и не е баш така ефтина кога ќе собереш се што ти треба, подобро избери го наредниот хотел од листата ама барем знаеш на плажа си сместен.
А и да, изворите ми се проверени, ми кажаа луѓе што веќе биле таму, башка и сама се јавив во сите агенции кои ја имаат понудата за Северен Кипар и сите истото ми го потврдија, се слушнав и со луѓето од хотелот така да и тие ми ко кажаја истово. Сите рекоја дека хотелот е супер, чист, но дека е далеку од плажа и е изолиран од цивилизација. Затоа молим те прво провери си ги изворите пред да напаѓаш некого.....позз и убаво да си поминеш на Кипар па кога ќе дојдеш може да кажеш како си поминал и кое е твоето искуство, а во меѓувреме слушни ги на тие што веќе биле.
И да, точно е дека е пеколно таму, тоа никој не го оспорува
Infoto mi e od luge sto sega se vratija od tamu. Inace sorry ako ti zvucev nafurano, ne mi bese toa poentata ;)
Sea bev na kafe so lugjevo i mi kazaa deka rentacar e120€ ama vika se cenkas a i zavisi od opremata vo kolata. Taka da ako odat 4ca e prilicno isplatlivo. E sega udrete matematika. 255€ 10 noki so avion + 25€ za kola za celo vreme ili 370 € vo sosedniot hotel blizu do plaza bez rentacar.
Mene prvata opcija mi e poisplatliva deka sme 4ca, plus kolata ni e na raspolaganje 10 dena setas kaj sakas.
Znaci sepak e individualno, koj sto saka i na koj sto mu odgovara.

Ај едно прашање. Ме интересира , ако си земам кола, дали без проблем се оди во јужен Кипар , односно како се поминува границата . Затоа што приметив дека има доста убави плажи на југот , кој кога веќе сум таму сакам да ги видам.

Infoto mi e od luge sto sega se vratija od tamu. Inace sorry ako ti zvucev nafurano, ne mi bese toa poentata ;)
Sea bev na kafe so lugjevo i mi kazaa deka rentacar e120€ ama vika se cenkas a i zavisi od opremata vo kolata. Taka da ako odat 4ca e prilicno isplatlivo. E sega udrete matematika. 255€ 10 noki so avion + 25€ za kola za celo vreme ili 370 € vo sosedniot hotel blizu do plaza bez rentacar.
Mene prvata opcija mi e poisplatliva deka sme 4ca, plus kolata ni e na raspolaganje 10 dena setas kaj sakas.
Znaci sepak e individualno, koj sto saka i na koj sto mu odgovara.

е тоа е веќе дру муабет. Кога би оделе четворица можеби и на мене би ми била исплатлива повеќе првата варијанта, но ние одиме двајца, т.е само јас и дечко ми така да токму и поради тоа отпадна Северен Кипар за ова лето. За двајца не е исплатливо да се рента кола, а Кипар е преголем за да се шета со мотор. Епа ајде кога ќе се вратиш стави некоја слика за да знаеме за догодина

Јас вчера се вратив и си поминав преубаво. Бевме сместени во Росе гарденс, комплексот е многу убав, голем, со зеленило и цвеќиња, собите убаво опремени, со кујна и тоалет сопствено, на секој втор ден чистат и мењаваат пешкири. Значи за сместувањето немам лош коментар.
Друго, влез на секоја плажа се плаќа, 10-15 лири влез ( лежалка и чадор ), има комбенца на секоја минута што те носат до плажата, 2,5-3 лири во еден правец. Само најубавите хотели имаат убави сопствени плажи, и оние што се со 2* или 3* имаат плажи но со камења.
Маркет има на 5 мин од комплексот.
Кој планира да оди, нека не пропушти да го посети градот Гирне и преку ден и навечер, ПРЕУБАВ Е.
Исто така, доколку планирате да одите во Никозија, направете го тоа во сопствена режија, има такси од Гирне до Никозија за 5 лири. Има и таму што да се види, НО никако преку агенцијата со водичите зошто зимаат 30 евра за турата, каде што не се плаќа влезница за ниедно место, значи само за превозот !
Како поубави плажи можам да ги кажам Denizkizi, Escape.
Има и ноќен живот, неколку дискотеки - Ice, Escape, Loca...
Доколку имате други прашања пишете во ЛП.

Јас вчера се вратив и си поминав преубаво. Бевме сместени во Росе гарденс, комплексот е многу убав, голем, со зеленило и цвеќиња, собите убаво опремени, со кујна и тоалет сопствено, на секој втор ден чистат и мењаваат пешкири. Значи за сместувањето немам лош коментар.
Друго, влез на секоја плажа се плаќа, 10-15 лири влез ( лежалка и чадор ), има комбенца на секоја минута што те носат до плажата, 2,5-3 лири во еден правец. Само најубавите хотели имаат убави сопствени плажи, и оние што се со 2* или 3* имаат плажи но со камења.
Маркет има на 5 мин од комплексот.
Кој планира да оди, нека не пропушти да го посети градот Гирне и преку ден и навечер, ПРЕУБАВ Е.
Исто така, доколку планирате да одите во Никозија, направете го тоа во сопствена режија, има такси од Гирне до Никозија за 5 лири. Има и таму што да се види, НО никако преку агенцијата со водичите зошто зимаат 30 евра за турата, каде што не се плаќа влезница за ниедно место, значи само за превозот !
Како поубави плажи можам да ги кажам Denizkizi, Escape.
Има и ноќен живот, неколку дискотеки - Ice, Escape, Loca...
Доколку имате други прашања пишете во ЛП.
А каква е плажата конкретно што е на 1 км од комплексот?

ПОдобро распрасајте се во агенциите за тоа колку уствари е ефтино,не се залазувајте Кипар е скап,поготово сега да одис или Август,другарка ми е во Гирне и има неколку хотели и се од скап поскап,далеку од овие цени сто ги спомнувате

Кажувате, али пак на крај ништо не кажувате. :D Се едни исти муабети.
Значи вака:

Дали има добар ноќен живот, и доколку има во кој град е најдобро за ноќен живот? (нормално, на море да излегува)
Каде има најдобри плажи и дали плажите се песочни или со камења?
Како се движи цената на приватното сместување?
Како се движат цените, општо за се?
Каква е климата во јули, август? (дали е премногу топло)
Колку се патува со кола од Скопје до Кипар и од каде се фаќа траект кон Кипар?

Не знам зошто би оделе со кола кога со понудиве од агенцииве е 100 пати поевтино и побрзо со авион...

Ајде и јас да прашам нешто во врска пред се со Роуз Гарденс хотелот.
Некој пиша погоре рентање кола 120 евра, е сеа 120 евра за колку време?
Друго, во Лапта нема плажа? Се плаќа или не? Таа плажата што ја зборите на 1км што е, на неа мислам. Патот до неа каков е? Да не се пешачи по камења, брда и планини?

Сеа јас нешто грешно сфатив или СИТЕ плажи се платени?? Нема јавна плажа? Во Гирне нема?

Во Лапта има една градска плажа- Bar-e-monte, само таму мислам дека не се плаќа влез, убава е песочна, со лежалки, но има доста народ поради тоа што е бесплатна. Таа на 1км јас не ја сметам за плажа :) полна е со камења, не се плаќа ама те обврзуваат да јадеш таму во барот. И не се оди по брда и камења, уздолница е надоле, нормален пат :D
Во Лапта конкретно имало добар ноќен живот, кафичи такви ствари нема, али има клубови/дискотеки ( Loca, Escape, Ice ) и било супер.
Со кола не се исплати да одиш :) фати си авионче за 2-3 часа си таму без да се малтретираш :)
За климата, да, многу е топло, во Никозија кога бевме беше околу 45 степени :)
И има многу комарци, понесети се нешто за превентива :)
Убав провод на сите што ќе одат.

Кажувате, али пак на крај ништо не кажувате. :D Се едни исти муабети.
Значи вака:

Дали има добар ноќен живот, и доколку има во кој град е најдобро за ноќен живот? (нормално, на море да излегува)
Каде има најдобри плажи и дали плажите се песочни или со камења?
Како се движи цената на приватното сместување?
Како се движат цените, општо за се?
Каква е климата во јули, август? (дали е премногу топло)
Колку се патува со кола од Скопје до Кипар и од каде се фаќа траект кон Кипар?
1. За добар ноќен живот ќе дојдеш во Агиа Напа ( Медитеранската Ибица ) , диџеи,журки,алкохол,дрога,секс,милион барови дискотеки....
2.Цената е 50еур во просек од човек. Хотел 3 звезди 60еу од вечер за човек , 70 еу за двајца, на база bed&breakfast ... , ако решиш да доаѓаш можам да средам дискаунт...(за приватен смештај може да се распрашам подетално)
3.Општо цените се европски, рестораните се скапи, но имаш супермаркети со нормални евроспки цени.
4.Климата е пеколна во Јули,Август
5. Плажи имаш секаде каде има туризам, песочни се скоро сите, овде во Аја Напа има прекрасна плажа се вика Ниси Бич , со ситен песок, и кристална вода.

Ај едно прашање. Ме интересира , ако си земам кола, дали без проблем се оди во јужен Кипар , односно како се поминува границата . Затоа што приметив дека има доста убави плажи на југот , кој кога веќе сум таму сакам да ги видам.

На толку зборење сеуште не видов одговор на ова обично прашање ?!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom