Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
леле луѓе што направив... :pos:

овие Сител секојдневно дури пишувале статии за серииве !? :eek:

и имаат демек „Што се зборува на интернет за серијата“

komentari.png

1. подвлеченото, никад не им го разбирам фетишот да дознаат како ќе заврши !? Спојлер ловерс. :facepalm:

2. последниот коментар... е, е, ееее изваден токму од форумов, :icon_lol: од темата за серијата и тоа од член од кој најмалку очекував.

http://forum.kajgana.com/threads/Бурни-Времиња-Öyle-bir-geçer-zamanki.57258/page-3#post-4970638

Anon дете, што си сторил бре !? :unsure:

Али заеби, важно знаеме дека не читаат од Сител. :pos:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Денеска кај еден другар седиме и така после кошарката сите среќни и задоволни, почнува Зет, домазет.....комедија едно друго другариве ја префалија, моиве по дома ги слушам се смеат цело време и ја гледаат они, мене живо ме интересираше шо ќе бидне работава.
Значи и признавам ептен добра замисла има серијава.....Турчин и Гркињка или обратно се засаакуваат, фамилииве се против нивната врска едно друго.
Ама стварно неможам да сфатам каде е хуморов у серијава.....абе една сцена немаше која би можела она барем малку да те насмее. Неможам да сфатам што е толку смено у играчкава, дали јас некој пореметен смисол за хумор имам или друго нешто е.
И вчера искрено се изненадив кога видов дека Херои ќе почнат да ја даваат.....ми дојде некако непознато во најава на серија да нема: Најдобрата турска хит-серија која ги освои срцата.....

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Денеска кај еден другар седиме и така после кошарката сите среќни и задоволни, почнува Зет, домазет.....комедија едно друго другариве ја префалија, моиве по дома ги слушам се смеат цело време и ја гледаат они, мене живо ме интересираше шо ќе бидне работава.
Значи и признавам ептен добра замисла има серијава.....Турчин и Гркињка или обратно се засаакуваат, фамилииве се против нивната врска едно друго.
Ама стварно неможам да сфатам каде е хуморов у серијава.....абе една сцена немаше која би можела она барем малку да те насмее. Неможам да сфатам што е толку смено у играчкава, дали јас некој пореметен смисол за хумор имам или друго нешто е.
И вчера искрено се изненадив кога видов дека Херои ќе почнат да ја даваат.....ми дојде некако непознато во најава на серија да нема: Најдобрата турска хит-серија која ги освои срцата.....
Сакаш нејќеш ќе фатиш 2-3 епизоди. Интересна замисла стварно, само хумор послабо, освен тој малиот што си правеше зделки со дедо му :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Anon дете, што си сторил бре !? :unsure:
Ајјј анонимно популарен сум станал, дај ми конкретен линк кај што го има мојот коментар? најдов

Знам дека имам репутација ко добар филмоман/сериоман ама... озбилно, бурни времиња ми е единствена што ја гледам и многу јака :)
Се врзав со карактерите, што да правам :S
Плус и музиката ми ептееееееееен по вкус.
Ќе ми ја нема црвенокосата професорка во 2ра сезона :(
Вчера бев излезен у маало, глеам дошло 8 саат им викам на другариве одам да глеам бурни времиња. Многу нормално, со прашалници над главите не знаеa што зборам и кога им кажав што е почнаа да се крстат :D
А па кога дојдов дома и коа ми текна дека не даваат ради кошарката... Не дека треба да даваат тоа наместо кошарка, не ме тепај(те).

Иначе за 2-3 епизоди завршува прва сезона.. ако не планираат да ја даваат 2ра ќе биде "шо ги x, ќе ги сечам".

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ni otide i Anon :D

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Го видов "промово" на Канал5 и последнава серија што е околу 23:00 е Доктори.Претпоставувам дека е нешто во стилот на ДокторХаус,Вовед во анатомија,Греј...итн.После турски римејк на Очајни домаќинки само уште ова ни фалеше турски доктор Хаус,Д-р.Онур.Очај,кич и глуп народ.
:):) истото и јас го помислив, и пробав да го замислам Хаус во турско издание и првиот што ми дојде на памет во негова улога беше Величествениот. Не може да најдат ни приближно некој како Хју Лори.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ајјј анонимно популарен сум станал, дај ми конкретен линк кај што го има мојот коментар? најдов

Знам дека имам репутација ко добар филмоман/сериоман ама... озбилно, бурни времиња ми е единствена што ја гледам и многу јака :)
Се врзав со карактерите, што да правам :S
Плус и музиката ми ептееееееееен по вкус.
Ќе ми ја нема црвенокосата професорка во 2ра сезона :(
Вчера бев излезен у маало, глеам дошло 8 саат им викам на другариве одам да глеам бурни времиња. Многу нормално, со прашалници над главите не знаеa што зборам и кога им кажав што е почнаа да се крстат :D
А па кога дојдов дома и коа ми текна дека не даваат ради кошарката... Не дека треба да даваат тоа наместо кошарка, не ме тепај(те).

Иначе за 2-3 епизоди завршува прва сезона.. ако не планираат да ја даваат 2ра ќе биде "шо ги x, ќе ги сечам".
Те изгубивм и тебе.....:(

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
каролин мисли дека џемиле е​
испратено на 26.06.2012 - 21:40​
каролин мисли дека џемиле е лоша жена ,каролин мене не ми се допаѓа затоа што каролин лаже и ги лаже:Берин,Ајлин, Мете,Али, рибарот Хикмет,мајката на Џемиле Хасефе, и таа е​
ороспија.​
Osman e najslatkoto dete,​
испратено на 23.06.2012 - 11:45​
Osman e najslatkoto dete, odlicen glumec odnosno naj.naj............................naj , se najdobro za Osman​
MNOGU REKLAMI i malku epizoda​
испратено на 22.06.2012 - 21:30​
Serijata e kvalitetna i redovno ja sledime. NO, ve molime da imate obziri kon nas. Premnogu cesto gi prekinuvate epizodite so predolgi reklami​
ajlin te sakame​
испратено на 22.06.2012 - 17:09​
ajlin te sakame​
:vozbud:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Не се секирајте бе, Anon го изгубивте, мене ме добивте...:D
Со сите сили се трудев да ја гледам Бурни времиња, не за друго, туку после тешко лобирање од моите дома. Си викам ај да видам за што се работи, мора да има нешто штом толку многу им се допаѓа. Исто како и другите турски серии, реални се само првите епизоди...се потоа е ужас без крај.
Јбг, за саат време, колку што трае тоа малтретирање, вриштење, пиштење и плачење (плус неподносливите реклами), подобро ќе земам да прочитам некоја добра книга или да направам нешто корисно.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Да ви ја претставам личноста од мојот аватар......Доња Бернарда!!!!
Значи прееска кај една другарка пуштено Сител 3, и почнува шпанска серија и вртев погледи на моменти и во 2 епизоди шо ги гледав по малку морам да кажам дека шпанскиве серии ги дигнале на еден нов левел на забеганост.
Дотичнава од мојов аватар е "лошата" во серијата. Е сега тоа ќе беше нормално да не е лоша поради една причина. Жената си мисли дека е пратена од Господ, да ги казнува грешниците на Земјата и поради тоа има извршено минимум 4-5 убиства, има киднапирано дете (кој и е всушност внук, а она сака да го прати во школо за попови), има нарачувано убиства (во последното по грешка нејзиниот син беше ранет....кој бај да веј е поп, ама има дете) и Господ знае уште што. Претерано многу хистерична жена, се дере на кого стаса, фала богу никој несмее да и пререче, а ми остана нејасно само како не е во лудница пикната до сега :)
Искрено овие серии отсекогаш беа ретардирани, ама никогаш не беа оволку многу.....отидоа и тие во три лепе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ne, iskreno po 5 pat citam sto napisa i uste ne mozam da sfatam kako e smisleno scenariovo :pos:

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Значи не ги обвинувам тие што гледаат вакви серии, ама кога ќе почнат да ме убедуваат - еј многу е јака ѕирни ја... не сум хејтер сум изгледал од сите барем по една епизода (сакал не сакал некогаш мора да гледаш), ама не е ИНТЕРЕСНО. Не ми е воопшто интересно после гледање на Lost, Heroes, Californication, Entourage, Two and a half men, Family Guy, The Big Bang Theory, Game of Thrones да ги гледам сувопарните монолози и актерските обиди на џемиле, камиле и не знам кој...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Да ви ја претставам личноста од мојот аватар......Доња Бернарда!!!!
Значи прееска кај една другарка пуштено Сител 3, и почнува шпанска серија и вртев погледи на моменти и во 2 епизоди шо ги гледав по малку морам да кажам дека шпанскиве серии ги дигнале на еден нов левел на забеганост.
Дотичнава од мојов аватар е "лошата" во серијата. Е сега тоа ќе беше нормално да не е лоша поради една причина. Жената си мисли дека е пратена од Господ, да ги казнува грешниците на Земјата и поради тоа има извршено минимум 4-5 убиства, има киднапирано дете (кој и е всушност внук, а она сака да го прати во школо за попови), има нарачувано убиства (во последното по грешка нејзиниот син беше ранет....кој бај да веј е поп, ама има дете) и Господ знае уште што. Претерано многу хистерична жена, се дере на кого стаса, фала богу никој несмее да и пререче, а ми остана нејасно само како не е во лудница пикната до сега :)
Искрено овие серии отсекогаш беа ретардирани, ама никогаш не беа оволку многу.....отидоа и тие во три лепе.
Ја нема оваа на сите шпански серии... така ни се чини!

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Пазете ова:

Турските серии се виновни за зголемувањето на криминалот и разводите на Блискиот Исток, тврди телевизијата Ал Арабија, алудирајќи на сериите „Ѓумуш“ и „Долина на волците“.

Според Ал Арабија, турските серии ја туркаат арапската младина кон насилство. Арапските жени, од друга страна, очекуваат нивните мажи да бидат исто толку „романтични и со стил“ како ликовите од омилените серии, а кога очекувањата нема да се остварат во стварноста тие бараат развод, тврди Ал Арабија.

За очекувањата на жените на Блискиот Исток најголем модел е турскиот актер Киванч Татлитуг и неговиот лик во серијата „Ѓумуш“.

Маж (31) од Јемен убил пет лица, инспириран од Полат, лик од серијата „Долина на волците“, додека жена побарала развод бидејќи мажот не бил како ликовите од турските серии и не носел фармерки, тврди Ал Арабија. :pos::pos::pos:

Извор: http://www.idividi.com.mk/stil/woman/784881/index.html

Kajgana Shop

На врв Bottom