Електроника

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
голем, голем,многу голем фан на Крафтверк, имам се можно што постои од нив. Можам да кажам дури и повеке од преслушани ама сепак неможам да си го замислам денот без 30мин мин Крафтверк!
За мене татковци на електронската музика , фината психоделија и индустријал музиката.

od elektronikata najprvo bi go spomnal KLAUS SCHULZE- epten go postuvam, tatko na modernata electro, minimal, IDM, ... covekot so ima napraeno u 70' e prosto neverovatno.do sega ima napraeno preku 100 cd a,pocnuvajki so irrlight gi postavuva temelite na eletronikata.posle so izdanija kako timewind ,mirage , moondawn, x , veke e dobiiva kulten status.moj omilen album mi e mirage. posle drugi omileni mi se TANGERINE DREAM, KRAFTWERK, The Cosmic Jokers, (Bernd Kistenmacher ,Mario Schönwälder, Robert Schroeder,wolfram spyra, ron boots,pete namlook,steve roach,Bas B. Broekhuis,Patrick kosmos, kako pretstavnici na onaa berlinska skola od 80' -golem fan sum na berlinskata skola i izveduvacite so gi spomnav,) . a isto nogu mi se dopagat FSOL osobeno albimite dead cities i isdn. massive attack gi nogu postuvam, albumot mezzanine e klasika.Ne mozam da funkcioniram bez UNDERWORLD obozavam gi.orbital ...i uste drugi so sea ne mi teknuvat

Почитувам и Електроника,поготово Future Sound of London i Kraftwerk

не се продиџи електроника, туку имаат доста убава електронска музика направено :wink:

зато стојат кај мене во листата
prodigy - се електроника :)

pa pesnava e elektronika, sakal ili ne <3

pfff mene poveka na bossa nova mi nalikuva xD

Дафт Панк во електроника спаѓаат нели?

Да ја вратиме темава во живот. :) Благодарност до Breathnic што ми ги препорача Autechre и уште некои артисти. Одамна ми беа во library, ама пред околу еден месец одлучив да ги слушнам асално.

Jean Michel Jarre... said enough :) и Moby ако секој негов жанр што го исвирал и испродуцирал спаѓа под електронска музика :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom