ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.609
Поени од реакции
2.230
Има луѓе израснати во "нормално" семејство, и сепак се стрејт, и ги прифаќаат и хомосексуалците. Имаш бројни примери само на форумов, доколку те интересирало да видиш.

А аргументите за последиците за децава во истополови двојки ти е толку валидна колку што дете од афричка етничка позадина израснато од страна на бели родители, поради лошо психолошко влијание од страна на родителите израснува да се смета за белец.

Неверојатен абсурд си, толку имам да ти кажам.
Прво да те прашам шо те тебе кур боле за моето мислејне?
Јас сум бил апсурд, остајме мене гледајси за тебе, не ме реплицирај ебаго ако не ти се свијга.

Тоа шо го кажа се исклучоци, интернетот, друштвото, околината можат да влијаат на твоето мислејне.
Ама ајде кажими дали исто се однесува и ги има истите свајкајна човек израснат во индијанско племе или некое заостанато што сеуште верува во богови и лови за да се прехрани, и еден просечен човек?
Не, за него работите кои ги прави нормалниот човек се несватливи, исто како и тебе некој да живее во шума да лови за да ссе прехрани и да им носи жжртви на богови.
Со тоа што го научиле да прифаќа различности, го направиле детето ненормално? Сериозен си?
Различности е премногу општ поим. Овде зборвиме за посебна тематика. Мене немие само по себе нормална појавата не геј парови, ама ај не им се мешам додека не ми се мешаат тие во мојот живот. Ама да им дадеш дете а гледаат не, колку и да звучи дискриминирачки не, немие нормално декте да гледа двајца мажи или две жени како разменуваат нежжности.
Друго е тоа што ние првенствено учиме од нашите родители.
Мислам се разбираме :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Различности е премногу општ поим. Овде зборвиме за посебна тематика. Мене немие само по себе нормална појавата не геј парови, ама ај не им се мешам додека не ми се мешаат тие во мојот живот. Ама да им дадеш дете а гледаат не, колку и да звучи дискриминирачки не, немие нормално декте да гледа двајца мажи или две жени како разменуваат нежжности.
Друго е тоа што ние првенствено учиме од нашите родители.
Мислам се разбираме :)
(Која ти е логиката "немие" да го пишуваш заедно а "не ми се" одвоено, браво :icon_lol: Ми брцна во око, морав да спомнам :) )

Прво, не знам за какви нежности зборуваш кои би биле покажувани пред детето, веројатно исто толку колку што твоите родители или моите покажуваат пред нас, до тој степен мислам не би било проблем? Следно, како е "понормално" да чува дете самохрана мајка отколку геј пар?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.609
Поени од реакции
2.230
(Која ти е логиката "немие" да го пишуваш заедно а "не ми се" одвоено, браво :icon_lol: Ми брцна во око, морав да спомнам :) )

Прво, не знам за какви нежности зборуваш кои би биле покажувани пред детето, веројатно исто толку колку што твоите родители или моите покажуваат пред нас, до тој степен мислам не би било проблем? Следно, како е "понормално" да чува дете самохрана мајка отколку геј пар?
(Дијалект/навика)
Зборувам за нежности, гушнати и како разменуваат бакнежи, и да не покажуваат дете е ке ги начека некогаш.
Јас сум израснат со самохрана мајка, ак те прашам шо ми фали претпоставуваме шо ке ми речеш.
И јас сум многу позадоволен што израснав така, барем не се осејкам различно во тој поглед, а и не сум осоудуван од околината, нели размисли каво дество би имало дете израснато со геј родители. Колку децата би имале разбирајне за тоа и колку знаат да бидат сурови.
И вака можеме до утре...

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
(Дијалект/навика)
Зборувам за нежности, гушнати и како разменуваат бакнежи, и да не покажуваат дете е ке ги начека некогаш.
Јас сум израснат со самохрана мајка, ак те прашам шо ми фали претпоставуваме шо ке ми речеш.
И јас сум многу позадоволен што израснав така, барем не се осејкам различно во тој поглед, а и не сум осоудуван од околината, нели размисли каво дество би имало дете израснато со геј родители. Колку децата би имале разбирајне за тоа и колку знаат да бидат сурови.
И вака можеме до утре...
Може да ги начека, само разликата меѓу тебе и мене е што јас не мислам дека има нешто лошо во покажување љубов и нежности без разлика на полот.
Децата имаат разбирање колку што некој ќе ги воспита да имаат. Кај нив не ја барам вината, родителите треба да седнат со нив, да им посветат внимание и да им објаснат дека не се сите луѓе исти.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
(Дијалект/навика)
И вака можеме до утре...
И која е ебаната разлика што си ти израснат од една мајка, а некоја рандом личност е израсната од две мајки!?

Пак и во двата случаи, таткото е отсутен, и го нема!

Ти викаш, "што ми фали?", во смисла, со твоето израснување/развој - т.е. алудираш дека си нормален. Улогата на уште една жена плус, не може да му наштети на некое дете, може само да помогне, со тоа што се работи за два родители, не еден, и полесно би се одгледале децата.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не разбирам зошто некој тука мислат дека имаат право да им кажуваат на други луѓе како да се однесуваат и што да прават во животот.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Фала ти!
Единствен комплекс, кој би го имало ова дете, е оној што би му го набиле затворените умови. Што ако повеќето имаме стрејт родители, кога повеќето од нивните бракови се распаѓаат или веќе се распаднати, па децата се сведоци на голем број кавги, или полошо. Не е битно со кој ќе живее едно дете, битни се љубовта и вниманието што ќе му се пружаат, хармонијата и топлиот дом.

Така е брат ќе имаш топол дом, љубов, хармонија и 2 -ца факинг педери кои во дневна се лапаат..:) That would be a nice picture for every kid..

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Така е брат ќе имаш топол дом, љубов, хармонија и 2 -ца факинг педери кои во дневна се лапаат..:) That would be a nice picture for every kid..
Tvoite se lapaat na kauch dodeka ti gledash fudbal? Moderno semejstvo, a?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Tvoite se lapaat na kauch dodeka ti gledash fudbal? Moderno semejstvo, a?
Повеќе би сакал да гледам машко и ЖЕНСКО на кауч него две педерчиња..
--- надополнето: 3 јули 2012 во 19:55 ---
Татко ти и мајка ти да не се ебат и додека ручате на маса.
Мојте барем природно нешто прават, не гоглаат ко твоите..

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не сум рекол такво нешто, не играј со зборови,знаеш и сам што беше поентата;)
Poentata e taa. Tvojot argument e deka pederite kje se lapale pred deteto. Toa povlekuva deka lapanje na roditelite pred deteto e sekojdnevie (a posto e intimno, mora da si bil svedok u dnevnata, hence, zborish od licno iskustvo). Kauchot si dojde sam. Deka e u dnevna.

Kajgana Shop

На врв Bottom