GreenRoot
^Зелен^
- Член од
- 20 јули 2011
- Мислења
- 2.609
- Поени од реакции
- 2.230
Прво да те прашам шо те тебе кур боле за моето мислејне?Има луѓе израснати во "нормално" семејство, и сепак се стрејт, и ги прифаќаат и хомосексуалците. Имаш бројни примери само на форумов, доколку те интересирало да видиш.
А аргументите за последиците за децава во истополови двојки ти е толку валидна колку што дете од афричка етничка позадина израснато од страна на бели родители, поради лошо психолошко влијание од страна на родителите израснува да се смета за белец.
Неверојатен абсурд си, толку имам да ти кажам.
Јас сум бил апсурд, остајме мене гледајси за тебе, не ме реплицирај ебаго ако не ти се свијга.
Тоа шо го кажа се исклучоци, интернетот, друштвото, околината можат да влијаат на твоето мислејне.
Ама ајде кажими дали исто се однесува и ги има истите свајкајна човек израснат во индијанско племе или некое заостанато што сеуште верува во богови и лови за да се прехрани, и еден просечен човек?
Не, за него работите кои ги прави нормалниот човек се несватливи, исто како и тебе некој да живее во шума да лови за да ссе прехрани и да им носи жжртви на богови.
Различности е премногу општ поим. Овде зборвиме за посебна тематика. Мене немие само по себе нормална појавата не геј парови, ама ај не им се мешам додека не ми се мешаат тие во мојот живот. Ама да им дадеш дете а гледаат не, колку и да звучи дискриминирачки не, немие нормално декте да гледа двајца мажи или две жени како разменуваат нежжности.Со тоа што го научиле да прифаќа различности, го направиле детето ненормално? Сериозен си?
Друго е тоа што ние првенствено учиме од нашите родители.
Мислам се разбираме