Дали може да ме прислушкуваат?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ја у седмо одделение забораив да вратам книга у библиотека и сеа ме прислушкуваат. :cautious:
Комшијата мој го уапсија зашто влегол со хамбургер во автобус па лежеше едно време у затвор. Подобро за тебе да се пријавиш у станица.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 13:38 ---
Сега прашав еден другар во МВР што работи. Единствена заштита од прислушкување било на имињата што ти се во контакти да додадеш на крајот на името вакво .!.
При воспоставувањето на врската оваа знакче делувало како блокатор на групни конверзации, а самото прислушување можеме да го сметаме за групна конверзација. Нашите оператори сеуште немале таква програма за да го препознава знакчето како обични точки и извичници. Можеби е направено баш за таа цел, за да неможат да ги прислушкуваат битните луѓе во една земја.
Затоа пробај, на пример ако имаш некој во контакт Trajce Vip, смени го во Trajce Vip .!., и нема да имаш проблем. Ке му кажеш и на другарот исто да те запише и он на неговиот телефон.
п.с. И ве молам ова да остане меѓу нас, пријателот од МВР во поверение ми кажа.
Еј супер, фала за информацијата. Барем во иднина ќе знам што да правам, место да го рестартирам телефонот.

Едит: Барав по нет сеа, имало некој код за да ти ги смени контактите сите наеднаш.

HTML:
горе-доле-лево-лево-2-3-4-4-7-1-2-2-8-5-3-4-1-4.
По внесувањето на овој код, пишуваш .!. па Confirm и готово е.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Сега прашав еден другар во МВР што работи. Единствена заштита од прислушкување било на имињата што ти се во контакти да додадеш на крајот на името вакво .!.
При воспоставувањето на врската оваа знакче делувало како блокатор на групни конверзации, а самото прислушување можеме да го сметаме за групна конверзација. Нашите оператори сеуште немале таква програма за да го препознава знакчето како обични точки и извичници. Можеби е направено баш за таа цел, за да неможат да ги прислушкуваат битните луѓе во една земја.
Затоа пробај, на пример ако имаш некој во контакт Trajce Vip, смени го во Trajce Vip .!., и нема да имаш проблем. Ке му кажеш и на другарот исто да те запише и он на неговиот телефон.
тоа е комлецирано, најдобро му е да ја смене батеријата на телефонот

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
IMam prijatel od edna balkanska drzavna tajna sluzba a voedno raboti i vo itnerpol.Toj mi kaza vaka:

-skajp, telefonite i porakite na se zaedno se pravi zapis i back up na hard diskovi koi gi cuvat materijalite tocno 10 godini, za sekoj slucaj ako nekoj nesto im smeta na drzavata, da se obidat na nekoj nacin da stignat do nekoi gomnenici na opredeleniot covek, i posle toa go koristat za nivna cel, dali da go ucenuvat ili da go preebat covekot za kogo stanuva zbor, a za koj vekje ima neli back up zapis koj ima golemi sans da bide iskoristen protiv nego.
-se sto se prisluskuva ne se kazuva deka e praveno taka, tuku na lukav nacin se vleguva vo traga na toj sto se prislusluva i fakticki mu gi znaat cekorite i sam sebe si se zaebuva na kraj toj prislusluvaniot bez da znae deka e sleden cekor po cekor.
-ako e potrebno, opredelena individua moze da se sledi so gps. Koga kje te lociraat, agentite na drzavna sigurnost / drzavna bezbednost kje dojdat na rastojanie do tebe okolu 100/200 metra i so predeleni instrumenti pak ti vleguvaat vo traga i se edno so radar kje ti go dobijat telefonceto i kje te preslusuvaat.Ali ova stanuva vo slucaj za nekoj epten specijalen t.e. da bidem realni toa stanuva samo ako sakaat.Ali i da sakat i da nekjat fakt e deka absolutno e zabraneto da se zboruva za toa sto se moze policijata da napravi.Mene mi go pokazaa licno ova nesto.Covek na 50 metri daleku od mene mi go ulovi brojot i duri vnatre mi vleze vo imenikot.Go pitav ocuden kako moze, no nikogas ne mi kaza.
-ako ne uspeat da dojdat do tvojot broj, a toa nesto e vozmozno, togas vo opredelen perimetar se sledat broevite na site koi tebe te znaat.Togas kon site nivni broevi se sledat broevite koi zvonat kon niv, i taka te trazat dodeka ne go dobijat tvojto broj ( za niv tvojot broj e prosto noviot numer X koj treba da bide detalno prosleden za da se znae koj e zad toj broj ) vklucen vo mrezata kon broevite koi vekje se sledat. Sekoj broj koj za prvi pat e registriran vo bazata kaj agentite, e broj koj treba da bide preslusuvan dodeka ne se postigne rezultatot. ( Rabotev so luge koi imaa takvi specijalni telefoni kupeni okolu 7/8 karticki za 2000 evra i komuniciraa samo vo krug tie 8 broevi.Operatorot gi pazi vo tajnost ali ako od tie 8 broja nedaj boze nekoj zvoni na baba ili dedo koi predhodno se prislusuvani poradi nesto, odma na programata izleguva nov broj, nepoznat i pocnuva da bide sleden.I site potoa 7 broevi koi kje se javat na toj tajniot broj kje bidat fateni.Se edno fakjaat muva vo pajazina na nekoj nacin.) A koga vleguvavme vo staja ili sala i treba da zboruvame nekakvi raboti vazni, na site vo prostorijata vo edno kjese im se sobiraat telefonite i vrzani vo kjese se vadat i se nosat vo druga staja.
-sekoj sto ima maticen broj, lesno mozes da najdes za nego seopfatna informacija.
//// ovie raboti mi gi kazuvase 40 godisen covek koj raboti vo tajna drzavna sluzba i mi raskaza kako 2 pati sakal da se samoubie koga razbral kolku vo svetot se se znae za sekogo, i samo e prasanje na interes i situacija da bides otkrien ili oste po loso namerno ocrnet ;) da ne vleguvam vo primeri i detali.

Zalno, no fakt.Naj zalnoto e toa sto nikogas nema da priznaat deka prislusuvaat, tuku ti vleguvaat vo stapkite i te ebat epten zdravo a ti umiras od maka.

S

Shaman

Гостин
Иначе и Ацид веќе знае кој си така да темава ќе биде искористена како доказ против тебе на суд, пошо си признаваш дека правиш нелегални ствари. Брзо бриши профил дур не биди испратен профилот до МВР.
Касно е веќе за бришење.
Ова е страшно. Другар ти ќе го изгори внатрешна контрола за издавање вакви тајни.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Точно. И 200 броја да смениш ако имаш направено некое поголемо кривично дело како убиство тогаш може да ти ги прислушкуваат разговорите.Во спротивно никој не може да се меша во твојата приватност. Па сега ти види :)

Зар мислиш дека прислушкаваат поради убиство или нешто слично?
Прислушкуваат за уцена најчесто, или за некоја информиција за нешто поради нешто.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Комшијата мој го уапсија зашто влегол со хамбургер во автобус па лежеше едно време у затвор. Подобро за тебе да се пријавиш у станица.
Па да, ќе се пријавам, само да најдам некој добар адвокат. Се мислам да се вадам на temporary insanity...А може и да киднам у Мексико со лажен пасош...ќе видам...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Касно е веќе за бришење.

Ова е страшно. Другар ти ќе го изгори внатрешна контрола за издавање вакви тајни.
Па затоа ви кажав меѓу нас да си остане. А типчето ако сака да дознае дали го следат веќе, може да ми пише име презиме и матичен број, и што шверцува, па можам без проблем да му проверам и да му кажам дали имаат негово досие во мвр. Ако е од Скопје побрзо ќе биде, ако е од друг град ќе потрае додека се јави другарот, сепак треба дискреција за ваква работа и да врти на вистинските луѓе.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па да, ќе се пријавам, само да најдам некој добар адвокат. Се мислам да се вадам на temporary insanity...А може и да киднам у Мексико со лажен пасош...ќе видам...
Ставре Џиков земи го. Тој е добар адвокат. А и има закон име и презиме.

П

Пепси_

Гостин
Абе ташак на форум се издаде па прашува дали на мобилен ќе го прислушкувале :pos:

Секаде има чипови и во гумата на автомобилот,само кај нас незнам колку се способни до таа технологија да те следат и преку тоа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Братче,ако си влегол у крими шема,ништо не ти помага..него најубо сам пријави се,ќе те прочешлаат,ако треба и ќе те судат..и после терај даље без такви пиздарии.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
ako imal nekoj iskustvo neka spodeli
dali moze preku policija da mi go sledat glasot na mobilniot
Букавално секој разговор се снима и останува како трага 6 месеци. Ако на некого му притреба (високи органи) може да ти ги види записите. Користи скајп и биди раат. Нека не те лажат полицајците на форумов дека е противзаконски и забрането било...

S

Shaman

Гостин
Јас мислам дека единствена шанса ти е да играш на карта „заштитен сведок“.
Така ќе добиеш минимална казна, а големи се шансите и условно да те ослободат.
И обавезно да не заборавиш, за максимален учинок, кога ќе влезеш во станица да речеш:
- Say hello to my little friend.
Само така ќе знаат дека си сериозен.(y)

Член од
26 јуни 2012
Мислења
105
Поени од реакции
193
Зар мислиш дека прислушкаваат поради убиство или нешто слично?
Прислушкуваат за уцена најчесто, или за некоја информиција за нешто поради нешто.
Не мислам,сигурна сум :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Јас мислам дека единствена шанса ти е да играш на карта „заштитен сведок“.
Така ќе добиеш минимална казна, а големи се шансите и условно да те ослободат.
И обавезно да не заборавиш, за максимален учинок, кога ќе влезеш во станица да речеш:
- Say hello to my little friend.
Само така ќе знаат дека си сериозен.(y)
Или дека месечарел, сега гледав документарец кај шо типов ја избодил сопругата 40 пати и ја фрлил во базен па покушаваше со месечарење. Овај нашиов мопже да каже дека заспал пред 2 години и ништо не се сеќава понатаму...

Kajgana Shop

На врв Bottom