Дали може да ме прислушкуваат?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
e kako moze da go najdat mojot broj ako go kupam od obicna trafika ne se znae koj go nosi brojot

inako ne e ubistvo nekoi sitni raboti protivzakonski
zatoa mislam deka me prisluskuvaat
koga zboruvam nekogas mi go vraka glasot istoto sto go kazam go povtoruva od tamu
Ќе те најдат по броевите што ги вртиш/ти вртат, иако си го сменил бројот.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Да не дилаш дрога?Ако дилаш дај партнери да станеме.Јас еве 4 години успешно го снабдувам пазарот во источна Македонија па барам партнер за да се прошириме и во Западна и пошироко.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
105
Поени од реакции
193
e kako moze da go najdat mojot broj ako go kupam od obicna trafika ne se znae koj go nosi brojot

inako ne e ubistvo nekoi sitni raboti protivzakonski
zatoa mislam deka me prisluskuvaat
koga zboruvam nekogas mi go vraka glasot istoto sto go kazam go povtoruva od tamu
Едноставно се се може ако се сака. Башка полиција е тоа сигурно не си нити прв нити последен.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Гласот на некој му е пуштен до даска, од зучникот се префрла на микорофонот говореното.
п.с.
Ако веќе толку ти се ресат ноџињата, а тера бизнисот, купи си smart phone, инсталирај skype. Повиците ќе ги правиш преку скајп(значи не преку skype call туку преку опцијата на chat-от) и со тоа:1)одат преку интернет; 2) Алгоритмот на скајп не е јавен и заштитен.
Единствено можат да ти најдат локација преку Ip адресата, ама и тоа може да се среди.
Проблем е тоа што и другар ти ќе треба да има нет и скајп.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Камо среќа да ме прислушкуваат мене. Ќе им направам филм дека сум глобален терорист, дека сум внук на убиецот на Кенеди и планирам шверц на отровни патлиџани во Македонија.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 13:11 ---
Гласот на некој му е пуштен до даска, од зучникот се префрла на микорофонот говореното.
Ако има фонија - доста е можно дека е прислушкуван. Посебно ако се случува често и кон различни броеви.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Јак мафеаш на форум шо се информира и плус се фали дека се занимава со нелегала трговија на нешта...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ако има фонија - доста е можно дека е прислушкуван. Посебно ако се случува често и кон различни броеви.
не верувам, не се ова аналогните телефони од пред 20 години па да се јавува фонија.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
не верувам, не се ова аналогните телефони од пред 20 години па да се јавува фонија.
Па баш заради тоа. Зашто не се стари телефони, не би требало да има фонија. А ако има, значи е можеби веројатно дека е прислушкуван. Секако има и други фактори, како проблеми со самиот телефон или операторот али се е веројатно.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Шо бе сине параноја те рока ко ќе средваш за мастраф ?
Немаш гајле.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ех што си тииии... Параноја му правиш на детето!

ОН:
Младиќу, не дали е можно туку со сигурност те преслушуваат. И не само тоа ги снимат разговорите за да може обвинителството да изгради случај против тебе. Најверојатно веќе подолго време те следат, знаат кај живееш, кој си што си, со што се занимаваш, знаат за твоите родители, роднини до трето колено и за пријателите со кои се дружиш. Доколку сакаш да го водиш бизнисот преку телефон, користи скриени пораки и зборови додека разговараш. Но сега џабе ти е се и да користиш, ако те следат подолго време имаат доволно материјал за да те уапсат и да лежиш затвор. А дали било законски или не тоа што те прислушуваат, баш нема да го здоболи на судијата.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ех што си тииии... Параноја му правиш на детето!

ОН:
Младиќу, не дали е можно туку со сигурност те преслушуваат. И не само тоа ги снимат разговорите за да може обвинителството да изгради случај против тебе. Најверојатно веќе подолго време те следат, знаат кај живееш, кој си што си, со што се занимаваш, знаат за твоите родители, роднини до трето колено и за пријателите со кои се дружиш. Доколку сакаш да го водиш бизнисот преку телефон, користи скриени пораки и зборови додека разговараш. Но сега џабе ти е се и да користиш, ако те следат подолго време имаат доволно материјал за да те уапсат и да лежиш затвор. А дали било законски или не тоа што те прислушуваат, баш нема да го здоболи на судијата.
А да проба да го рестартира телефонот? Може ќе му смени број и ќе не може да го следат веќе. Нека проба, шо има везе.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Иначе и Ацид веќе знае кој си така да темава ќе биде искористена како доказ против тебе на суд, пошо си признаваш дека правиш нелегални ствари. Брзо бриши профил дур не биди испратен профилот до МВР.

N

Nessa Alcarin

Гостин
А да проба да го рестартира телефонот? Може ќе му смени број и ќе не може да го следат веќе. Нека проба, шо има везе.
Сега прашав еден другар во МВР што работи. Единствена заштита од прислушкување било на имињата што ти се во контакти да додадеш на крајот на името вакво .!.
При воспоставувањето на врската оваа знакче делувало како блокатор на групни конверзации, а самото прислушување можеме да го сметаме за групна конверзација. Нашите оператори сеуште немале таква програма за да го препознава знакчето како обични точки и извичници. Можеби е направено баш за таа цел, за да неможат да ги прислушкуваат битните луѓе во една земја.
Затоа пробај, на пример ако имаш некој во контакт Trajce Vip, смени го во Trajce Vip .!., и нема да имаш проблем. Ке му кажеш и на другарот исто да те запише и он на неговиот телефон.
п.с. И ве молам ова да остане меѓу нас, пријателот од МВР во поверение ми кажа.

Kajgana Shop

На врв Bottom