Дали може да ме прислушкуваат?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Букавално секој разговор се снима и останува како трага 6 месеци. Ако на некого му притреба (високи органи) може да ти ги види записите. Користи скајп и биди раат. Нека не те лажат полицајците на форумов дека е противзаконски и забрането било...
Костур колкава датотека би требало да имаат ако секој разговор се снима па и се чува 6 месеци ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Костур колкава датотека би требало да имаат ако секој разговор се снима па и се чува 6 месеци ?
Ваљда у МРТВ зградата тоа чуваат, и така џабе толку катови има.

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Абе немаат друга работа па некој од нас обичните смртници ке прислушкуваат. :нинџ:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Може и тоа како, доколку си осомничен за нешто ти го прислушкуваат телефонот.

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Да, Доколку си осомничен, и само за големи акции и случаи.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Море бркај (противзаконски) бизнис. Нема да си ни прв ни последен од Македонијава...

F

FARANG

Гостин
Kartica od druga drzava kupena od backpacker i cao prijatno. Neka proba MVR da dobie dozvola od KINA za mojte razgovori lol, ke im treba edno 20 godini a i togas ne e na moe ime... Edino roamingot kosta vo nekoj slucaevi...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Kartica od druga drzava kupena od backpacker i cao prijatno. Neka proba MVR da dobie dozvola od KINA za mojte razgovori lol, ke im treba edno 20 godini a i togas ne e na moe ime... Edino roamingot kosta vo nekoj slucaevi...
Браво. Сега на раат може да се договараш со другарите за крадење на бакар.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Многу пати ако слушаш длабок тон или како да си во бунар, до прислушкувањето е...

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Не знам дали некој веќе го спомна во темава, но прочитајте за системот Ешалон.
ESALON sistem za nadzor - koji kontrolisu pet drzava u kojima se govori engleski jezik, a kojima dominira SAD - prema listu Telegraph, navodno moze da nadzire telefonske, faks i e-mail komunikacije koje se prenose satelitskim putem bilo gde u svetu.

http://news.beograd.com/srpski/clanci_i_misljenja/djurdjevic/000418_esalon-peta_kolona_novog_svetskog_poretka.html

Kajgana Shop

На врв Bottom