Ne be...pogreshno si me svatil...ne sakam da bidam zmija
Vie ateistite pravevte dar mar na forumot religija..kako zmii bevte..
Se proseravavte ovde so definicii od wiki i sakavte da dokazete deka religijata e sranje, a ne ste ni svesni deka religioznoto vo covekot ne se definira. Sekogash samo so provokativni prashanja i kaj muslimanite i kaj hristijanite.
Za ucenjeto na G. ne ste ni cule niti pak znaete za shto da se zakacite.....i nema shto da negirate. Sega ste vo nebrano lozje....
nema kako da me negirate pa samo sakate da provocirate i da ismejuvate, namesto da naucite neshto.
Zivotot e kratok....pokajte se......
Ме немаше скоро два месеци на форумов, ама пар теми ги прочитав.
Не знам како дојде до мислење дека некој некого исмејува, и се обидува да докаже дека нешто е срање.
Јас лично, на пример, поголем дел од твоите мислења ги ценам, и сметам дека треба на друг начин да ги искажеш за да немаш конфликт со останатите.
Колку што мене ми е познато, се негираат буквалните сфаќања на светите книги, поедноставено, не се прифаќа антопоморфно божество.
Тоа што тој концепт во 21 век, а ти го нарекуваш атеистички е широко прифатен и се смета за логичен и здраворазумски, е сосема доволен доказ дека другото е спротивната опција - неразумно и нелогично.
Можеш да тврдиш дека си продуховен, и што уште не, да се раскажуваат бајки за Ошо, Патанџали, Гурџиеф и останатите лузери според мнозинството, но нема да се промени мислата на мнозинството.
Ако 100 луѓе од 101 ти кажат дека си луд, тогаш најверојатно си луд. Едностваен концепт. Аспектот на гледиштата се насочуваат од страна на мнозинството. Тоа е тоа, така е поставен светот во овој 21 век. Има правила и прописи.
Кога Исус ќе се симне втор пат на Земјава, тогаш ќе дојде рајот, и тогаш ваквите дискусии ќе имаат тежина. Дотогаш треба да с епотрудиме да го изживееме овој ништожен живот што поубаво.
Поарно да сум на море месец ден, со еден куп добри п..ки околу мене и луда забава, отколку да практицирам јога и се продуховам себе си. Различен концепт, но реален, логичен и разумен во овој 21 век.
Болдот ме натера на овој одговор, оти смешно е да мислиш дека си центарот и дека се се врти околу тебе и твоите истомисленици, и дека ние другите сме тука на некој начин да те негираме, или па не дај боже научиме нешто од тебе. Се каеме сите, ама онаму кај што треба, не тука, нели?