Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Де оди расправај се ко мало дете со другите, цел ден не мислам на форумов со тебе да се тегавам кој колку знае.
Трчкаш од човек на човек и им досадуваш ... Ама живот си избрал...

Јас би ти го рекол само ова: АПО ПАNTOS KAKO DAIMONOS!
Ne be....maite me pratija da ve konvertiram toa ateistite...so nikogo ne se svagam....isto kako shto ateistite dosaduvaat po forumot religija...ili ti shto propagirash bezvezni ucenja na koi ne im ja znaesh ni osnovata
aaa. ne razbiram grci..prevedi ako sakas

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ne be....maite me pratija da ve konvertiram toa ateistite...so nikogo ne se svagam....isto kako shto ateistite dosaduvaat po forumot religija...ili ti shto propagirash bezvezni ucenja na koi ne im ja znaesh ni osnovata
aaa. ne razbiram grci..prevedi ako sakas
И шо викаат нагуалите? Ја јавна ли змијата?

Its cool, relax. Ride the snake. We're all on the snake together, brothers. If you show fear, the snake will destroy you. But if you trust the snake, He'll take us to the lake. Ride the snake.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И шо викаат нагуалите? Ја јавна ли змијата?

Its cool, relax. Ride the snake. We're all on the snake together, brothers. If you show fear, the snake will destroy you. But if you trust the snake, He'll take us to the lake. Ride the snake.
Ne be...pogreshno si me svatil...ne sakam da bidam zmija
Vie ateistite pravevte dar mar na forumot religija..kako zmii bevte..
Se proseravavte ovde so definicii od wiki i sakavte da dokazete deka religijata e sranje, a ne ste ni svesni deka religioznoto vo covekot ne se definira. Sekogash samo so provokativni prashanja i kaj muslimanite i kaj hristijanite.
Za ucenjeto na G. ne ste ni cule niti pak znaete za shto da se zakacite.....i nema shto da negirate. Sega ste vo nebrano lozje....
nema kako da me negirate pa samo sakate da provocirate i da ismejuvate, namesto da naucite neshto.
Zivotot e kratok....pokajte se......;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ne be...pogreshno si me svatil...ne sakam da bidam zmija
Vie ateistite pravevte dar mar na forumot religija..kako zmii bevte..
Se proseravavte ovde so definicii od wiki i sakavte da dokazete deka religijata e sranje, a ne ste ni svesni deka religioznoto vo covekot ne se definira. Sekogash samo so provokativni prashanja i kaj muslimanite i kaj hristijanite.
Za ucenjeto na G. ne ste ni cule niti pak znaete za shto da se zakacite.....i nema shto da negirate. Sega ste vo nebrano lozje....
nema kako da me negirate pa samo sakate da provocirate i da ismejuvate, namesto da naucite neshto.
Zivotot e kratok....pokajte se......;)
Е нема за јавачите на змијата во тетка вики. Седни научи малце. Кога ќе се осмелиш да ја јавнеш змијата ќе дојдеш до спознанието. Дотогаш си никој и ништо. Штета што не си го сватил Гурџиев. Не ти држи да го фатиш патот. Не плаши се од змијата. Слободно јавни ја.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Моментот кога Атеистот ќе ми рече дека нема Бог,
јас му поставувам прашање, која е дефиницијата на еден Бог?, што мисли кога вели Бог?

и тој има одговор, ... знаете зашто?...
- пример ако за една книга, ви речам дека е молив, тие од вас што ќе ми речат дека тоа не е молив, туку е книга, тие ја знаат дефиницијата на една книга, и одбиваат да веруваат на моето тврдење дека тоа е молив.
Која е дефиницијата на една книга? те. која е дефиницијата на Бог?
Атеистот ја знае дефиницијата на Бога, па затоа тврди дека нема Бог , бидееќи представените Божества имаат особини недостојни за еден Бог, и одбива да верува, во што има подполно право, и вели: овие луѓе околу мене кои се молат на Богови кои имаат човечки особини, за мене е не прифатливо и не верувам во Богови со човечки особини.

Јас му велам: дури и јас не верувам во такви Богови, затоа што концептот на Бог кој го веруваат тие луѓе е погрешен концепт. Значи атеистот не верува, и јас како муслиман не верувам во погрешни концепти на Бог.
Во моментот кога се сложувам со него,му го давам правилниот концепт на Бог, и му поставувам прашање:

Да предпоставиме дека тој Атеист, има лоша слика за Исламот, верува дека Исламот е лоша религија, дека е религија поврзана со тероризам! дека не и дава право на жената! дека е религија која е во контрадикторност со науката!
и ако тој одбива ислам заради ова, јас му велам дека, и јас одбивам вакви религии, кои не и даваат право на жената, кои се поврзани со тероризам, кои се во контрадикторност со науката.
Но во исто време му ја корегирам сликата на исламот и му кажувам дека: исламот е милостива религија, исламот е религија која нема никаква врска со тероризам,
Аллах с.в.а во Куранот вели .... Ако некој убие некого кој не убил никого, или некој кој на земјата неред не прави -како да го убил целото човештво, а ако некој биде причина да нечии живот биде спасен- како да сите луѓе ги спасил... (Сурах Ал Маиде 5 ајет 32)

Ајет во кој Аллах с.в.а ни кажува дека убивање на невин човек е голем грев, што пак докажува дека исламот нема никаква врска со невистините кои му се препишуваат, тероризам значи бесправно убивање или малтретирање , угнетување на невини луѓе, па човек кој за себе тврди дека е муслиман, и живее според Куранот не може да направи акт кој е несвојствен за исламот.
Куранот најстрого забранува убивање на невини луѓе, па секој верник муслиман кој живее според законите на Куранот, далеку е од невистините кои му се препишуваат, те. муслиман неможе да направи терористички акт! А доколку би направил Аллах му кажува дека за него има пекол, има грев како да го убил целото човештво.

Во вториот дел од ајетот ни се дава дознаење за милоста и залагањето на секој муслиман да биде причина за нечии живот да биде спасен, со тоа да заслужи Аллхова награда иншаАллах.

Извонреден ајет кој забранува тероризам и воедно наредува милосрдие, па секој читател нека им суди на муслиманите според Куранот, те. според ајетов кој го цитирав, а не да му се суди на исламот според муслиманите, ова е сосем погрешно мислење.
Исламот и дава еднакво право на жената, да напоменеме еден пример:

Мухаммед. с.а.в.с рекол: Најдобар од вас е оној кој е најдобар со својата сопруга!!!
што значи, жената како сопруга има највисоко ниво на респект и на почитување од страна на мажот, и повторно ќе напоменам не судете му на исламот според муслиманите, туку судете им на муслиманите според исламот! Па во случајов исламот вика: Најдобар од вас е оној кој е најдобар со својата жена!!!
Секој муслиман кој следи Куран и Суннет, би се придржувал на законите на исламот, и никогаш не би ја навредил својата жена, нити би и нанесол било какво зло. Исто така кога Европа чмаеше во мрачната доба пред 14 векови Арабија водена од Исламот цветаше во секој поглед, па така и правата за жената како „Право на избор на свој брачен другар; Задржување на нејзиното презиме при стапување во брак; Право да поседува имот, да раководи со некој бизнис, да се образува, да прима подеднаква плата за подеднаква работа; Да наследува имот, и право на развод во случај на запоставување или малтретирање; Да учествува во сите форми на обожување во кои учествува мажот. Исламот ги гарантира овие права, меѓу многуте други, уште пред 14 векови , права кои на жената од западот сеуште и недостасуваат.

А за мајката рекол: Рајот (џеннетот) на секое дете е под ногата на мајката.
Со овој хадис Мухаммед с.а.в.с ни дава дознање дека децата мораат да и посветат посебно внимание и респект на мајката доколку сакаат да заслужат рај (џеннет)
Исламот не е во конфликт со науката, туку е во паралела со науката, кој факт и да донесе науката Куранот го содржи тој факт уште пред 14 векови, што ќе докажеме во следнив текст...

Сега доаѓам до концептот на Аллах с.в.а Најдобар концепт за Бога даден во Куранот е Сурах Ел Ихлас 112 каде се вели:
Кажи: "Он, Аллах, еден е! Аллах Засолниште. Не роди и не е роден, и никој не Му е рамен!

Ова е дефиницијата на Аллах во Исламот: дека Аллах е Еден и единствен, нема друг Бог освен него ; дека е апсолутен, нема почеток и нема крај дека помага а нема потреба од помош ; дека не е роден и дека не родил никого, дека нема Единородени деца ; и дека никој нему е рамен, нема ништо нему слично на овој свет, не споредлив е со ништо на овој свет!

Во моментот кога ќе Го споредиме со било што, тоа нешто постанува НеБог, затоа што на овој свет нема ништо нему слично. За секој еден за кој се тврди дека е Бог, ако ги исполнува овие 4 критериуми, за нас муслиманите тој е Бог, тој е Аллах с.в.а.

А кој може да ги има овие особини овие атрибути освен Аллах с.в.а

Кои се вашите кандидати? донесете ги еден по еден, сите да ги сатвиме на овој тест!
Хиндусите тврдат дека Багван Ражниш! тој е Бог! добро, ако е тој Бог, дај да го ставиме на тест ......
Ако не си видел, а очигледно не си, темава носи наслов "Прашања до атеистите", а не "Срања од теистите".

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Е нема за јавачите на змијата во тетка вики. Седни научи малце. Кога ќе се осмелиш да ја јавнеш змијата ќе дојдеш до спознанието. Дотогаш си никој и ништо. Штета што не си го сватил Гурџиев. Не ти држи да го фатиш патот. Не плаши се од змијата. Слободно јавни ја.
Ne mi pravi smeshki....ke te molam
Ti go svati?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ne mi pravi smeshki....ke te molam
Ti go svati?
Многу работи ти немаш сфатено, не само Гурџи. Пак ќе те прашам, спремен ли си за патувањето? Спремен ли си да јаваш на змијата?

П.С. Читни малку за нагуалите, а не да фрлаш чифтиња за маите

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Многу работи ти немаш сфатено, не само Гурџи. Пак ќе те прашам, спремен ли си за патувањето? Спремен ли си да јаваш на змијата?

П.С. Читни малку за нагуалите, а не да фрлаш чифтиња за маите
Nemash odgovor na prethodno postaveno prashanje?
Ne me maaj....kazi si.
Frli ja nastrana prvata karakteristika na ateistite.
Ne si ja naucil dobro poslednata lekcija za ateistite.
Ne e losho da si go povtorish manualecot ushte ednash.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Nemash odgovor na prethodno postaveno prashanje?
Ne me maaj....kazi si.
Frli ja nastrana prvata karakteristika na ateistite.
Ne si ja naucil dobro poslednata lekcija za ateistite.
Ne e losho da si go povtorish manualecot ushte ednash.
Поставени ти беа прашања Гурџи, ќе не удостоиш со одговор? Очигледно коски ти се тресат од змијата.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Пак не даваш одговори, не е срамота да не се знае.
еве пак:
Ti mi rece optuzi deka ne go razbiram ucenjeto.....samo te prashav dali ti go znaesh...
Tipicno za ateistite....vtora karakteristika....ne-veruvanje vo lugjeto
Ako si cinik i me optuzuvash deka ne go znam...dokazji.
Neli ateistite ne-veruvate...samo na dokazi veruvate....
Poveli dokazji....

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Поставени ти беа прашања Гурџи, ќе не удостоиш со одговор? Очигледно коски ти се тресат од змијата.
Незнам зошто напразно се трудиш да најдеш заеднички „воздух“ за дишење со Гурџи... Не свати дека Гурџи е дете од 15 години што седи дома и „трола“? Гурџи нема аргументи, само една цел на темиве - да докаже дека сите сме верници. А кога ќе го „набиеш“ во ќош, мора да почне со своите „источни“ срања за незнам што. Оставете го Гурџи да остане кривоверен христијанин, да практикува јога и да пали свеќа во сабота и игнорирајте го. Нема ништо важно да изгубите во животот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
5 karakteristika na ateistite: delenje soveti.....hahahhaha
Cekam da me nabiesh vo kjosh so tvoeto znaenje za religija

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
5 karakteristika na ateistite: delenje soveti.....hahahhaha
Cekam da me nabiesh vo kjosh so tvoeto znaenje za religija
Последниот пат кога се обидов во тоа, не сакаше да одговориш на пост бидејќи сум бил „дете“ иако најверојатно сум постар од тебе. Со тебе нема дискусија Гурџи, планирам да остане така. Од тебе ништо ново неможам да научам, ти си станал обсесивен со тоа дека сите луѓе се исти како тебе, слепи верници кои следат. Гадна работа е обсесијата Гурџи... Гадна...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom