Се урива дел од старата железничка станица, а оштетени се и неколку римски стели

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
1. Другарите твој сопаратиски се презафатени со парковите што ќе се градат на територија на Општина Карпош.
2. ОК, ај да те убиеме тебе, и така твоите после ќе направат друго дете..
3.Проблеми со видот имаш?
4. Колку посто си ќора?
5. Одма се гледа штетата.
6. Како во други држави се поместуваат згради и по 500 метри, така и овде..
7. Стара ко библија, или од старост си оќорела.
8. Каква подземна железница, мори железници да те маваат по глава...
Оф леле. АЈ пак по ред.
Под 1. Напаѓаш оти немаш одбрана. Се гради аква парк, ама тебе ти смета оти вие не сакате да се гради. Кешот ви е подобар во џеб, отколку за градби.
Под 2. Умрев коа ти го прочитов постот. нема потреба да ме убиваш пак. Осет.
Под 3. и 4 Она не видела. НЕ ВИДЕЛА. Јас си догледуам, фала на господа, ама за годините, арна сум си.
Под 5. И ти си исто магистер археолог? Точно занеш за штетата? Од слика видено. Алал.
Под 6. Ке ја поместат зградата 500 метри? Де кажи само дали на лево или на десно. И како се поместува зграда. Јас не знам.
Под 7. 2004 та е тоа мислам. Јас стара сум, фала на прашање, ке дочекаш, ке видиш.
Под 8. У право си, и јас некогаш грешам. Ама никогаш нема да поместам зграа на лево и да кажам дека нешто е вака или онака, а не сум видела. Особено ако сум магистер за тоа.

Аха ОК, па нели тука ќе мавнеа и Кули од по 60 ката?
Уште кулите близначки да ги копираат ни фали и градов ќе личи на циркус иако веќе заличува со толку статуи и на музеј на уметности.
Абе не сум против уметноста во градов ама толку многу статуи и фонтани и мостови за џабе само грдат, не разубавуваат, а паркон да го дотераа оној вториот дел тоа не им текнува... а болнициве што ни се хаос... Ахх абе метропола стануваме...

Сликите се фотошопирани. Внесени се моменти од земјотресот во 63-та, затоа толку разурнат бетон. Не е вистина дека се урива дел од објектот.

не јади трици доцна навечер.
Сигурно не си бил сведок на катастрофата (како мене)
Види ги поубаво сликите се права сегашна вистина.
Види го Водно,сигурно не го знаеш пред “63 какво голо брдо беше.
Види до каде се палатите на сликите.Пред земјотресот над школото
„Кочо Рацин“-каде и јас учев-беше ЛАЗО и една ПС и готово а сега се отиде у п......м......
Види на сликата ти е жичарата од шесте чешми угоре и крстот на Крстовар.
А знаеш ли што имаше пред “63 кај шесте чешми.
Види на сликите новоградби на ул. Железничка
или ти ништо не гледаш,знаеш ли што имаше на тоа место пред “63.

Оф леле. АЈ пак по ред.
Под 1. Напаѓаш оти немаш одбрана. Се гради аква парк, ама тебе ти смета оти вие не сакате да се гради. Кешот ви е подобар во џеб, отколку за градби.
Под 2. Умрев коа ти го прочитов постот. нема потреба да ме убиваш пак. Осет.
Под 3. и 4 Она не видела. НЕ ВИДЕЛА. Јас си догледуам, фала на господа, ама за годините, арна сум си.
Под 5. И ти си исто магистер археолог? Точно занеш за штетата? Од слика видено. Алал.
Под 6. Ке ја поместат зградата 500 метри? Де кажи само дали на лево или на десно. И како се поместува зграда. Јас не знам.
Под 7. 2004 та е тоа мислам. Јас стара сум, фала на прашање, ке дочекаш, ке видиш.
Под 8. У право си, и јас некогаш грешам. Ама никогаш нема да поместам зграа на лево и да кажам дека нешто е вака или онака, а не сум видела. Особено ако сум магистер за тоа.

Па ако си од близина донеси слики и докажи дека се е во ред.. Што паничиш тогаш?

Оф леле. АЈ пак по ред.
.
Дај сликни да видиме кај се гради аква-паркот :)

не јади трици доцна навечер.
Сигурно не си бил сведок на катастрофата (како мене)
Види ги поубаво сликите се права сегашна вистина.
Види го Водно,сигурно не го знаеш пред “63 какво голо брдо беше.
Види до каде се палатите на сликите.Пред земјотресот над школото
„Кочо Рацин“-каде и јас учев-беше ЛАЗО и една ПС и готово а сега се отиде у п......м......
Види на сликата ти е жичарата од шесте чешми угоре и крстот на Крстовар.
А знаеш ли што имаше пред “63 кај шесте чешми.
Види на сликите новоградби на ул. Железничка
или ти ништо не гледаш,знаеш ли што имаше на тоа место пред “63.

Не, не чика Анчо... Не сум бил сведок на земјотресот зошто сум роден мноу после него. Дома имам неколку илуистрирани енциклопедии од развојот на Скопје пред земјотресот, многу фотографии од земјотресот и периодот на обнова на градот после тоа. Поентата ми беше тоа што моментално некој се обидва да негира дека дел од музејот на град Скопје се урива па искористив малку сарказам. :)

Дај сликни да видиме кај се гради аква-паркот :)
Остај ти ја крстиш, таа прди.. :D
И кажував за парковите што ќе ги прави Општина Карпош кај Млечен и во Порта Влае, ама изгледа не е запозната со ситуацијата само треска..

Па ако си од близина донеси слики и докажи дека се е во ред.. Што паничиш тогаш?
Не паничам. Сега иам нова цел у животот. Како да ја поместам куќава 500 метри, да бидам поблиску до комшијата со осмици на стомакот. А да...и да видам како ке испаднете на протест за непотребни работи. Ајде кренете се !!! Што чекате! За плоштад слобода! за спроти плоштад слобода! Уа за градењето! Уа за аквапаркот! Уа што не купувате бисери на колешките!
П.С. А да си поместам куќава до Скопје, а? Коо поубави мажи да има таму, а?

Остај ти ја крстиш, таа прди.. :D
И кажував за парковите што ќе ги прави Општина Карпош кај Млечен и во Порта Влае, ама изгледа не е запозната со ситуацијата само треска..
Какови паркови? Зелени или аква?

Не паничам. Сега иам нова цел у животот. Како да ја поместам куќава 500 метри, да бидам поблиску до комшијата со осмици на стомакот. А да...и да видам како ке испаднете на протест за непотребни работи. Ајде кренете се !!! Што чекате! За плоштад слобода! за спроти плоштад слобода! Уа за градењето! Уа за аквапаркот! Уа што не купувате бисери на колешките!
П.С. А да си поместам куќава до Скопје, а? Коо поубави мажи да има таму, а?
Викам не си арна...
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=103595&kategorija=6
ВИДЕО: Спектакуларно преместување на зграда во Цирих стара 122 години

23. 05.2012 - 09:29:39
g_stara-zgrada-svajcarija.jpg
Во Цирих почна преместувањето на ни повеќе ни помалку, индустриска зграда тешка 6.200 тона и стара цели 122 години!
Преместувањето на зградата на друга локација ќе трае два дена, а истата ќе биде поместена за околу 60 метри подалеку, односно на местото каде била првично изградена.
Зградата ќе биде поместена со помош на железница, а станува збор за најголемиот ваков потфат било кога на подрачјето на Швајцарија, па и на Европа.
Зградата буквално ќе се турка со посебна за таа намена изградена железница.
“Можеби се’ изгледа помалку необично, но ние сме среќни што успеавме да ја зачуваме оваа стара зграда која вака би можела да издржи уште 100 години“, рекол главниот инвеститор Питер Леман.
Зградата е долга 80 метри, а широка 12, а ќе се премести со шест железници кои се внимателно поставени уште од минатото лето. Ќе се поместува со брзина од 3 до 5 метри на час, а целокупното преместување ќе трае два дена.

Ako ne se zapukate partiski ne ve biva.
Fakt e deka eden del na Zeleznickata bese zapusten i trebase da se restavrira ili ako nisto drugo da se pristegne i zastiti od ruiniranje. Isto taka fakt deka i delot kaj sto e muzejot prokisnuvase i na nego mu trebase pristegnuvanje. E sega nacinot "udri so bager pa so bide neka bide" ne go podrzuvam zatoa sto treba predhodno da se napravi proekt i da se vidi dali ima nesto sto treba da se zastiti ( a od kaj znaeme pa nie deka nema proekt), taka da ova e poveke spekulacija. Od druga strana ke bide glup da se eksperimentira so zeleznickata i da i se nasaduvat nekoj si moderni delovi, toa bi bilo ludost, no za ova da go komentirame treba da go vidime proektot. Problem e sto proektot seuste ne e javno prezentiran no kakov i da e znam deka na krajot pak ke bide crno beli svet.

Викам не си арна...
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=103595&kategorija=6

ВИДЕО: Спектакуларно преместување на зграда во Цирих стара 122 години

23. 05.2012 - 09:29:39
g_stara-zgrada-svajcarija.jpg
Во Цирих почна преместувањето на ни повеќе ни помалку, индустриска зграда тешка 6.200 тона и стара цели 122 години!
Преместувањето на зградата на друга локација ќе трае два дена, а истата ќе биде поместена за околу 60 метри подалеку, односно на местото каде била првично изградена.
Зградата ќе биде поместена со помош на железница, а станува збор за најголемиот ваков потфат било кога на подрачјето на Швајцарија, па и на Европа.
Зградата буквално ќе се турка со посебна за таа намена изградена железница.
“Можеби се’ изгледа помалку необично, но ние сме среќни што успеавме да ја зачуваме оваа стара зграда која вака би можела да издржи уште 100 години“, рекол главниот инвеститор Питер Леман.
Зградата е долга 80 метри, а широка 12, а ќе се премести со шест железници кои се внимателно поставени уште од минатото лето. Ќе се поместува со брзина од 3 до 5 метри на час, а целокупното преместување ќе трае два дена.
Абе ништо чудно во иднина и градови да поместуваат ако не и да телепортираат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom