Графички карти

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
На каква конфигурација? пиши каква машина имаш..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Зa твојата конфигурација најмногу Ати 4870 (најмногу) додека најдобар избор би ти била 4850. Џабе да дадеш толку многу пари за графичка кога остатокот од компјутерот ќе ти биде тесно грло за неа, не бива у шасија од пунто да ставиш мотор од Ферари нели?

?

..........

Гостин
Зa твојата конфигурација најмногу Ати 4870 (најмногу) додека најдобар избор би ти била 4850. Џабе да дадеш толку многу пари за графичка кога остатокот од компјутерот ќе ти биде тесно грло за неа, не бива у шасија од пунто да ставиш мотор од Ферари нели?
Да....се разбира затоа и прашав...
А колку пари е таа и која и е еднаква од нвидиа....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Па околу 6000, од Нвидиа "еднаква" т.е слична по перформанси али сепак поспора е GTS250.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
ATI повеќе греат.
Еве го пак "СЕЗНАЈКО НАШ" Јас кажувам според мене досега што имам виден о НВИДИА повеке греат а ти тврдиш дека АТИ повеќе греат!!Добро можи,затоа си сезнајко !!!:baeh:

?

..........

Гостин
Па околу 6000, од Нвидиа "еднаква" т.е слична по перформанси али сепак поспора е GTS250.
Aha Ај уште ова и не те замарам...:)
Ке има ли разлика ако ја земам таа од мојава шо ја имам сега 9500гт, оти ако нема некоја поголема разлика да не ја купувам..?:toe:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Aha Ај уште ова и не те замарам...:)
Ке има ли разлика ако ја земам таа од мојава шо ја имам сега 9500гт, оти ако нема некоја поголема разлика да не ја купувам..?:toe:
Ќе имаш доста разлика во перформанси. 4850 е бајаги подобра 9500.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Еве го пак "СЕЗНАЈКО НАШ" Јас кажувам според мене досега што имам виден о НВИДИА повеке греат а ти тврдиш дека АТИ повеќе греат!!Добро можи,затоа си сезнајко !!!:baeh:
Греењето воопшто не зависи од типот на графичката и нејзиниот производител, туку од типот на кулерот и неговиот квалитет, како и термалната паста што ги спојува кулерот и чипот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Па не баш, пример 4850 при целосно оптоварување може да достигне 100-105c без да се проблем. Нвидиа нема карта што грее толку под никакви услови (сингл карта) Дури ни во хај енд сегментот врвот е околу 85- 90c GTX280.

Исто така и 4870-те греаат доста, но севкупно картите на Ати се издржливи во поглед на високи температури така што 100c за 4850 и не е некоја страшна или нова вест, иако изгледа премногу. Во тој ранг на карти да речеме од страна на Нвидиа, GTS250 никогаш не крева над 80c што значи картите на Ати греат дефинитнво повеќе, но и поднесуваат подобро температури без проблем (артефакти) или прегревање.

Мислам дека причината не се само кулерите, иако Нвидиа користи подобри во своите карти, сепак 20c се огромна разлика и не може да се обвини само изработката на ладењето за таквата разлика во температури. Ова и од лично искуство го зборам. У секој случај температурата не е никаков проблем ако не колкаш и не треба да се зима многу сериозно.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зборам за ATI графички со stock cooler (или passive) и исто такви графички од NVIDIA. Така ATI повеќе загреваат. Ти ако си земеш некоја со асален кулер или само кулер ако смениш, фала Богу дека нема да грее толку :baeh:

Значи, ATI ГРАФИЧКИТЕ греат повеќе од NVIDIA ГРАФИЧКИТЕ.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Факт е дека греат повеке Ати .. Бар збораме за 3ххх и 4ххх сериа ... за 5ххх неам идеа ...
Али има еден друг фактор шо треба да се спомни , Во спецификациите на ати чиповите (Developers White sheets ) мози да се сретни фактот дека максимална температура на продолжена операциа е некаде околу 125 - 135 степени . Кое би се превело дека чиповите се предвидени пордолжено да работата на таа температура .
Податоков е за 4ххх сериа .
Нвидиа од друга страна ... Е таму има разлика по сите информации шо ги имам предвидени се за да до 110 степени максимална теппература на операциа .

Џанам да атито греј поке ... Али и крепи многу повиски оперативни температури .
Трикот е шо најчесто останатите компоненти на плочката не крепат и горат при оверклок .

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
:pos:

Па не баш, пример 4850 при целосно оптоварување може да достигне 100-105c без да се проблем. Нвидиа нема карта што грее толку под никакви услови (сингл карта) Дури ни во хај енд сегментот врвот е околу 85- 90c GTX280.

Исто така и 4870-те греаат доста, но севкупно картите на Ати се издржливи во поглед на високи температури така што 100c за 4850 и не е некоја страшна или нова вест, иако изгледа премногу. Во тој ранг на карти да речеме од страна на Нвидиа, GTS250 никогаш не крева над 80c што значи картите на Ати греат дефинитнво повеќе, но и поднесуваат подобро температури без проблем (артефакти) или прегревање.

Мислам дека причината не се само кулерите, иако Нвидиа користи подобри во своите карти, сепак 20c се огромна разлика и не може да се обвини само изработката на ладењето за таквата разлика во температури. Ова и од лично искуство го зборам. У секој случај температурата не е никаков проблем ако не колкаш и не треба да се зима многу сериозно.
^Ова. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom