Фан клуб: Рафаел Надал

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Што имаат заедничко најголемите тениски дуели последниве 7-8 години? Него!
Браво Рафа, браво легендо. Не го гледав натпреварот, ама кога го видов резултатот срце ми заигра. Секоја чест!

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410

Зошто да не и втор пат :)

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Какво враќање во првиот сет од два брејка негатива :cuc:

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Рафа се поново нешто буни...не прође готово ниједан меч у коме губи а да му нешто не смета!
Не улазим у то колико су му примедбе оправдане, али је чињеница да је тако. Наводно важи за изузетно фер и коректног играча, процените сами да ли је такав.

С

сашенко

Гостин
Надал и Федерер од увек биле фер и коректни тенисери. Нема ништо чудно и лошо во ова. Сега, тие што почнале да гледаат тенис од кога Новак стана број 1, нормално дека виделе нешто поинаку зошто тој е далеку по ментално стабилен од Федерер и Надал последнава година ипол, и не покажувал вакви работи. Знам дека ти е интересно, слободно критикувај, ама не заборавај дека никој не им ги доделил тие титули фер и коректни спортисти туку така, и ако Новак лани доби фер плеј на годината, таа награда не ја измислија ради него. Може претерав, ама читајки те по форумов од кога си регистриран, мислам дека лесно можам намерата да ти ја прочитам

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Ne znam o kakvoj nameri pises. Mozes da mislis sta hoces, ali ja iznosim istinu. To su cinjenice, svidelo se nekome ili ne. I mogu slobodno da kazem da Rafa ranije nije ovoliko bio osetljiv na sve i svasta! Od kako je izgubio prvo mesto, nekako je pocelo mnogo toga da mu smeta. Smetaju mu cak i mnoge beznacajne stvari zbog kojih se ne bi bunili drugi teniseri. A kapiram da legenda poput njega treba da bude primer drugima u sportskom ponasanju.
Djokovic je nekad bio slican. Zalio se na mnogo toga (kad igra u sumraku ne vidi dobro, predavao je meceve jer je navodno bolestan i slicno). Neki teniseri su ga zbog toga ismevali, cini mi se posebno Rodik. Ali, Nole je danas izrastao u daleko stabilnijeg i korektnijeg igraca od Nadala! To je moje misljenje, a citajuci strane forume taj stav pocinje da deli sve veci broj stranaca...
Takodje, razumem da Federeru nekad nesto zasmeta, recimo nedavno se zalio na glasno navijanje. Ali, Federer je u poslednje vreme mnogo korektniji od Nadala. Svajcarac je uvek relativno hladan...i kad dobija i kad gubi. Tokom igre ne pokazuje previse emocije, a za razliku od Nadala se retko kad buni.

Dakle: cudno je sto dok je Nole bio ovakav, svi su ga kritikovali i ismevali...a kad Nadal isto radi onda je to normalno?!
To nije sportski! Svaki fer navijac treba da osudi nekorektno ponasanje i nalazenje izgovora kada se gubi. To ocekujem i od onih koji su aktivni na ovom podforumu, pa i tebe Sasenko.

Kajgana Shop

На врв Bottom