Фала за инфо
П.С: Туку жалосно е која омраза ја имало против Рафа, а јас не сум ни била свесна за тоа. Ова што го читам е трагично.
Ne e omraza, bar licno od mene, ja nikogo ne mrazam vo tenisot, ama ima golema kontradikcija, vakvo nesto ako napravi Nole nisto cudno i posebna tema na forumov da se otvori za da se pisuva kolkav seljak bil, i slicno, vakov luzer, onakov luzer, neka uci od onoj, neka uci od ovoj ...
Ja rekov uste po Rim, tenisot e igra na nervi, igracite znaat da puknat, dali radi nepravda od strana na sudiite ko togas koga mu bese nanesena na Novak, ili zasto ne im e den pa toa gi frustrira dopolnitelno, seedno, lugje se, sekoj toa go manifestira na razlicen nacin i toa e toa.
Vo sekoj slucaj neubavo e koga nekoj teniser se zali zasto drugiot pravel nekakvi dvizenja dur ovoj serviral ( ?! ), pa i onoa udiranjeto koga menuvaa strani, nekorektno e kako i da ja vrtime, toa i samite komentatori, englezite, go potenciraa ( neli srpskite komentatori bile pristrasni i sto uste ne, ete gi englezite za koi tolku mnogu se kukashe na temata ). Taka da uvek koga nekoj fan na Nadal vo idnina ke glumi nekoe ludilo za koreknost i slicno, fino lepo paste od videono pogore.
Ja do dusa go razbiram Nadal, kolku i da vleli deka ova nisto strashno ne e, e, za negova zal e i te kako, a i samiot e svesen za toa i zatoa i taka se odnesuvase vcera, nesvojstveno za nego, najmnogu poradi faktot sto bese razlika crno so belo od ona vo Francija i apla bese evidentno deka igra tenis totalno sprotiven od ona potrebnoto za titula tuka, a Rosol ko za negova belja servirase nenormalno sto tesko deka vo idnina ke go povtori.