Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
И така одеднаш сите станаа жабари, а пред да почне никој не сакаше да слушне за нив.:свиркам:
За твоја информација сите фанови на Јуве се и на Италија .. А богами скоро сите фанови и на милан се за Италија, само за фановите на интер не знам ...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А јас да ти кажам право тоа и го сакам, да се отстранат сите новосозадени фанови после 2008, посебно фанови на таа игра на Барселона и да си останиме само ние кои отсекогаш сме ја сакале и кога неможеше да помине 1/4 финале.:love:
А бе у реду тоа, ама според мене малку е арогантно (не зборувам за тебе, општо сега муабетов) да претпостави човек дека тој е вистински обожавател на тимот/репрезентацијата и дека тој има ексклузивно право да одредува кој е вистински/лажен обожавател. Дури и тие кои навиваат после 2008 за Шпанија си имаат свои причини, не значи дека тие помалку се радуваат од тебе на пример. Треба секој да си навива за себе и да не се замара зашто другите навиваат, тоа ми е муабетот. Италија секогаш имала поддржувачи кои секако и дека ја критикуваа (меѓу кои бев и јас) во 2010 и после толку општонародни и општосветски критики луѓето си се поправија. Италија реално секогаш си имала свое место под фудбалското небо и секогаш ќе има. Некогаш ќе е подобра, некогаш полоша, ама секогаш ќе има поддржувачи исто како што и останатите репрезентации/тимови ќе си имаат.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Уф, не сум видел ваква игра од Италија оддамна, а можеби ни тогаш. :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За твоја информација сите фанови на Јуве се и на Италија .. А богами скоро сите фанови и на милан се за Италија, само за фановите на интер не знам ...
Најчесто сите што највеќе сакаат и следат италијанско првенство се и навивачи на Италија. :pipi:Барем од тие кои јас ги познавам. Баш пред некој ден коментирав, единствен случај каде навивачи и на Јуве и на Милан се обединети и не се пцујат, е за време на Европски/Светски првенства. :pos:
Али од секое правило има исклучоци...:)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
А бе у реду тоа, ама според мене малку е арогантно (не зборувам за тебе, општо сега муабетов) да претпостави човек дека тој е вистински обожавател на тимот/репрезентацијата и дека тој има ексклузивно право да одредува кој е вистински/лажен обожавател. Дури и тие кои навиваат после 2008 за Шпанија си имаат свои причини, не значи дека тие помалку се радуваат од тебе на пример. Треба секој да си навива за себе и да не се замара зашто другите навиваат, тоа ми е муабетот. Италија секогаш имала поддржувачи кои секако и дека ја критикуваа (меѓу кои бев и јас) во 2010 и после толку општонародни и општосветски критики луѓето си се поправија. Италија реално секогаш си имала свое место под фудбалското небо и секогаш ќе има. Некогаш ќе е подобра, некогаш полоша, ама секогаш ќе има поддржувачи исто како што и останатите репрезентации/тимови ќе си имаат.
Само знаеш што е разликата, таквите фанови ако в недела изгубиме, ќе почнат да мрчат за играта и наредното првенство тие веќе ќе навиваат за други, за разлика од мене и тие како мене, секогаш ќе си останиме верни.;)

T

Torchyrus

Гостин
Реков више не пијам ама вечер од кејф за Италија се опив :love:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Најчесто сите што највеќе сакаат и следат италијанско првенство се и навивачи на Италија. :pipi:Барем од тие кои јас ги познавам. Баш пред некој ден коментирав, единствен случај каде навивачи и на Јуве и на Милан се обединети и не се пцујат, е за време на Европски/Светски првенства. :pos:
Али од секое правило има исклучоци...:)
Па иди види на фан клуб Италија да видиш дали пак не се напаѓаат, фановите на Јуве ги бранат играчите на Јуве, фановите на Милан играчите на Милан, а само интерашите пукаат сеир бидејќи немаат свој преставник во репрезентацијата ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Mario Balotelli: "Best moment of the night was when I saw my mother after the game. Those goals were for her"

Многу ме нервира црново зошто се глеа дека е добра душа, талентиран до небо а се глупира до бесвест на моменти. Ајде може ќе му дојде памет после ова, поготово ако и стане првак со Италија.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Добро добро честито до навивачите на Италија али не се палете пред време многу следува уште еден чекор иначе на крај ако изгубат џабе ќе биде победата против Германија. Повеќе боли да изгубиш во финале него претходно. Како и да е реков мислам дека Италија подобро ќе им се спротистави на Шпанија него Германија овие пак ќе се усереа ко голуби како во 2010 боље што испаднаа во полуфинале него да изгубеа уште едно финале за толку брзо време

М

Мартин`

Гостин
Многу ме нервира црново зошто се глеа дека е добра душа, талентиран до небо а се глупира до бесвест на моменти. Ајде може ќе му дојде памет после ова, поготово ако и стане првак со Италија.
Прееска баш во емисијата на полувреме мислам дека беше коментираа за него, најверојатно сите глупости ги прави баш за маркетинг.. на пример секоја компанија попрво него би го ангажирала за некоја маркетинг работа отколку Касано да речеме едноставно си добива на популарност со овие работи. Иако знае на утакмици да заебе многу (го дупнав од пцуење со Англија) сепак има некоја среќна ѕвезда.. кога ќе се “опамети“ за 2-3 години ќе го достигне врвот и ќе биде големо играчиште.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па иди види на фан клуб Италија да видиш дали пак не се напаѓаат, фановите на Јуве ги бранат играчите на Јуве, фановите на Милан играчите на Милан, а само интерашите пукаат сеир бидејќи немаат свој преставник во репрезентацијата ...
А бе во однос на “внатрешното уредување“ може да, ти зборам сега генерално како репрезентација. Сигурно нема јас како навивач на Милан да се мрштам и да пцујам кога Буфон ќе одбрани, а навивам за Италија...:pos:Мислам нема логика. Друго е тоа веќе кој игра, зашто игра, тоа обично следува после натпреварите/пред натпреварите, битно за време на утакмиците сме сплотени бе. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Само знаеш што е разликата, таквите фанови ако в недела изгубиме, ќе почнат да мрчат за играта и наредното првенство тие веќе ќе навиваат за други, за разлика од мене и тие како мене, секогаш ќе си останиме верни.;)
Ама јас тоа ти зборам, ти гледај си за себе, бодри си ги од срце.
Мене искрено ич не ми е гајле кој навива за Италија и зашто навива и дали утре ќе навива или не. Нивна работа, нивен избор. Тоа мене ништо не ми менува, битно е да се ужива во играта, па кој зашто и како навива не е моја работа. Од секогаш ме нервирало тоа делење на “вистински“ и “позерски“навивачи. Дај гледајте, уживајте во фудбалот, секој со своето.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Првпат да навивам за Италија после толку првенства. Од секогаш сум ги мразел пред се поради нивната бункер и антифудбалска игра ама на ова првенство заслужија да одат понатаму, конечно покажаа фудбал како се игра и што ми е најчудно на секој натпревар играат добро за око, ретко од кој тим сум го гледал тоа. Италија заслужува да биде шампион дефинитивно.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не ги заборавај и Миланезите & Интерашите.. Италијанска сила :sneaky:
Cezar, Zaneti, Stankovic, Lucio, Forlan, Snajder, Maikon, Kambijaso, Milito, Samuel, Kivu, Nagatomo ... koja italijanska sila be drugar :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom