Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Бонбонера не оди така лесно ова со покачувањето на платите.Ако секој кога сака си бара покачување и Берлускони почне да ги исполнува таквите желби нема воопшто да личиме на тим.На тоа треба да се мисли кога се потпишува новиот договор каде што се изјаснуваат двете страни и се става потпис на договореното.Двете страни се должни да се држат до договореното за тој Х период и нема пу пу неважи како што е оваа ситуација.(ако е точно ова што се пишува)

Кој заслужува на тој ќе му биде исполнета желбата. Не може некој да го бара она што не го заслужува. :D
Сигурно нема да се појави Пато и да бара повеќе кога цела сезона спие, исто и Антонини да каже јас сум на исто ниво со Ибрахимович сакам 9 мил или пак Емануелсон да каже сакам дупла плата играв на сите позиции. :D
Треба самиот Берлускони да е свесен дека треба да го награди сам да се понуди со поголема плата кога веќе гледа дека големите клубови му нудат повеќе и да успее да го задржи.

Пу пу она што е напишано во договорот не важи за Абате он секоја сезона добива 0.5-1 мил плус а што направи катастрофални грешки тоа не се гледа.
Исто на Ел Шарави му е покачена платата поради добрата игра а тоа е нешто добро.
Само на Силва што беше најуспешен од дефанзивците не заслужува бонус и покачување на платата без разлика дали претходната година го продолжил до 2016.
Зарем мислат дека при ваква конкуренција од екипи како ПСЖ, Сити,... ќе го задржат со плата од 5 мил за наредни 4 сезони. :eek:
Кој дефанзивец ќе го земат за тие 50 мил ако го продадат? За Хумлес ќе ни бараат 30 мил и он го продолжи договорот, и кој друг би можел да го замени и да игра за помала плата од 7 мил?

Пу пу она што е напишано во договорот не важи за Абате он секоја сезона добива 0.5-1 мил плус а што направи катастрофални грешки тоа не се гледа.
Исто на Ел Шарави му е покачена платата поради добрата игра а тоа е нешто добро.

Абате добива некои покачувања но разликата е во тоа што тој не бара туку тимот му дава.Исто и за Шарави...тие му покачуваат не бара тој.Јас сваќам што сакаш да кажеш и се согласувам дека Силва треба да зема плата исто колку и Ибра но ако тој сам побарал тогаш не треба да му се покачи платата.Да не се повторува што мислам по тоа дали ставарно бара или не еве ти линк.

Ок е тоа дека Силва заслужил и Берлускони можда треба да го награди, ама не збориме за нормална ситуација.
Збориме за една новонастаната ситуација во која Галијани и управата многупати нагласија дека ќе направат се што можат за да го смалат буџетот на плати. Прво, заборавате дека барањава на Силва идат во еден таков момент и само затоа Милан би размислил во врска со тоа. Нема никаква врска поентата дека Берлускони и Галијани мислат дека Силва не го заслужува тоа, па сеа не му даваат покачување. Потребата за намалување на вкупниот износ на платите тоа им го наложува, а сигурен сум дека и тие знаат и мислат дека Силва можда заслужува поголема плата.
Не за џабе Галијани неколкупати нагласува дека на некој начин му треба услуга од некои играчи. Со тоа мисли баш на тие барања за поголема плата, кога клубот одличил да го скраси тој буџет. Тоа за мене е непочитување на политиката на клубот и достоинствено би било Силва да излезе и сам да каже ако мисли дека заслужува поголема плата, да објасни некои работи, а не цело време да се крие зад агентот.

Втора работа е што барањето за покачување не се појави во било кој момент, туку непосредно после контактите со ПСЖ. Значи, зошто Силва на основа на тоа дека заслужувал не побара поголема плата одма коа заврши оваа сезона? Зошто лани не се договори за таа плата што ја сакал, кога реално појше придонесе за Милан отколку оваа сезона што измина.Лани појше заслужи. Зошто баш после понудата од ПСЖ?
Јасна е намерата и пораката: Види овие колку ми даваат, ако сакаш да останам, дај ми барем 3/4 од тоа! Ама тоа некако не ми се поклапа со изјавите на оној Силва ванаби светец.
Одговорот би бил: Ти ја знаеш ситуацијава наша. Спремен си да ни помогнеш и можда да се стрпиш за 2ипол милиони појше или не? Ако си спремен, фала ти многу, а ако не си пак фала ти на некои 50ина милиони, ама сеа ќе мораш да почекаш прво јас да се договорам со купецот твој, зошто јас ти го поседувам договорот, па ќе видиме, можда ќе имаш прилика да играш за 12 милиони годишно. Ама можда. Ако се договорам јас со нив.

Ок е тоа дека Силва заслужил и Берлускони можда треба да го награди, ама не збориме за нормална ситуација.
Збориме за една новонастаната ситуација во која Галијани и управата многупати нагласија дека ќе направат се што можат за да го смалат буџетот на плати. Прво, заборавате дека барањава на Силва идат во еден таков момент и само затоа Милан би размислил во врска со тоа. Нема никаква врска поентата дека Берлускони и Галијани мислат дека Силва не го заслужува тоа, па сеа не му даваат покачување. Потребата за намалување на вкупниот износ на платите тоа им го наложува, а сигурен сум дека и тие знаат и мислат дека Силва можда заслужува поголема плата.
Не за џабе Галијани неколкупати нагласува дека на некој начин му треба услуга од некои играчи. Со тоа мисли баш на тие барања за поголема плата, кога клубот одличил да го скраси тој буџет. Тоа за мене е непочитување на политиката на клубот и достоинствено би било Силва да излезе и сам да каже ако мисли дека заслужува поголема плата, да објасни некои работи, а не цело време да се крие зад агентот.

Втора работа е што барањето за покачување не се појави во било кој момент, туку непосредно после контактите со ПСЖ. Значи, зошто Силва на основа на тоа дека заслужувал не побара поголема плата одма коа заврши оваа сезона? Зошто лани не се договори за таа плата што ја сакал, кога реално појше придонесе за Милан отколку оваа сезона што измина.Лани појше заслужи. Зошто баш после понудата од ПСЖ?
Јасна е намерата и пораката: Види овие колку ми даваат, ако сакаш да останам, дај ми барем 3/4 од тоа! Ама тоа некако не ми се поклапа со изјавите на оној Силва ванаби светец.
Одговорот би бил: Ти ја знаеш ситуацијава наша. Спремен си да ни помогнеш и можда да се стрпиш за 2ипол милиони појше или не? Ако си спремен, фала ти многу, а ако не си пак фала ти на некои 50ина милиони, ама сеа ќе мораш да почекаш прво јас да се договорам со купецот твој, зошто јас ти го поседувам договорот, па ќе видиме, можда ќе имаш прилика да играш за 12 милиони годишно. Ама можда. Ако се договорам јас со нив.
Брат немој да ми се љутиш ама TLDR. :D

Касано и Монтоливо со асистенции, вториот во стилот на Маестро Пирло :)))

527913_442370412469847_638884153_n.jpg

Честитки. Со доведувањето на Монтоливо во своите редови мислам дека најдовте замена за маестро Пирло. Само да остане во оваква форма и во Серија А

Честитки. Со доведувањето на Монтоливо во своите редови мислам дека најдовте замена за маестро Пирло. Само да остане во оваква форма и во Серија А
Ваков збор никако.Стварно кога го гледав Пирло за Јуве ептен се јадев,ама нему му ја префрлив вината.Да беше паметен Алегри ќе го оставеше,таков играч не се дава!! Тоа е Пирло е еден и единствен како што неможеш да најдеш замена за Марадона и Пеле така не и за Пирло. :)

Балотели ко го даде голот го баци Касано, ко излезе прво се изгушка со Монтоливо па со Абате.
Има нешто сумливо тука, или се педери или Балотели ќе биди нов играч на Милан :)

Балзарети мора да се земе, МОРА, па ако треба и 800 000 евра нека му дадат на Зампарини за него :pos: !! Ора дечкото, ОРА !!
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 02:04 ---
Иначе да прашам само, има уште такви што веруваат дека Пато е подобар од Балотели ??

Syn ??

Балзарети мора да се земе, МОРА, па ако треба и 800 000 евра нека му дадат на Зампарини за него :pos: !! Ора дечкото, ОРА !!
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 02:04 ---
Иначе да прашам само, има уште такви што веруваат дека Пато е подобар од Балотели ??

Syn ??
Да, ја уште стојам на ставот дека Бало ќе го изремети цел тим ко што правеше во Интер со еден Мурињо, и во Сити со Манчини. Друго е репрезентација и земја кога го тргнала од просјачки стап за да сега е она што е ...
Башка и тука нема многу простор да го прави она што го правел во своите клубови, има разлика од начинот на функционирање на тим и репрезентација каде и одговорноста е далеку поголема, нека дојде во Милан, ќе укапираш за што зборам, само така би сватил каков проблем со себе носи типот, сезонава Сити со неговиот глуп однос малку фалеше да ги кошта и титула.

Иначе, среден Пато без оние чести повреди пред Бало без око да ми трепне и без да трошам време за размислување. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom