Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Има ли изјава дека Тиаго Силва сака поголема плата а не оние изјавите на агентот?

Има ли изјава дека Тиаго Силва сака поголема плата а не оние изјавите на агентот?

нема,но исто ти е тоа и е најнормално да бара поголема плата кога веќе одбија 12м плата да добие 7м..според мене треба да зима бар колку Ибрахимович они двајца а гледаш бара помалце Ибра зима мислам 9м.

Абе каква поголема плата доста зборите без основа за да се тера таков муабет. Како бождм Силва незнае колку е саат. Милан едно евро не даде за засилувања него плата ќе му покачувале така е тоа...
И ништо после овие сите шпекулации да искочи ќељавиот со веста дека Силва го продолжил договорот и платата му е намалена.... ние нафта пиеме незнаеме кои се Г&Б

Тиаго Силва преку ноќ исчезнал од сликата со презентацијата на дресовите на официјлниот сајт :D

untitled.JPG

^ За Ачерби прават место, башка на неговата бемка има простор за друга реклама :icon_lol:

Првата тура бесплатни играчи. :icon_lol:

Прегледај го приврзокот 45173
homeless+galliani.jpg
:cuc:

ВАЖНО НАЈДОВМЕ РЕШЕНИЕ ЗА ФИНАНСИСКИТЕ ПРОБЛЕМИ:pos:
Antonini: "I started my career at Milan and it’s where I want to end my career."

Добро е чим Антонини сака да заврши кариера у Милан немора да се мисли на лев бек во наредни 5 години :pos:

Јас незнам некако ептем сум песимист дека ќе се донесит нешто летово. Ќе се донесит нешто за 0 денари старо, искористено и безвредно.
Незнам за вас ама имам осечај дека повеќето мислат така. Освен Нинович наравно. :D

Добро е да си песимист, разочарувањето е помало. :) Ама ќе видиме... Ми се чини дека премногу претерувате со тие катаклизмички предвидувања во врска со нашиов клуб. :)

Јас се согласувам со Марли во секој случај. Силва преку агентот свој испадна и уште испаѓа копиле според мене. Читава фрка се крена околу него во последниве 2-3 недели, навивачите го молеа Берлускони за да го задржи, президенте направи мала драматиација околу тоа и како што само тој знае ја сврте работата во своја корист, а Силва го нема никаде со никаква изјава!
Ни дека е среќен што остана, ни дека е тажен. Ништо. Се изгуби. Се појавува агентот(кој е НЕГОВ агент), зборува во негово име, Силва збори преку агентот значи, со приказна за поголема плата, а лани потпиша нов договор.
Каде е Силва сеа со оној муабет од екот на фрката околу него кога изјави дека нему не му се битни парите, само Господ му е битен??

Не верувам дека се проблем 2 милиони годишно плус, наивно е да се верува во тоа. Вистинскиот проблем заради кој Милан скептично го прими барањето за зголемување на платата е принцип и политика на смалување на буџетот на плати. Зголемувањето на неговата плата може да предизвика домино ефект. Можда и други би побарале зголемување, Милан би покажал дека е селективен во таа политика на рез на плати, а во ТИМ тоа знае да биде проблем.

Сакале да признаеме ние или не, со вакви потези Силва покажува симптоматични работи. Го нема никаде, тоа ми смета мене како навивач. Едноставно политиката на клубот е таква. Силва секогаш има избор да остане или да побара да биде продаен.

Мене во случајов ситуацијава ми личи као да појше Милан да сака да го задржи Силва, отколку овој да сака да остане во Милан. Ниеден играч не е поголем од клубот. Ако не знае да го цени клубот и навивачите(а Силва покажува такви знаци со она погоре што го пишав), тогаш не заслужува ниту јас да го ценам и да плачам по него. Навивам за Милан, не за Силва.

Сумливо е прво Берлускони беше цврсто решен да го продаде па излезе светец го остави.
А може ова да е негово дело, демек сега Силва му бара голема плата и он е многу разочаран поради тоа, (а до вчера викаше дека сака до 2020 да остане без разлика колку и да зима), сега никаде нема изјава од Силва дека сака голема плата а нема ни да има.
Со тоа ќе се предизвика омраза кај навивачите и дел од клубот и нема да бидат против продажбата како што беа пред две недели и он слободно ќе си го продаде.
Чиста приказна.;)

И на крај ќе испадне дека Берлускони е светец и повредена личност а Силва играч кој игра за пари. И ќе се појави со тажна фаца дека тие 50 мил мора да се дадат за долговите и завршена е приказната.

Не значи ако има нов договор сега може сега да му покачат 1.5 мил ќе скратат од платата на некои други играчи, те од Мунтари пола плата нема да ја земе (1.5 мил) тоа ќе иде кај Силва, па 1 мил покачување во следна сезона како на Абате што му покачуваат секоја сезона по малку.
За се има решение ама на него му е најлесно да каже немам пари ќе го продадам.

Сумливо е прво Берлускони беше цврсто решен да го продаде па излезе светец го остави.
А може ова да е негово дело, демек сега Силва му бара голема плата и он е многу разочаран поради тоа, (а до вчера викаше дека сака до 2020 да остане без разлика колку и да зима), сега никаде нема изјава од Силва дека сака голема плата а нема ни да има.
Со тоа ќе се предизвика омраза кај навивачите и дел од клубот и нема да бидат против продажбата како што беа пред две недели и он слободно ќе си го продаде.
Чиста приказна.;)

И на крај ќе испадне дека Берлускони е светец и повредена личност а Силва играч кој игра за пари. И ќе се појави со тажна фаца дека тие 50 мил мора да се дадат за долговите и завршена е приказната.

Чекај малку, ако добро те разбрав Берлускони ги пушта овие муабети по медиуми за да го продаде Силва? Ако е така каде е Силва да даде некоја изјава, да демантира, толку ли е тешко да се каже ’јас сум задоволен во Милан и сакам да останам, не барам никакво покачување и не барам трансфер во друг клуб’?

На Берлускони нема да му падне тешко да го продаде и да земе повеќе од 40 милиони, а нели тој е и најлошиот, па што да правиме муабет за него, но каде е Силва во целата приказна?

Чекај малку, ако добро те разбрав Берлускони ги пушта овие муабети по медиуми за да го продаде Силва? Ако е така каде е Силва да даде некоја изјава, да демантира, толку ли е тешко да се каже ’јас сум задоволен во Милан и сакам да останам, не барам никакво покачување и не барам трансфер во друг клуб’?

На Берлускони нема да му падне тешко да го продаде и да земе повеќе од 40 милиони, а нели тој е и најлошиот, па што да правиме муабет за него, но каде е Силва во целата приказна?
Тоа јас го заклучив од се што прочитав овој месец за овој трансфер, со мои зборови преведено и заклучено од она што го пишува по медимите.
И јас сакам да знам зошто се крие Силва? Дали му е така наредено или он сам сака?
Кога Берлускони одлучи да го продаде он беше во Париз а сега го нема никаде. Пато се врати во Милано а он не. Иста приказна како Кака кога се криеше во Бразил.
На Берлускони му е лесно да го продаде ама ќе му падне тешко кога ќе ги виде реакциите на дел од играчите ( а и веќе ги виде) и навивачите кога после него ќе си идат и други.
А зошто Берлускони не се обиде да му ја покачи платата туку одма почнува да преговара со ПСЖ? Не му се бара покачување на платата на Бонера туку играч на кој може да смета цела сезона играч кои вреди за двајца. Сосема е реално да зима над 7 мил, премногу е потценет со сегашната плата.
Нека му ја исполни желбата 2.5 мил не е ништо ќе се скрати од секаде по малку, па да видеме дали и следна сезона ќе бара покачување ако навистина барал. Нема да биде незаслужено.
Според медиумите он ќе се откаже од 12 мил од ПСЖ за да игра за 7.5 мил кај нас и тоа го прави играч за пари? Ако е таков одма ќе иде кај нив нема да бара ни евро плус од Берлускони.

За мене овоа е приказна дека Силва сака голема плата. Берлускони сака да испадне светец, да си земе 50 мил и тоа е тоа.
Барем тоа е мое мислење а што ќе се случи ќе видеме.

А како може Берлускони да му нареди на Силва да ќути и да не изјавува ништо? Ќе речеш се договориле, Берлускони ќе конструира ситуација за да може да го продае Силва како што викаш, а на Силва нема да му биде лошо во ПСЖ, ама зошто Силва би прифатил, би ризикувал да е омразен кај навивачите?

Лесно ви е вас оттука да кажувате како 2.5 милиони не биле ништо. Имам 100 пати пишано. Овде најголем дел од навивачите ги знаат сите правилни потези.Ако некој оттука земе некоја улога во Милан?! Уф па тоа ќе биде цветање на клубот. Што се 2ипол милиони? Ги сака-дај му ги! После ќе се јави некој друг и без крај е тоа.. Кажав зошто мислам дека Милан е претпазлив во врска со одлуката за зголемување на платата на Силва.

Многу беше гласен и решителен Силва во врска со неговото останување во Милан досега, се додека не се појави ПСЖ со нивната понуда. Сега некако замолкна Силва. Колку тоа ни се свиѓало или не, доволно говори за самиот Тијаго Силва. Во него, ваков каков што се покажува овие неколку недели, не гледам наследник на Малдини. По малку ме раочарува. Нека ме демантира со изјава, ќе му спуштам капа.

Чисто за споредба, иако имаше многу најави и шпекулации за Пато, тој неколкупати излезе и си кажа се.

Бонбонера не оди така лесно ова со покачувањето на платите.Ако секој кога сака си бара покачување и Берлускони почне да ги исполнува таквите желби нема воопшто да личиме на тим.На тоа треба да се мисли кога се потпишува новиот договор каде што се изјаснуваат двете страни и се става потпис на договореното.Двете страни се должни да се држат до договореното за тој Х период и нема пу пу неважи како што е оваа ситуација.(ако е точно ова што се пишува)

Тоа јас го заклучив од се што прочитав овој месец за овој трансфер, со мои зборови преведено и заклучено од она што го пишува по медимите.
И јас сакам да знам зошто се крие Силва? Дали му е така наредено или он сам сака?
Кога Берлускони одлучи да го продаде он беше во Париз а сега го нема никаде. Пато се врати во Милано а он не. Иста приказна како Кака кога се криеше во Бразил.
На Берлускони му е лесно да го продаде ама ќе му падне тешко кога ќе ги виде реакциите на дел од играчите ( а и веќе ги виде) и навивачите кога после него ќе си идат и други.
А зошто Берлускони не се обиде да му ја покачи платата туку одма почнува да преговара со ПСЖ? Не му се бара покачување на платата на Бонера туку играч на кој може да смета цела сезона играч кои вреди за двајца. Сосема е реално да зима над 7 мил, премногу е потценет со сегашната плата.
Нека му ја исполни желбата 2.5 мил не е ништо ќе се скрати од секаде по малку, па да видеме дали и следна сезона ќе бара покачување ако навистина барал. Нема да биде незаслужено.
Според медиумите он ќе се откаже од 12 мил од ПСЖ за да игра за 7.5 мил кај нас и тоа го прави играч за пари? Ако е таков одма ќе иде кај нив нема да бара ни евро плус од Берлускони.

За мене овоа е приказна дека Силва сака голема плата. Берлускони сака да испадне светец, да си земе 50 мил и тоа е тоа.
Барем тоа е мое мислење а што ќе се случи ќе видеме.

Конечно еден нормален. Фала ти што те има. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom