Евро 2012 - прво полуфинале (Шпанија - Португалија), 27/06/2012

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^
Терет е и ?
Што тука направил Императорот :facepalm: Му дозволил да шутира пенал и автоматски тоаго прави најголем? Сеа во ред за Шпанија навивате али немора толку мн да преувеличувате
Не навивам за Шпанија, само реално гледам. Не знаеш каков психолошки терет е тоа за Рамос и стварно Дел Боске покажа мадиња што му даде пенал да шутира. Истото ќе беше и со КР ама не успеавме да видиме. Друг менаџер ќе го изоставеше. Па види само на форумов какви реакции имаше кога видоа Рамос дека ќе шутира, не заебавај сеа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.376
Поени од реакции
47.195
Pirlo ako imase muda za panenkata, neznam Ramos sto imase so ova negovono, dali e panenka ili wannabe panenka seedno, svaka mu cast, tolku imam da kazam za celiov natprevar, highlight na celiot mec bese penalot na Ramos. :cuc:

A onoj Bento dzimpurot od naredna i na golmanot da mu dava da sutira penal, samo Nani bese ofanzivecot sto pucase, uste koga vidov deka Nani otide da sutira pred Alves koj se upati so drugarive vikame ovoj bolje da ne sutira do kraj osven ako mora dokolku serijata trae, sudeno mu e da promasi, eve ja krevam 2 prsta za toa deka bev ubeden da tipot nema sansa da dade gol posle toa, a veruvam i 80% od lugjevo sto go pratea mecov go imaa toj filing.

N

Nicky Santoro

Гостин
Не навивам за Шпанија, само реално гледам. Не знаеш каков психолошки терет е тоа за Рамос и стварно Дел Боске покажа мадиња што му даде пенал да шутира. Истото ќе беше и со КР ама не успеавме да видиме. Друг менаџер ќе го изоставеше. Па види само на форумов какви реакции имаше кога видоа Рамос дека ќе шутира, не заебавај сеа.
Знаеш како, јас разбирам се што ми кажувате и во право сте ... ама потегов на дел боске е далеку од тоа што вие го направивте.. Го преувеличувате како да поставил 15 годишен шпиц за стартер и токму тој да е реши утакмицава.. Е да , тогаш ќе речам имаше мадина а не вака кога му дозволи да шутира ПЕНАЛ. Не е нешто толку посебно и за :cuc:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Прво полувреме ми беше ОК.Немаше директни удари ама се гледаше дека ќе биде многу борбено и тактички одиграно од двете страни.После некако се отупе,освен шансата на Иниеста.

Кога дојде пенал рулетот знаев дека Шпанија ќе победи бидејќи го имаат Касиљас+добри шутери и така бидна.

Кој и да победи од Германија-Италија ќе навивам да ја кутне Шпанија.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Заборавив да го пофалам Рамос во претходниот пост....Секоја чест за момаков за тоа што прифатил да шутира пенал и за начинот на кој што го изведе.После промашувањето на пеналот со Баерн и она дупчење од целиот свет не е мала работа да прифатиш да шутираш пенал на меч што го одлучува првиот финалист на ЕП.Евентуално промашување можеше да значи и тотално психичко уништување за него но овој погодок сигурно му ја враќа самодовербата и ги затна сите оние што тераа сеир на негова сметка.

M

Mario Gómez

Гостин
spanija e najjaka reprezentacija na svetot, no doubt, iako nekoi vikaat deka e toa germanija. tehnicki se pojaki spancite dobivaat natprevar a bez spic igraat. me interesira u eventualno finale pomegju germanija i spanija koj ke ja zeme sredinata. germanskiot sreden red e mnogu pojak od toj pred 2 godini a posebno od toj pred cetiri godini. ozil i khedira strashno mnogu imaat naprednato pod murinjo a i kroos e daleku podobar od togas. od momentalen aspekt ger-spa e duel na dvete najdobri reprezentacii, od gledano istoriski nemoze da ima podobat duel od germanija-italija, dvete najuspeshni evropski reprezentacii.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ја мора уште по стоти пат да го величам Дел Боске. Стариот е император за мене. Да дадеш шанса на Рамос да шутира пенал во натпревар кој решава за кој оди во финале е мајсторија. Иако сум фан на Барса ама мило ми е што Рамос се врати и го избриша товарот кој го носеше со промашениот пенал. Дел Боске го среди на најдобар можен начин секоја му чест :cuc:
just for the record, Рамос бил „иницијаторот“. Тој му рекол на Дел Боске уште пред четвртфиналето дека ако има пенал серија он сака да шутира. И ја не го знаев истото до вечерва. :)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
А,ти ова дека си фан на Шпанија? :facepalm:
Или уживаш да гледаш кога игра само 1 тим?
Не сум фан на Шпанија, фан сум на Аргентина. Игра еден тим само кога противниците ќе се повлечат, единствени што имаа гз да се надиграат беа Италија и за тоа натпреварот беше една од најдобрите утакмици на европсково и при крај на второ полувреме со Хрватска. Сега кога ќе дојдат во финале со Германија или Италија пак ќе има интересна утакмица. Заклучоков ти е ист ко да кажеш дека според утакмицата Португалија - Чешка, Португалија е досадна пошто само они играа.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Аs I said:Флоп на натпреварот Роналдо според мене.
Шпанија заслужено во финале.

Гледам некои се тврдо самоуверени дека Германија ќе ги победи ако игра финале но,јас сметам дека единствена репрезентација што можи да и се спротистави на оваа Шпанија тоа е Италија и никој друг.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.502
Поени од реакции
3.322
ne e monzo koj bedni faci imat na forumov.. Portugalija zasluzile ponatamu so 0 sutoj vo ramki na gol? pa daj be ..uste od nekoj procitav tandemot Ramos-Pique bil slab? se vide kako pominaja napajgacive vecerva na Portugalija i prethodno na Francija
VAMOS ESPANA!

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Pirlo ako imase muda za panenkata, neznam Ramos sto imase so ova negovono, dali e panenka ili wannabe panenka seedno, svaka mu cast, tolku imam da kazam za celiov natprevar, highlight na celiot mec bese penalot na Ramos. :cuc:

A onoj Bento dzimpurot od naredna i na golmanot da mu dava da sutira penal, samo Nani bese ofanzivecot sto pucase, uste koga vidov deka Nani otide da sutira pred Alves koj se upati so drugarive vikame ovoj bolje da ne sutira do kraj osven ako mora dokolku serijata trae, sudeno mu e da promasi, eve ja krevam 2 prsta za toa deka bev ubeden da tipot nema sansa da dade gol posle toa, a veruvam i 80% od lugjevo sto go pratea mecov go imaa toj filing.
Уште кога тргна да го шутира третиот пред да го врати Нани назад знаев дека ќе го утне, 100% бев сигурен дека ќе ја опали сељачки :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.559
Поени од реакции
15.056
Ајде ајде плачете..... ни јас не ги сакам многу шпанците ама ова е уметност бе. Реков еднаш (море повеќе пати) - секоја будала можи да се брани ама не секој можи вака да ја држи топката и да ја контролира утакмицата. И ова можеби е бранење на некој начин ама ова освен Барселона/Шпанија тешко друг да го можи. Досаден, ваков, таков и ова е фудбал. Ако се бранат оти се бранат, ако вака ја држат топката и пимплаат оти пимплаат.....е шо сакате да му ебам мајката?

Сакам ’нормален’ фудбал! Јас од тоа малку што се разбирам во фудбал знам дека главната работа се головите, за да дадеш голови мора да шутираш да создаваш шанси. Точно, не може секој да го прави ова, но тоа што тие имаат доведено одреден сегмент од фудбалска игра на многу виско ниво, не значи и дека играта ја довеле до свршенство, до целосно фудбалско мајсторство. Кого таа доминација со посед на топка (која Шпанија денес и не ја имаше премногу) ќе вроди со целосна доминација во шанси и голови тогаш ќе им признаам. Треба да владееш со сите сегменти од фудбалксата игра. Па и нека се брани една екипа, поголемиот дел од играта нека ја помине на својата половина, но барем нека има неколку добри трансформации одбрана-напад и многупозадоволен ќе сум.

Головите носат атрактивност, затоа фудбалот се гледа, три шанси во едно полувреме создадени со 3 паса е многу поубаво од ниедна шанса за едно полувреме со 300 паса. Што мисли публиката најдобро покажа со исвркувањето.

Едниот тренер имал среќа топката влезе во гол, вториот немаше среќа... тоа е скоро целиот муабет. Дали одлуката на Мурињо била добра Рамос да шутира пенал против Баерн? Еднаш промаши, еднаш погоди... Во финале ако има пенали треба да му даде да шутира???

Башка Бенто заврши многу добра работа низ целото првенството. Моменти фалеа да влезе во финале...

А Дел Боске водеше инает и требаше се да му се одбие од глава, но имаше среќа. Добиен натпревар на пенали, со утната тактитка и само една погодена измена не е добро. Како само ќе кркаше критики доколку среќата му завртеше грб. Вака сите лоши потези му се забораваат.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не сум фан на Шпанија, фан сум на Аргентина. Игра еден тим само кога противниците ќе се повлечат, единствени што имаа гз да се надиграат беа Италија и за тоа натпреварот беше една од најдобрите утакмици на европсково и при крај на второ полувреме со Хрватска. Сега кога ќе дојдат во финале со Германија или Италија пак ќе има интересна утакмица. Заклучоков ти е ист ко да кажеш дека според утакмицата Португалија - Чешка, Португалија е досадна пошто само они играа.
Португалија со Чешка имаше преку 10 шутеви во гол и уште толку надвор од рамките на голот.Шпанија колку имаше,2?
Сакаш да кажеш дека Шпанија во регуларните 90мин заслужи да победи? Не,реално беше нерешено.
Според мене Англија-Италија најинтересна утакмица до сега.
Бтв за Немците сум и мое мислење Меси>Роналдо,кога веќе спомна дека бил екс играч на Јунајтед...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ја мора уште по стоти пат да го величам Дел Боске. Стариот е император за мене. Да дадеш шанса на Рамос да шутира пенал во натпревар кој решава за кој оди во финале е мајсторија. Иако сум фан на Барса ама мило ми е што Рамос се врати и го избриша товарот кој го носеше со промашениот пенал. Дел Боске го среди на најдобар можен начин секоја му чест :cuc:
За ова треба да му се даде рака на Рамос зошто тој го има последниот збор во ваква ситуација.Моментот пред да се шутираат пеналите е веројатно единствениот момент кога играчот може да му каже НЕ на тренерот и за тоа да не биде ‘‘казнет‘‘.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Роналдо бил флоп на натпреварот а Иниеста од пола метро...топ на натпреварот.

Kajgana Shop

На врв Bottom