M
MrzaRules
Гостин
кај оди....немам ништо прочитано за негоИ Прањич си заминува така да само еден Балканец ќе си имаме во тимот.
кај оди....немам ништо прочитано за негоИ Прањич си заминува така да само еден Балканец ќе си имаме во тимот.
Најверојатно во Кинакај оди....немам ништо прочитано за него
Јас сум убеден, а и фактите укажуваат на тоа,дека проблемот за Џеко не било платата, туку токму позицијата на Гомез. И размислував на темата, и можам да им ја разберам логиката. Имено, ако се донесеше Един, едноставно ќе имаше премногу драма. Реално двајцата неможе да играат заедно, нит на 30% од натпреварите. Плус невозможно е такви двајца стрелци да се борат за едно место. Преголем е ризикот за тој трансфер. Затоа и не го очекував.Па после искочи дека уствари воопшто не било така,и дека грешна ти е проценката,а со Џеко беше сериозна работата додека не запна околу високата плата....Ама сепак преговарале,и да немаше таков проблем ќе го донесеа Џеко...Сепак,еве го Манџукиќ кој воопшто не е лоша алтернатива,одличен избор....
Мојата поента е дека се сменети работите особено во фудбалот а истотака и во Баерн....Порано носеа само играчи од конкурентските клубови во Германија и незамисливо беше дека ќе купат странска звезда,односно многу ретко тоа се случуваше.....Но други времиња се денеска,и фактот дека се заинтересирани за Гвардиола како иден тренер,Хави Мартинез итн,говори дека Баерн како институција во фудбалот повторно се враќа на голема врата...
Па ако не сакаа да ја нарушат немаат да носат уште двајца напаѓачи....Јас сум убеден, а и фактите укажуваат на тоа,дека проблемот за Џеко не било платата, туку токму позицијата на Гомез. И размислував на темата, и можам да им ја разберам логиката. Имено, ако се донесеше Един, едноставно ќе имаше премногу драма. Реално двајцата неможе да играат заедно, нит на 30% од натпреварите. Плус невозможно е такви двајца стрелци да се борат за едно место. Преголем е ризикот за тој трансфер. Затоа и не го очекував.
Се согласувам со тебе дека Манџукиќ е супер трансфер
ја па се мислам Џеко не го донесоа токму ради платата . Со Сити кога и да беше ќе се договореа за Манџукич дадоа 15 па ќе дадеа и за Џеко 25 порано или покасно али Џеко сигурно несакал да спушти помалце од 7 мил што е дупло повеќе од Манџукич а и многу за плата за играч кој треба да ротира а не да биде стандарден првотимец. Они доколку нејќеа да нарушат атмосфера или нешо со Гомез баш како што вика Ченто немаше ич да го бараат Џеко. Нема везе бидна веќе да се надеваме Манџукич ќе биде ѕвер и ќе искористи шанса само да го играат шпиц или заедно со Гомез некад коа ќе треба. Сеа останува уште еден средина 100% ќе земат само да видиме што ќе биде со Билбао и со Мартинез ако не друг сличен играч на Мартинез не глеам ретки се такви со добар пас и добро играње одбрана
Данте дека е подобар од Боатенг и Бадштубер не би се сложил. Од вториов во никој случај не е подобар, а со првиот тука се некаде во квалитет..а ја лучно како фан на Баерн, мислам дека Данте ќе седи на клупа, можеби ќе го земе местото на Боатенг како стопер...Постои ли опција одбраната за следната сезона да ви биде
Боатенг Данте Бади Лам ?
Долгогодишен навивач на Баерн ми вели дека Данте бил подобар од Боатенг и Бади и дека ќе бил прв избор а Алаба ќе се преселил на клупата.
По мое само Лам и Бадштубер се дигурни назад. Алаба највероватно ќе игра лев бек пошто ако го донесат Мартинез нема потреба Алаба да игра во средината каде што нормално игра. За вториот среден бек Данте и Боатенг ќе се борат. Мислам Боатенг има бонус дека е Германец но ако игра Данте како годинава ништо чудно и да фати место. вБајтен секако ќе биде играч за на клупа и морам да кажам дека одбраната е добро појачана со оглед на тоа дека и да се повреди некој има добри алтернативи.Постои ли опција одбраната за следната сезона да ви биде
Боатенг Данте Бади Лам ?
Долгогодишен навивач на Баерн ми вели дека Данте бил подобар од Боатенг и Бади и дека ќе бил прв избор а Алаба ќе се преселил на клупата.
Мн лош филм ти направил,и тоа science fiction.(Речи му нека не се бламира и нека следи фудбал почесто,бидејќи како што гледам нема поима.Постои ли опција одбраната за следната сезона да ви биде
Боатенг Данте Бади Лам ?
Не му направил лош филм. Ако ја задржи Данте формата од лани и те како ќе му го земе местото на Боатенг, за Бадштубер, Лам и Алаба во никој случај не коментирам. Алаба си го зациментира местото во тимот со формата и игрите што ги покажа при крајот на сезоната.Мн лош филм ти направил,и тоа science fiction.(Речи му нека не се бламира и нека следи фудбал почесто,бидејќи како што гледам нема поима.)