Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Честито Манџукиќ, 13м плус 3,5м плата.

За мене одличен трансфер но не како што најавија бомба. Сепак ако го земете Мартинез ова ќе биде супер трансферпериод за Баерн.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Читам некаде пишува 13 мил + бонуси. На крај Манџукич ќе ги кошта 15,16 мил. Незнам ок ми е Манџукич али многу некако грешки од упраавта на Баерн. Ако нејќеа да земат трансфер бомба што не го земеа тогаш Сисе од Фрајбург во Јануари 10 милиони го купи Њукасл а 2 години по ред со Гомез највеќе гола имаа дадено во БЛ, лани за Видал се пуваа изјавуваа ни цент повеќе од 10 милиони не даваме да дадеа 15,16 мил за Видал Леверкузен ќе го дадеше во Баерн сепак 5,6 милиони плус. За Мартинез си изјавува тој директорот Билбао не е клуб што шитка играчи па ако сакаат да го земат ќе мора 40мил на крај ќе се откажат ќе го земат Фелипе Мело:) и ќе затворат трансфер сезона

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
И официјално потврден е трансферот на Манџукич во Баерн :)

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Па после искочи дека уствари воопшто не било така,и дека грешна ти е проценката,а со Џеко беше сериозна работата додека не запна околу високата плата....Ама сепак преговарале,и да немаше таков проблем ќе го донесеа Џеко...Сепак,еве го Манџукиќ кој воопшто не е лоша алтернатива,одличен избор....

Мојата поента е дека се сменети работите особено во фудбалот а истотака и во Баерн....Порано носеа само играчи од конкурентските клубови во Германија и незамисливо беше дека ќе купат странска звезда,односно многу ретко тоа се случуваше.....Но други времиња се денеска,и фактот дека се заинтересирани за Гвардиола како иден тренер,Хави Мартинез итн,говори дека Баерн како институција во фудбалот повторно се враќа на голема врата...
Јас сум убеден, а и фактите укажуваат на тоа,дека проблемот за Џеко не било платата, туку токму позицијата на Гомез. И размислував на темата, и можам да им ја разберам логиката. Имено, ако се донесеше Един, едноставно ќе имаше премногу драма. Реално двајцата неможе да играат заедно, нит на 30% од натпреварите. Плус невозможно е такви двајца стрелци да се борат за едно место. Преголем е ризикот за тој трансфер. Затоа и не го очекував.

Се согласувам со тебе дека Манџукиќ е супер трансфер

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Јас сум убеден, а и фактите укажуваат на тоа,дека проблемот за Џеко не било платата, туку токму позицијата на Гомез. И размислував на темата, и можам да им ја разберам логиката. Имено, ако се донесеше Един, едноставно ќе имаше премногу драма. Реално двајцата неможе да играат заедно, нит на 30% од натпреварите. Плус невозможно е такви двајца стрелци да се борат за едно место. Преголем е ризикот за тој трансфер. Затоа и не го очекував.

Се согласувам со тебе дека Манџукиќ е супер трансфер
Па ако не сакаа да ја нарушат немаат да носат уште двајца напаѓачи....

По таа логика Џеко воопшто немаше да се спомне како кандидат,и ќе искочеше Нерлингер да каже Гомез е топ,на европсково е најак,го имаме Пизаро за недај боже и тоа е тоа околу напаѓачите...

Манџукич потенцијално е опасност за Гомез сооглед на тоа што е доста по спретен и по агилен и мислам дека топ би соработувал со Рибери Крос Шаќири Робен....

Е сега предноста е тоа што Манџукич е тип на напаѓач што може да игра и во комбинација со Гомез....И тоа е мислам битниот фактор....Па момакот лани имал 12 асистенции ако не се лажам...Гомез дали една има....Такада се на се екстра....

Плус втора работа по мене може да биде Хави Мартинез....Сооглед на фактот дека кога Баерн се заинтересирани за некој играч,а по сите информации за Мартинез се пукнати особено Хејнкес тогаш прават што треба и го купуваат....Трансферот на Манџукич ослободи едно 20 милиони евра плус и доста милиони за плата годишно кои ќе одеа за Џеко...

Мислам дека со евентуален трансфер на Мартинез го затвараме трансфер пазарот мајсторски со стокмена екипа во Јули месец!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
ја па се мислам Џеко не го донесоа токму ради платата . Со Сити кога и да беше ќе се договореа за Манџукич дадоа 15 па ќе дадеа и за Џеко 25 порано или покасно али Џеко сигурно несакал да спушти помалце од 7 мил што е дупло повеќе од Манџукич а и многу за плата за играч кој треба да ротира а не да биде стандарден првотимец. Они доколку нејќеа да нарушат атмосфера или нешо со Гомез баш како што вика Ченто немаше ич да го бараат Џеко. Нема везе бидна веќе да се надеваме Манџукич ќе биде ѕвер и ќе искористи шанса само да го играат шпиц или заедно со Гомез некад коа ќе треба. Сеа останува уште еден средина 100% ќе земат само да видиме што ќе биде со Билбао и со Мартинез ако не друг сличен играч на Мартинез не глеам ретки се такви со добар пас и добро играње одбрана

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
ја па се мислам Џеко не го донесоа токму ради платата . Со Сити кога и да беше ќе се договореа за Манџукич дадоа 15 па ќе дадеа и за Џеко 25 порано или покасно али Џеко сигурно несакал да спушти помалце од 7 мил што е дупло повеќе од Манџукич а и многу за плата за играч кој треба да ротира а не да биде стандарден првотимец. Они доколку нејќеа да нарушат атмосфера или нешо со Гомез баш како што вика Ченто немаше ич да го бараат Џеко. Нема везе бидна веќе да се надеваме Манџукич ќе биде ѕвер и ќе искористи шанса само да го играат шпиц или заедно со Гомез некад коа ќе треба. Сеа останува уште еден средина 100% ќе земат само да видиме што ќе биде со Билбао и со Мартинез ако не друг сличен играч на Мартинез не глеам ретки се такви со добар пас и добро играње одбрана

И ја така мислам....Кеш за трансферот имаат,ама преголема е таа плата ако стварно толку барал за некој кој треба да ротира за Гомез....

Башка и за Мартинез толку се збори околу 7 милиони по сезона....А веќе имаме доста играчи кои доста големи плати зимаат...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.635
Поени од реакции
6.448
Постои ли опција одбраната за следната сезона да ви биде
Боатенг Данте Бади Лам ?
Долгогодишен навивач на Баерн ми вели дека Данте бил подобар од Боатенг и Бади и дека ќе бил прв избор а Алаба ќе се преселил на клупата.

M

MrzaRules

Гостин
Боатенг Данте Бади Лам ?
Долгогодишен навивач на Баерн ми вели дека Данте бил подобар од Боатенг и Бади и дека ќе бил прв избор а Алаба ќе се преселил на клупата.
Данте дека е подобар од Боатенг и Бадштубер не би се сложил. Од вториов во никој случај не е подобар, а со првиот тука се некаде во квалитет..а ја лучно како фан на Баерн, мислам дека Данте ќе седи на клупа, можеби ќе го земе местото на Боатенг како стопер...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Боатенг Данте Бади Лам ?
По мое само Лам и Бадштубер се дигурни назад. Алаба највероватно ќе игра лев бек пошто ако го донесат Мартинез нема потреба Алаба да игра во средината каде што нормално игра. За вториот среден бек Данте и Боатенг ќе се борат. Мислам Боатенг има бонус дека е Германец но ако игра Данте како годинава ништо чудно и да фати место. вБајтен секако ќе биде играч за на клупа и морам да кажам дека одбраната е добро појачана со оглед на тоа дека и да се повреди некој има добри алтернативи.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Боатенг Данте Бади Лам ?
Мн лош филм ти направил,и тоа science fiction.(Речи му нека не се бламира и нека следи фудбал почесто,бидејќи како што гледам нема поима.:confused:)

M

MrzaRules

Гостин
Мн лош филм ти направил,и тоа science fiction.(Речи му нека не се бламира и нека следи фудбал почесто,бидејќи како што гледам нема поима.:confused:)
Не му направил лош филм. Ако ја задржи Данте формата од лани и те како ќе му го земе местото на Боатенг, за Бадштубер, Лам и Алаба во никој случај не коментирам. Алаба си го зациментира местото во тимот со формата и игрите што ги покажа при крајот на сезоната.

Kajgana Shop

На врв Bottom