PIRATIC
diplomiran klozetar
А ќе отидат ли во Гази баба,Дуќанџик,Серава,Топанско,Бутел,Чаир,да напишат некоја казна ако претходно не ги истепаат?????
Ахха сто посто дека таму баш ќе ги пратат !

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ќе отидат ли во Гази баба,Дуќанџик,Серава,Топанско,Бутел,Чаир,да напишат некоја казна ако претходно не ги истепаат?????
Ајде ве молам... Копчињата на кошулите се рачна изработна од слонова коска а конецот со кој се шиени е од опашкино влакно на антилопа.
мме ..и таму пишуваат...А ќе отидат ли во Гази баба,Дуќанџик,Серава,Топанско,Бутел,Чаир,да напишат некоја казна ако претходно не ги истепаат?????
Слабо мали слабо, не те бива ај млад си ке се научиш.Коце гнидо една пичка ли ти материна мафијашка ќе те ебам додека ме сакаш, ме слушаш ли педеру !
Ни ја ебавте сегашноста и иднината ќе горите во пеколот за ова изроди едни хомосексуални.
Со златни ланчиња да не ги кителе па 22.035 денари????Град Скопје денеска ги промовираше униформите за комуналните редари кои патролираат и казнуваат за прекршување на Законот за јавна чистота. Од фирмата „Епоним“ од Скопје се набавени комплети униформи, летни и зимски, за 44 комунални редари во Град Скопје и во скопските општини, во вредност од 969.500 денари.
http://kurir.mk/republika/skopje/75932-Komunalnite-redari-dobija-uniformi
Веселата математика
969.500 / 44 = 22.035 денари по униформа / 2 (нели летна и зимска) = 11.000 денари за униформа сепак.
додека реалната цена би била некаде на пола, 25/25 ќар од зделка.
Не украле многу, во рамките на дозволеното е, сепак.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/uniformi-za-komunalnite-redari-vo-skopje
http://kurir.mk/republika/skopje/75932-Komunalnite-redari-dobija-uniformi
http://www.time.mk/cluster/49e1135a72/index.html
![]()
“Според договорот постигнат на седниците на Координативното тело на скопските градоначалници Градот Скопје набави 44 комплети, коишто содржат и летна и зимска униформа за комуналните редари. Униформите се наменети за 19 комунални редари на Градот Скопје и за комуналните редари на скопските општини Шуто Оризари – 3, Ѓорче Петров – 5, Аеродром – 3, Кисела Вода – 3, Центар – 4, Гази Баба – 3, Бутел – 2 и Чаир – 2. Во општината Сарај се уште нема вработено комунални редари, а општината Карпош самата набави униформи за своите комунални редари“,рече градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, на денешната промоција на новите униформи на комуналните редари.
Поздрав, редари.
Слабо мали слабо, не те бива ај млад си ке се научиш.
Инаку читав нешто имало законски измени дека имале право да легитимираат, а доколку одбие лицето да се легитимира тогаш баткава ке повикал полиција и така ке го легитимирал.
Да но процентуално со зимската испаѓа некаде окулу 5000 денараМатематикава ти вришти...
За тие панталони, кошула, кондури и капа се потрошени најмногу 3.000 денари. Значи 8.000 во џеб. Процентуално - 73 со 27.
Све че то народ позлатитиДа но процентуално со зимската испаѓа некаде окулу 5000 денара![]()
65000 казни? Кој бе пари и дава на нив.. алоооо каде мислиш дека ти живееш?Го начекав случајно прилогов на ТВ, гледам среќни фацички, еден буцко си чеша муда, кој прашува за пендреци..., си викам ќе падне квалитетен ремет на форумов, да се посмеам пред спиење. А оно место сеир, само мудомрчење да простите
.
Ни на крај памет не ми беше дека ќе се логирам да ги бранам ама ајде.
За „веселата математика„ - си пишува дека се 2 униформи, едната зимска - тоа ваљда подразбира 4 кошули, по 2 пара кондури и панталони, плус џемпер, јакна, ракавици во зимската. Уште ви изгледа дека ќе остане фазла за златни ланчиња?
За тоа како ќе казнувале - па како казнуваа до сега? Пишува дека од 2008 има скоро 65000 казни.
За „44 нови партиски вработувања„ - овие и до сега работеа, сега униформи им дадоа.
За „овие не соголеа„ - па нели имало состанок и сите градоначалници се согласиле (а не се сите од „овие„ има и од „оние„), + бонус Карпош сами ќе си купувале.
Мислам стварно, сум за јак ремет кај што има основа ама ова е ептен безвезе: Што е најтрагично, сите овие информации ги има и во веста од воведниот пост.
Најако беше кога им ја однесов потврдата за 3 дена по казната а на нејзе пишува дека сум работел две недели? Тој ми вика абе нема смисла дечко дај дојди за две недели види што ти пишува?Го начекав случајно прилогов на ТВ, гледам среќни фацички, еден буцко си чеша муда, кој прашува за пендреци..., си викам ќе падне квалитетен ремет на форумов, да се посмеам пред спиење. А оно место сеир, само мудомрчење да простите
.
Ни на крај памет не ми беше дека ќе се логирам да ги бранам ама ајде.
За „веселата математика„ - си пишува дека се 2 униформи, едната зимска - тоа ваљда подразбира 4 кошули, по 2 пара кондури и панталони, плус џемпер, јакна, ракавици во зимската. Уште ви изгледа дека ќе остане фазла за златни ланчиња?
За тоа како ќе казнувале - па како казнуваа до сега? Пишува дека од 2008 има скоро 65000 казни.
За „44 нови партиски вработувања„ - овие и до сега работеа, сега униформи им дадоа.
За „овие не соголеа„ - па нели имало состанок и сите градоначалници се согласиле (а не се сите од „овие„ има и од „оние„), + бонус Карпош сами ќе си купувале.
Мислам стварно, сум за јак ремет кај што има основа ама ова е ептен безвезе: Што е најтрагично, сите овие информации ги има и во веста од воведниот пост.
65000 казни? Кој бе пари и дава на нив.. алоооо каде мислиш дека ти живееш?
Па мене ме казни еден таков комунален редар отидов ми пишаа дека сум работел општокорисна работа и толку? Да не мислиш дека некој плаќа или работи?Следниот пат кога сакаа да ме казнат само си отидов не им дадов лична карта и готово?
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 23:53 ---
Најако беше кога им ја однесов потврдата за 3 дена по казната а на нејзе пишува дека сум работел две недели? Тој ми вика абе нема смисла дечко дај дојди за две недели види што ти пишува?![]()
Да, ама сосем зимската (т.е. 2те униформи заедно) се 22.035 денари.Да но процентуално со зимската испаѓа некаде окулу 5000 денара![]()