Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Го има напишано на гроб на андарти којшто загинале незнам каде ... помеѓу другите андарти и дедо/прадедо на Груевски али како и да е не се возбудувај не е толку нешто толку ВАУУ имало пуно асимилирани меѓу нив и он
Неможе да не биде вау или бау ако имаш факт ќе прикажеш бидејќи тоа е сериозно обвинување и треба да имаш доказ. А да се истресе од ракав секој може.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Има разлика од грчко презиме до тоа што тој прадедо на груевски бил Андарт
Прадедо ми бил четник има дури име на една мала улица во Белград. Јас сум да му изградат споменик „Четник на Магаре“ во Куманово.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Или и тогаш како со Радев, „случајно“ и “погрешка“ ќе го постават па ќе го преместуваат.
Мермерниот Радев не бил случаjно, требало да биде за музеjот со восочни статуи, па по грешка го ставиха на МНР. ;)

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Прадедо ми бил четник има дури име на една мала улица во Белград. Јас сум да му изградат споменик „Четник на Магаре“ во Куманово.
Неможе да му изградат бидејќи се борел за пропаганда !!!:)
Тоа може да му изградат у Белград тука неможе :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Неможе да не биде вау или бау ако имаш факт ќе прикажеш бидејќи тоа е сериозно обвинување и треба да имаш доказ. А да се истресе од ракав секој може.
Чоече оној ефтов фефтов беше кај гробот и му го прочита името Гробница за Андарти тоа е тоа нез шо доказ поеке сакаш ..
.
Шо има твојата четничка врста со нас тука жити мајка? сем што меѓусебно сме се колеле ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Неможе да му изградат бидејќи се борел за пропаганда !!!:)
Тоа може да му изградат у Белград тука неможе :)
може,чеда да видиш дека може.. у Куманово тешка пијаница и комуњар е на власт..само да слушне за ова,ќе си добие споменик.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Еве днешната преса што вели
Граѓаните задоволни од спомениците кои не само што го разубавуваат централното градско подрачје, туку и придонесуваат за подигнувањето на националниот дух. Од спомениците кои изминативе година дена беа поставени во Скопје граѓаните најмногу беа импресионирани и воодушевени од централниот споменикот "Воин на коњ" и фонтаната под него на плоштадот Македонија.
http://vecer.com.mk/?ItemID=60E0B76E9B0765418EAFA9774F0B09E7

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Дечки,не ги отфрлајте "бугарите",само затоа што некој ги прекрстил и ги расипал..Македонци се исто како нас,и ако некој тврди поинаку е очигледно голема глуперда или слепец..

S

Shaman

Гостин
Александров е Македонец , секој кој тврди поинаку е заслепен партиски војник.(точка)

И јас мислам дека е Македонец, ама многу контроверзен е.
треба за него сите документи да се извадат на виделина и
еднаш засекогаш да се расчисти. ама еднаш за секогаш.
јас лично мислам дека иако се борел против србите, поише
му идел газот накај Софија отколку за независна Македонија.
ама пак мора да се земат сите документи и факти во предвид.
не сега да ми се закачите вака онака. сум читал некои работи
ама тоа е капка во морето. и гледам тука некои цитати, ама
еден цитат не ја праи комплетна сликата. незнам дали има тема
во Историја за него, ама ако нема нека се отвори таму. Ако не на
државно, барем на ниво на форумов да ја решиме работава. (y)

исто мислам дека сите муабети како „ова учевме, она учевме по
историја“ не се баш на место, затоа што е НЕПОБИТЕН фактот
дека оба што го учевме до 1991 беше под огромно влијание на
Белград. Така да не е ред со глава во ѕид, туку да се има отворен
ум и да се земаат некои работи со резерва.

Ако бил за Македонија бил, ако не, топење и биволица да праиме.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дечки,не ги отфрлајте "бугарите",само затоа што некој ги прекрстил и ги расипал..Македонци се исто како нас,и ако некој тврди поинаку е очигледно голема глуперда или слепец..
Бугарите се нашиот одраз во огледало, спортивниот свет од другата страна, затоа се наопачки и кога вртат лево десно со глават устври кажуват да :)

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Чоече оној ефтов фефтов беше кај гробот и му го прочита името Гробница за Андарти тоа е тоа нез шо доказ поеке сакаш ..
.
Шо има твојата четничка врста со нас тука жити мајка? сем што меѓусебно сме се колеле ?
Знаеш колку ме боли таквото што правел тој. Само кажувам факти. Инаку син му дедо ми бил Македонски партизан-Македонец и се борел против четниците и останатите. Да бил жив татко му ќе се бореле еден против друг. Благе везе нема што бил нечиј татко и дедо тоа ми е поентата.

S

Sagan

Гостин
Гебелсовата пропаганда дури се срами да го спомне името на “македонскиот“ војвода.
А дали постои чета на ВМРО, коja пукала против бугарската армиja?:icon_lol:
Само да припамтам зборовите на Тодор Александров:

Но не се лути ,тоа не е Тодор Александров, тоа е Македонски воjвода на кон. :icon_lol:
Само се чудам што ке е наредното на кон?!
Божидар Димитров на магаре.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Знаеш колку ме боли таквото што правел тој. Само кажувам факти. Инаку син му дедо ми бил Македонски партизан-Македонец и се борел против четниците и останатите. Да бил жив татко му ќе се бореле еден против друг. Благе везе нема што бил нечиј татко и дедо тоа ми е поентата.
Па да да да океј не се сфативме од прва нема врска , и јас се согласувам (y) затоа и кажав не е страшно тоа што дедо му ли прадедо му бил Андарт секакви пропаганди имало .. али тоа што бил Андарт бил

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
-Во Грчко-Италијанската војна голен број Македонци биле присилно мобилизирани да се борат на страната на Грција.
И ЧОЕЧЕ што праиме сега за тезава Никос Грујос ?! Емисијата му е на 3ти јуни на 2 дена пред избори со цел да напраи спин во корист на другата страна. Зошто коментарите се забранети од Ефтовче што го ругаат од сегде сега е у Алсат !! Ти него за компетентен го земаш ?!
А ?? И Сега ?? А ЧОЕЧЕ ??

Z

zmej gorjanin

Гостин
.
Има де, има и Македонци четници, ко на пример Јован Бабунски и Јован Долгачот. Бабунски селекторот на младинска репрезентација му е внук на овој. Има простор за уште споменици. :) Не знам како го промашија Белицар, генералот на Јустинијан, ама да не давам јас уште идеи.:свиркам:

Кога сме кај Александров, точно е дека тој се борел за независна Македонија, Вардар, Пирин и Егеј. Ама точно е и дека Ѓорче Петров и Јане Сандански се убиени од негова рака по наредба на бугарскиот цар тогаш, а и кристално јасна е неговата позиција околу националниот идентитет на Македонците, а тоа е дека тие се Бугари.

Kajgana Shop

На врв Bottom