Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Maлце е тешко..многу бил контроверзен и комплициран.
Па и во право си од една страна го потпишал Мајскиот Манифест со кој се барам Македонија во „етногеографски граници“ од друга страна лишел татарски ташаци.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Иначе проверено е г'з преку гаќи по се за да се докаже кој бил Александров !! Без проверено не се поставува во тоа бидете сигурни... Ние уште во мозоците имаме всадено тоа што им переле мозок полтроните на Белград овде, УДБА-шите што имаат 4 собни станови у сред Центар а се симнати од планина ...Тоа е тоа :) !! Не зборам конкретно за Александров, општо зборам !!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Во ова не се сомневам. Бидејќи тебе те почитувам најмногу би сакал да го слушнам твојот став околу овој споменик.
Треба да го постават? Не треба и зошто?
И ако треба зошто не е под вистинското име?
Ако бил во очите на некого Македонец зошто се кријат под војвода на коњ и никој официјално не изјави дека е он? Така се докажува „историска грешка“ скриено под кошула?
Мој личен став е дека треба да го постават. Зошто? Прво, несомнено е дел од македонската историја. Не е ништо ниту помалку ниту повеќе контроверзен, од Сандански на пример. Само многу полуд и порадикален. Сандански си го добил своето место во историјата затоа што бил левичар. Овој бил стигматизиран затоа што бил десничар, антикомунист и убил многу Срби. Мислам дека е време да го отфрлиме идеолошкото форсирање на личности што ни го наметнал предходниот систем. Македонците биле во тој период во крвава граѓанска војна. Но, кога можат американците да ги слават генералите и од северот и од југот, можеме и ние да ги славиме двете крила и конечно да ја оставиме злата крв зад нас.

Исто така, мој став е дека треба да биде под вистинско име и многу отворено. Не е така заради политичко калкулирање и мене лично тоа ми смета.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
добро значи ме лажат и не треба да им верувам според тебе.
Не дека те лажат, ама секој различно ги доживува настаните. И убаво им било, не викам не, ама пак да се во '91, пак ќе гласаат за независност... Едно е да живееш убаво, друго е да си имаш своја држава.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Од ваквите теми ми се повраќа и воопшто не ми се коментира .......... повеќе воопшто немам верба во Македонската Историја, цел живот сме учеле едно, а сега ти велат дека се било поинаку, сосема друго .... на кого човек да верува ......... на никого ............. преку таквото и од бугарофили и од србофили и од антикофили и од југофили и од гркофили, албанофили, туркофили и.т.н. и.т.н.
Тодор Александров без разлика дали бил Македонец или Бугарин сите знаеме дека бил про-бугарски ориентиран, така барем не учеле по Историја, сега испаѓа дека тоа било лага, он бил всушност Македонец и се борел за независна Македонија и на кого човек сега треба да верува ............ :tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
фми нема да има наредно на коњ. Може да има некој политичар на коњски..........
претпоставувам знаеш на што мислам. Ја претераа. Споменици, а луѓе умираат по болници зашто апаратите биле расипани
Ке ти отговорам малце во сферата на некои реклами :
Осмели се,па ние остваруваме. :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Ке ти отговорам малце во сферата на некои реклами :
Осмели се,па ние остваруваме. :)
па да ти кажам право фми....едно проектче и може да се лапни тендерче за споменик. Политичар на коњски ....... орган....
10000 илјади евра да дадат, добро би било :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не дека те лажат, ама секој различно ги доживува настаните. И убаво им било, не викам не, ама пак да се во '91, пак ќе гласаат за независност... Едно е да живееш убаво, друго е да си имаш своја држава.
Абе кој рече да немаме независност? Зашто ги извртуваш работите. Сакам да кажам дека не излажаа исто како што денес ги излажаа на либијците дека ќе живеат подобро во демократија. Ако мене ме прашуваш требаше да си останеме како конфедерација, секоја држава псоебно но во унија економски и воено. Нели и затоа сега сакаме во нато и еу. аам како што кажав има моќници кои го контролираат светот и они ги цртаат картите.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само се чудам ,зашто Радев мораше да го свалат, требаше просто да кажат дека е "Незнаен македонски дипломат" и се е готово.
Е, не на кон, ама пак е незнаен. :icon_lol:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мој личен став е дека треба да го постават. Зошто? Прво, несомнено е дел од македонската историја. Не е ништо ниту помалку ниту повеќе контроверзен, од Сандански на пример. Само многу полуд и порадикален. Сандански си го добил своето место во историјата затоа што бил левичар. Овој бил стигматизиран затоа што бил десничар, антикомунист и убил многу Срби. Мислам дека е време да го отфрлиме идеолошкото форсирање на личности што ни го наметнал предходниот систем. Македонците биле во тој период во крвава граѓанска војна. Но, кога можат американците да ги слават генералите и од северот и од југот, можеме и ние да ги славиме двете крила и конечно да ја оставиме злата крв зад нас.

Исто така, мој став е дека треба да биде под вистинско име и многу отворено. Не е така заради политичко калкулирање и мене лично тоа ми смета.
Вака мислам дека ти е подобар коментарот

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Убаво може им било зашто системот бил таков..клати врата -земај плата..без пот запечалена..и ќораво и сакато и младо и старо набутано у една канцеларија од 20 квадрати,со кафе пауза на пола саат и обавезно со разноразни додатоци кои го цицале стопанството. Затоа и пропадна таа држава,тоа е една од двете главни причини..втората е национализмот.. И денес сите да се набутаме у администрација да, земаме по 500 евра плата,да имаме годишни одмори од по месец и пол, К-15 и 13 плата,никој нема да критикува и да пљука по државата..и ние би викале на нашите внуци , добро ни беше така..

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
кажи ми каков е тој крвник кој ти дал да посотиш како народ, да зборуваш на макеоднски јазик, да имаш песни македоснки, и да им се земе територијата на србите кои претходно ја држеле и не нарекувале вардарска бановина? тоа не ми е јасно.
A oва ??? А Методија Ченто, а Панко Брашнаров ... А ??? Македонец у Ју ти било најнебитна работа да бидеш, читај ја биографијата на Ченто како го дриблал и му ветувал за Македонија се и сешто. Тито ми дал да постојам ко народ.. ма немој да ме је*еш бре !!! Затоа сите не е*аваат дека сме биле од 45 наваму држава па мора да се објаснуваме. И 20 години ни отидоа у објаснување кои сме и што сме. Аман идете у ку*ац со тој Тито се карам со комшијата секој ден за тоа. Испрани мозоци.
goli-otok.7010.large_slideshow.jpg

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Убаво може им било зашто системот бил таков..клати врата -земај плата..без пот запечалена..и ќораво и сакато и младо и старо набутано у една канцеларија од 20 квадрати,со кафе пауза на пола саат и обавезно со разноразни додатоци кои го цицале стопанството. Затоа и пропадна таа држава,тоа е една од двете главни причини..втората е национализмот.. И денес сите да се набутаме у администрација да, земаме по 500 евра плата,да имаме годишни одмори од по месец и пол, К-15 и 13 плата,никој нема да критикува и да пљука по државата..и ние би викале на нашите внуци , добро ни беше така..

Државата пропадна од такви како шоиќ и курчубиќ :D и од национализам од тоа најмногу.

Kajgana Shop

На врв Bottom