Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Па зарем човекот не jа кажува вистината? Сите атрибути на држава првпат во историjата Македониjа добила од комунистите, припадници на антихумана идеологиjа.
Добила држава? Знаеш што е добивање? некој да ти даде нешто? Пишав погоре, кој ни даде држава? сами ја направивме, таа држава се темели на коските и крвта пролиена на 25000 луѓе кои загинале/биле убиени (1941-1945). Тоа е пирова победа, која македонецот ја платил. Знаеш што? такви времиња дојдоја па и овој левиов можеби го смета исус за бог. Инаку атрибути на држава добила 1903та. Република, а на балканот немало републики...империи, кралства, царства, кнежевства. прочитај ја преамбулата уставот и ќе ти стане јасно, каде има темели (први темели) македонската трета република.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Значи стварно секоја граница ја поминуваат, па сега и историјата ни ја менуваат филмови ни прават овој бил овој не бил. На бугар споменик у Скопје. Се надевам следните ќе го бутнат или ќе го поклонат во Бугарија. Ова е одвратно што се случува. Се собрале тешки бугарофилчиња на власт и си играат к***т, крв да ви ебам сељачка.
Незнам многу за Александров но она што го знам е дека не е Бугар како што не е Бугар ниту Ванчо Михајлов ниту па ЉуБчо Георгиевски, прашање е како се осеќал и како гледал на македонскиот идентитет. Јас тоа во моментов не го знам и би сакал еднаш за секогаш ако е можно тоа да се расчисти, но во тоа не верувам затоа што ние не можеме да расчистиме со луѓето кои уште се живи или починале не така одамна што се и како се не пак за личности како Тодор Александров. Мое лично мислење е дека во моментов нема потреба за дразнење на народот со контраверзни и недефинирани историски личности.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
А дали постои чета на ВМРО, коja пукала против бугарската армиja?:icon_lol:
Само да припамтам зборовите на Тодор Александров:

Но не се лути ,тоа не е Тодор Александров, тоа е Македонски воjвода на кон. :icon_lol:
Само се чудам што ке е наредното на кон?!
фми нема да има наредно на коњ. Може да има некој политичар на коњски..........
претпоставувам знаеш на што мислам. Ја претераа. Споменици, а луѓе умираат по болници зашто апаратите биле расипани

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
добро, еве сега сме самстојни 20 год. кај е србија, кај е црна гора кај сме ние. ако сакаш и со албанија и грција направи споредба од тоа време и сега и ќе видиш кога било поквалитетно живеењето.
Па сите сегашни проблеми се влечат поради уништувањето на државотворната интелигенција во Македонија од страна на Тито.

45 години во Македонија имаат владеено полтрони кои се што знаеле е да слушаат туѓа власт.По осамостојувањето комунистичките директори во најголем дел си ги купија или ограбија компаниите а со парите си ги купија политичарите да не бидат гонети.Македонската приватизација е криминална која трае до ден денес е комплетно криминална.

Истите полтрони на Белград сега се полтрони на Брисел и цело време чеккаат само да им кажат како треба нешто да направат и да средат.Затоа и сакаат да се влезе во ЕУ за да можат комплетно целата власт да ја префрлат во Брисел а они само да си бидат пак локални директорчиња со некаква илузија на моќ како што биле во Југославија.

Но ова може да трае до одредена мера.Некој народ ќе се дигне на востание или револуција само кога опцијата на мирен живот не нуди ништо подобра иднина отколку опцијата конфликт.Тоа пак ќе се случи кога државата под притисок на приватниот сектор кој пропаѓа и тежината на долговите+државната администрација +пензисиот фонд нема да може повеќе да купува социјален мир финансирајќи ги вторите.

Тогаш ќе се појават еден куп државотворни личности и групи кои ќе преставуваат различни струи.Иднината на Македонскиот народ тогаш ќе зависи само од него и која насока ќе ја избере,секако тука останува и можноста во бесконечната глупост на масата да се дозволат повторно полтрони да стигнат на власт.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Па сите сегашни проблеми се влечат поради уништувањето на државотворната интелигенција во Македонија од страна на Тито.

45 години во Македонија имаат владеено полтрони кои се што знаеле е да слушаат туѓа власт.По осамостојувањето комунистичките директори во најголем дел си ги купија или ограбија компаниите а со парите си ги купија политичарите да не бидат гонети.Македонската приватизација е криминална која трае до ден денес е комплетно криминална.

Истите полтрони на Белград сега се полтрони на Брисел и цело време чеккаат само да им кажат како треба нешто да направат и да средат.Затоа и сакаат да се влезе во ЕУ за да можат комплетно целата власт да ја префрлат во Брисел а они само да си бидат пак локални директорчиња со некаква илузија на моќ како што биле во Југославија.

Но ова може да трае до одредена мера.Некој народ ќе се дигне на востание или револуција само опцијата на мирен живот не нуди ништо подобра иднина отколку опцијата конфликт.Тоа пак ќе се случи кога државата под притисок на приватниот сектор кој пропаѓа и тежината на долговите/државната администрација и пензисиот фонд нема да може повеќе да купува социјален мир финансирајќи ги вторите.

Тогаш ќе се појават еден куп државотворни личности и групи кои ќе преставуваат различни струи.Иднината на Македонскиот народ тогаш ќе зависи само од него и која насока ќе ја избере,секако тука останува и можноста во бесконечната глупост на масата да се дозволат повторно полтрони да стигнат на власт.

За мене тогаш се живееше поубаво отколку сега за 20 години независност. Ните една влада сега не направи да имаме стандард како што имавме тогаш кога бевме американци за цел источен блок па и за грција.

Така да народот тоа го памти и ќе остане така додека не се подобри овој стандард и се изедначи со тој на германија или британија.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.648
За мене тогаш се живееше поубаво отколку сега за 20 години независност. Ните една влада сега не направи да имаме стандард како што имавме тогаш кога бевме американци за цел источен блок па и за грција.

Така да народот тоа го памти и ќе остане така додека не се подобри овој стандард и се изедначи со тој на германија или британија.
Не можеш да знаеш како се живеело тогаш, кога претпоставувам и не си живеел многу долго во СФРЈ.

Инаку на темава, до толку ли не можат да се најдат вистински докази за тоа што стварно бил Александров, сепак не живеел пред 7.000 години.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50

За кого како се живеело... Ама тоа не е битно може и Грција да не окупира па да живееме „европски“. Дали ти би го славел Мицотакис исто како што го славиш Тито сега?
А ако ти се живее по германски зимај Татарски пасош и правац Дојчланд и величија Ангела Меркел.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не можеш да знаеш како се живеело тогаш, кога претпоставувам и не си живеел многу долго во СФРЈ.

Инаку на темава, до толку ли не можат да се најдат вистински докази за тоа што стварно бил Александров, сепак не живеел пред 7.000 години.

Леле, јас не знам ам имам родители кои ми кажале, има роднини кои биле родени 60 и некоја и кој на 20 години шетале по јадран итн.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Maлце е тешко..многу бил контроверзен и комплициран.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Леле, јас не знам ам имам родители кои ми кажале, има роднини кои биле родени 60 и некоја и кој на 20 години шетале по јадран итн.
Па и сега многу се шета по егеј,па и по јадран богами..а и црно море ништо помалце..па по тоа ли ќе судиме за Тито?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.648
Епа едно е кога некој ќе ти каже, друго е кога ти сам ќе почувствуваш.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
За кого како се живеело... Ама тоа не е битно може и Грција да не окупира па да живееме „европски“. Дали ти би го славел Мицотакис исто како што го славиш Тито сега?
А ако ти се живее по германски зимај Татарски пасош и правац Дојчланд и величија Ангела Меркел.
Не бе дечко, јас сакам да имам ист стандард овде како што имаат во германија. Јас си го сакам местото каде што сум роден, тука ми е све, ама немам живот, туку преживувам.

Напишав и погоре нека ми ги даде грцоија или бугарија истите права кои м иги дала титова југославоја ќе живеам со нив нема да имам проблем и ќе ги славам.

Kajgana Shop

На врв Bottom