Да јасно е, но некој повеќе некој помалку, не верувам дека тука не има многу од оние кои гледаме секоја сабота и недела натпревари од типот Волфзбург - Хановер или Мајнц - Менхенгладбах, да бидеме искрени, и немав намера да се фалам дека следам и уживам во натпреварите од Бундеслигата туку целта ми беше да ми верувате за тоа што го зборувам за Манџукич. Знаев дека ќе има таква реакција од некој за тоа што го пишав но нема веза битно е да се дружимеДа не го превораме фанклубов во pissing contest кој гледа повеќе BuLi, јасно е дека ја пратиме сите.
Да бидес сигурен дека со Бундес сум пораснал такада сум исто ка ти,поегршно ме разбра јас знам ако изигра со Волфсбург но нее исто кај ќе се показен на Европско тоа ми беше муабетотМене ниту малку не ме изненади, го знам многу добро, некако сите вие малку ги потценувате играчите од останатите клубови, не знам можеби јас малку повеќе ја следам Бундеслигата, па затоа ми е чудно понекогаш некое ваше мислење кога станува збор за некој играч, секое коло, значи 5 натпревари гледам во неделата во живо и на останатите 4 натпревари гледам хајлајтси така да скоро ништо не испуштам, плус интервјуа итн.
Тешко ке биде со Мартинез овја никако да намала машиве над 30не верувам да дада,но не се слозувам со тебе околу Манџукич нас баш бакоф играчќ ни требеше затоа сто мозе да игра и позади некој напагаќ на пример како играше за Хрбатска,ти прв ке бидеш тко ке реќеш ауу што играќиште еќе биде интересно ако не го даат за помалце нема да даде Баерн 40 милиони и на крај пак ќе земат некоја Б солуција како лани со Рафиња/Коентрао сеа Џеко/Манџукич
Кога ке ми текне дека пред 3-4 години против Барселона во ЛШ игравме соГо гледам Баерн на добар пат, се ослободи од чкартот. Замислете пред некоја година играа со Лел и Отл и Брафхајд. Клупата станува се поквалитетна но тоа секојпат на Баерн ќе им биде малку и слабост, дека некој играчи, како да кажам, се недопирливи. Гомез интерно преку својот агент се побунил дека го сакале Џеко. Има и други примери но ја би рекол ако е некој класа играч тогаш треба и да трпи конкуренција. Па и да седне привремено на клупа тоа треба да биде мотив за повеќе труд. Тие 5-10% му фалеа на Баерн последните години за да освојат сите титули. Не дека сум за Дортмунд ама тоа е најдобар пример, дека играчи кој реално се не толку добри како играчите на Баерн, но сиот потенцијал им е искористен и со тоа станаа шампиони. Да не зборувам за ЛШ каде што минимално разлики можат да направат разлика. На добар пат е Баерн, па ако го земат Гуардиола од 2013 ќе биде феноменално.
Тоа сакав и јас да го пишам...
Нели момци се правеа филмови овде дека Џеко е готова работа? Толку беше сигурна работа?
Јас пак ќе си кажам како и во претходни постови, немаше теорија да го донесоа Џеко, и тоа од многу причини:голема плата,голема цена, 2 напаѓачи кои сакаат да играат цело време итн итн итн. Но на фанклубов владееше атмосфера дека сигурно го зимаме па оставив и можност да и тоа чудо да го видам. Но сепак правиме муабет за Кале и Ули овде, никогаш не би направиле нешто вакво.
Манџукич е супер, но не е ни блиски до Един. Но напаѓачка опција од The Mez, Манџуќич и Пиза е подобра од Гомез,Олич и Петерсен.
Е сега за Мартинез, се согласувам дека ќе одат силно по него
И Прањич си заминува така да само еден Балканец ќе си имаме во тимот.Еден хрват си отиде, друг иде...Прањо мора друштво да има ебаго![]()