Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
супер ако е вистина ова со Марио Манџукич, повеќе ми се допаѓа од Џеко и многу поевтин

и да надополнам нешто за можеби новиот Марио :) во 56 натпревари за Волфзбург има постигнато 20 гола и 13 асистенции

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Пишав пред некое време ако случајно бараат многу пари за Џеко може да се земе Манџукич. Магат уште пред европското рече дека Манџукич може да си оди, купија Волфсбург го земаа Олич и тој од Холандија првиот стрелец. За 10-12 милиони одлична замена за Гомез и нема да збори доколку не игра прва а и 2,3 пати помала плата ќе зима од Џеко. Јебига ја би сакал повеќе Џеко али и со Манџукич не би бил незадоволен
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 16:12 ---
Како и да е ништо чудно да праат Баерн како со Боатенг коа им бараат накај 20 милиони тоаш демек ако неуспеат ќе тргнат по Алекс исто и сеа колку да намалат за Џеко. Доколку успеат накај 20 милиони сепак ќе го земат Џеко а доколку им бараат таму 30+ ќе го земат Манџукич

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Ако Волфсбург го земале Бас Дос од Херенвеен тоа е одлично засилување за нив. Тогаш Мандџукиќ иде во Баерн, што ми изгледа подобра варијанта од Џеко. Ем поефтин ем нема да прави галама ако си седи на клупа. Со Пизаро ке му прават конкуренција на Гомез и ке го одмараат во купот и за небитни утакмици.

Ке биде Луиџи :pos:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ако Волфсбург го земале Бас Дос од Херенвеен тоа е одлично засилување за нив. Тогаш Мандџукиќ иде во Баерн, што ми изгледа подобра варијанта од Џеко. Ем поефтин ем нема да прави галама ако си седи на клупа. Со Пизаро ке му прават конкуренција на Гомез и ке го одмараат во купот и за небитни утакмици.

Ке биде Луиџи :pos:
Аааа па незнам дали ќе го одмараат или ќе го запотат сериозно.....

И Пизаро ако е стар е многу опасен напаѓач но нема сила да ја тера цела сезона,ќе биде златен џокер....А Манџо е Џомба и може сериозно да се наметне,мене на европсково а и во Волфсбург страшен впечаток ми остави,тип на играч што ни фали во нападот...

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Како и да е топ ќе биде за 10-12 милиони и глеам плата накај 3 милиони ќе земал ако дошол се сложувам нема да галами толку како Џеко ако не игра прва

БЛ статистика за 2011/2012
Манџукич 32 утакмици 12 гола 10 асистенции
Кагава 31 утакмица 13 гола 12 асистенции

јес да Манџукич игра напад али Волфсбург беше далеку послаб тим вкупно дале 47гола (учестувал у 1/2 од головите) за разлика од Дортмунд кој дадоа 80 гола

иначе да Волфсбург официјално го земале Бас Дос за 7 милиони и Олич.

Едино само негативно е што пак Хенес и компанија збореа ау трансфер бомба у нападот ова она и на крај пак ништо али може ги чуваат парите за Мартинез ако го земат Манџукич за 10 сигурно ќе може да дадат едно 30-35 за Мартинез за Хејнкес приоритет е да се земе еден средина

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Марио Манџукич треба да потпише договор до 2016 и ќе заработува по 3,5 милиони во сезона, во Волфзбург заработувал по 1,8 милиони, до крајот на неделата или до стартот на подготовките за новата сезона треба да се официјализира трансферот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Стварно Боби послабо те има овде, дане се одкажа од фудбал ;)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
И Магат изјавува дека Манџо топ ќе се снајде во Баерн и дека е права опција....И дека имал многу повици деновиве од познати особи....хммм...

Со други зборови очекувам официјализација деновиве.....

Овој трансфер значи дека ќе се оди до крај со трансферот на Хави Мартинез....И така треба....

http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_578149.html

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Kako bese toa ke sme davale 70 milioni za transferi. :icon_lol:
Тоа сакав и јас да го пишам...

Нели момци се правеа филмови овде дека Џеко е готова работа? Толку беше сигурна работа?

Јас пак ќе си кажам како и во претходни постови, немаше теорија да го донесоа Џеко, и тоа од многу причини:голема плата,голема цена, 2 напаѓачи кои сакаат да играат цело време итн итн итн. Но на фанклубов владееше атмосфера дека сигурно го зимаме па оставив и можност да и тоа чудо да го видам. Но сепак правиме муабет за Кале и Ули овде, никогаш не би направиле нешто вакво.

Манџукич е супер, но не е ни блиски до Един. Но напаѓачка опција од The Mez, Манџуќич и Пиза е подобра од Гомез,Олич и Петерсен.

Е сега за Мартинез, се согласувам дека ќе одат силно по него

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Тоа сакав и јас да го пишам...

Нели момци се правеа филмови овде дека Џеко е готова работа? Толку беше сигурна работа?

Јас пак ќе си кажам како и во претходни постови, немаше теорија да го донесоа Џеко, и тоа од многу причини:голема плата,голема цена, 2 напаѓачи кои сакаат да играат цело време итн итн итн. Но на фанклубов владееше атмосфера дека сигурно го зимаме па оставив и можност да и тоа чудо да го видам. Но сепак правиме муабет за Кале и Ули овде, никогаш не би направиле нешто вакво.

Манџукич е супер, но не е ни блиски до Един. Но напаѓачка опција од The Mez, Манџуќич и Пиза е подобра од Гомез,Олич и Петерсен.

Е сега за Мартинез, се согласувам дека ќе одат силно по него
Јас бев и сум против трансфер на Џеко во Баерн, многу по задоволен ќе бидам да пристигне Манџукич, тоа што велиш дека Манџукич не е ни блиску до квалитетите на Џеко воопшто не е точно и сум изненаден многу што го читам токму од личност што ја следи Бундеслигата. Да Џеко има повеќе успех од Манџукич, бил шампион со Волфзбург и моментално игра во подобар клуб (Ман.Сити) за разлика од Манџукич (Волфзбург) но тоа не значи дека е подобар. Значи за 12 милиони ќе добиеме извонреден напаѓач кој не е ни малку послаб од Босанецот иако е ДУПЛО поевтин.

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Манџукич да ви казам право ме изненади како изигра со Хрватска воопшто нее лоша опциа за во нападод знаеиќи дека мозе да игра и како полушпиц,добро знае да игра со глава,нога и е многу борбен нешто слиќен ка Олич за разлика од Џеко скоро ист ка Гомез,за 12мил нетребе ни око да ни трепне

Ова значи дека ке се оди на Мартинез :D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Манџукич да ви казам право ме изненади како изигра со Хрватска воопшто нее лоша опциа за во нападод знаеиќи дека мозе да игра и како полушпиц,добро знае да игра со глава,нога и е многу борбен.
Мене ниту малку не ме изненади, го знам многу добро, некако сите вие малку ги потценувате играчите од останатите клубови, не знам можеби јас малку повеќе ја следам Бундеслигата, па затоа ми е чудно понекогаш некое ваше мислење кога станува збор за некој играч, секое коло, значи 5 натпревари гледам во неделата во живо и на останатите 4 натпревари гледам хајлајтси така да скоро ништо не испуштам, плус интервјуа итн.

Пример земети ги Сисе (Фрајбург) и Демба Ба (Хофенхајм), едни од најдобрите напаѓачи се во ПЛ. Кога излезе зимото шпекулација на Билд дека Баерн ќе купува напаѓач. тие пишуваа дека можеби тоа ке биде Сисе, јас бев тогаш за негов трансфер, пишав овде и сигурен сум дека повеќето овде ме направиле луд :D

Kajgana Shop

На врв Bottom