EУРО 2012: МТВ - реализација на преноси, Еурофорија, коментирање...

H

HoT IcE

Гостин
Од мене добиваат 10/10, презадоволен сум и од коментирањето и од преносот, посебно затоа што нема реклами.
Калински и Панчев би ги слушал цел ден кај коментираат, многу прават смешки, легенди живи.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ма да цркнат сите од УЕФА што ги забранија стримовите на sopcast. Заради нив сеа морам да ги слушам овие идиотиве од МТВ...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
10/10 пренос и реализација конечно квалитет на МТВ пример за сите останати квази телевизии во Македонија. И Олимпијадата ќе биде на истиот начин пренесувана.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Панчев знај нешто повеќе од:?? Да, да,да....Апсолутно, Јас мислам, Многу се уморени играчите, ете исцрпен е.... :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Ма да цркнат сите од УЕФА што ги забранија стримовите на sopcast. Заради нив сеа морам да ги слушам овие идиотиве од МТВ...
На што поточно алудираш?

Некој премногу го сфатил фудбалот озбилно. :)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Панчев знај нешто повеќе од:?? Да, да,да....Апсолутно, Јас мислам, Многу се уморени играчите, ете исцрпен е.... :D
Слушај го што збори ќе видиш дека цело време е во право.Вчера измените на Италија ги предвиде кој ќе изглегува 10 минути пред да ги напрват.Цело време од перцепција на играч ги објаснува работите сега може не е некој со многу голем вокабулар али бар смешки прави.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
На што поточно алудираш?

Некој премногу го сфатил фудбалот озбилно. :)
Алудирам на тоа дека Калински и Панчев се многу лоши коментатори, и кога они коментираат ми се сере. Николовски и Стојановски се солидни, ама се мењаат на секоја втора утакмица.

И не знам за тебе, ама јас кога гледам нешто сакам се' да биде ко што треба. А лоши коментатори ептен ја нарушуваат атмосферата.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Слушај го што збори ќе видиш дека цело време е во право.Вчера измените на Италија ги предвиде кој ќе изглегува 10 минути пред да ги напрват.Цело време од перцепција на играч ги објаснува работите сега може не е некој со многу голем вокабулар али бар смешки прави.
Тоа да :D , ама интересен мие, си реков со Калински(тој вчера мислам беше) вакафана се :D

Супер се :D

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Коментаторите се со семејна трагедија :pos: .... 10/10 посебно за Даре ...
Јас да ви кажам ...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Алудирам на тоа дека Калински и Панчев се многу лоши коментатори, и кога они коментираат ми се сере. Николовски и Стојановски се солидни, ама се мењаат на секоја втора утакмица.

И не знам за тебе, ама јас кога гледам нешто сакам се' да биде ко што треба. А лоши коментатори ептен ја нарушуваат атмосферата.
Никаде нема да најдиш се’ како што треба. Само тоа имам да ти кажам. Не велам дека се wow од коментатори сите во МТВ, ама мора да признаеме дека за разлика од другите првенства кои ги реализирале, за ова се 200% подобрени. Во иднина се надевам дека уште ќе се подобруваат, бидејќи секогаш има шанса за напредок. (алудирам на престојните ОИ, каде ќе се има програма од најмалце 12 часа во живо)
Еве според мене кој се најдобри коментатори во МТВ, од најдобриот кон „најлошиот“ :
Стојановски, Стерјов, Калински, Николовски, Видевски, Милковски.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.600
Поени од реакции
35.416
Коментаторите - стандарден состав. :) Рака на срце, иако со по некој бисер (особено на Калински, Панчев), коментирањето е на врвно ниво за овие наши стандарди. Собрани се најдобрите македонски коментатори во имињата на Драган Николовски, Горан Милковски како и останатата екипа, која сосема солидно за наши стандарди си ја врши својата работа.
??!?!?
Од кој универзум си ти бе дечки?

Каков стандард за квалитет на коментаторство имаш штом коментаторската екипа на МТВ ти е добра? (не дека другите куќи во земјава имаат подобри коментатори)

Милковски како и менторот му Калински (и другите од екипата) поим немаат од ниеден спорт што го „коментираат„, немаат представа што тактики се играат и зошто. Лапсусите се најмал проблем. Коментаторството го разбираат како папагалирање на тоа кој играч момемтално ја има топката, кој шутнал, се лизнал, паднал итн итн).

Без навреда ама ако за нив велиш дека се добри тогаш или не си слушал квалитетно коментирање или си роднина/пријател на горенаведениве.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Си оглед на тоа на што сме навикнати од МТВ ова е предобро..........
Можеби не е светска класа целата реализација,но е солидна според мене. Браво за МТВ конечно и тие еднаш позитивно да изненадат.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
??!?!?
Од кој универзум си те бе дечки?

Каков стандард за квалитет на коментаторство имаш штом коментаторската екипа на МТВ ти е добра? (не дека другите куќи во земјава имаат подобри коментатори)

Милковски како и менторот му Калински (и другите од екипата) поим немаат од ниеден спорт што го „коментираат„, немаат представа што тактики се играат и зошто. Лапсусите се најмал проблем. Коментаторството го разбираат како папагалирање на тоа кој играч момемтално ја има топката, кој шутнал, се лизнал, паднал итн итн).

Без навреда ама ако за нив велиш дека се добри тогаш или не си слушал квалитетно коментирање или си роднина/пријател на горенаведениве.
Дечки, полека, не избувнувај. :)

За наши стандарди добри се. Далеку се од совршени коментатори, факт. Не се секирај имам стандард за квалитет на коментаторство. :) Зборот ми е не може преку леб погача. Знам и ја што е добар коментатор, меѓутоа не можеш нашиве стандарди со Италјанските на пример да ги споредуваш. Сите знаат што е добар коментатор, меѓутоа да не претеруваме и со критики на нашите. Драган на пример е супер коментатор. Земено во целина, за македонски стандарди, не се лоши.

И не сум роднина на горенаведените. :) Само сум објективен кон напредокот во реализацијата на вакви настани. За наши стандарди, целокупниот труд на МТВ заслужува 10ка.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
За разлика од претходните првенства, ова ЕУРО од страна на МТВ е одлично организирано. Не е уште на некое врвно ниво, но кога се работи за МТВ ова е едно право освежување од нивна страна и ја сум задоволен како тече за сега.
Конечно им дојде памет, па во студио имаат гости кои колку-толку го разбираат фудбалот, фудбалери, бивши фудблаери, тренери, а не како порано, кога викаа некои кои немаат две чисти од фудбал.

Исто така, како што кажа и Гарфилд, ги нема више досадните реклами на сред утакмица, од кои порано не можеше нормално да се гледа утакмица, што е за пофалба.

Мала замерка имам на коментаторите. Освен Николовски-Стојановски и до негде Калински-Панчев (кои се смешни, али ипак добри) другите коментатори им се лоши. Видевски кога коментира заедно со Милковски/Стерјов знае да ме успие максимално. Многу дават со некои непотребни работи, а прашање е колку имаат познавање од фудбал.

Ипак, за разлика од претходни првенства ова им е организирано на многу високо ниво и само нека продолжат така.

Kajgana Shop

На врв Bottom