Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
V

Vollstandig

Гостин
најубаво да прашаш кои ги прави најубаво би ти објаснил јас мојата беше да се заљубам во девојка која работеше со мене мајкаи виде довра шанса да ми ја утрапи јас работев предходно во приватен сервис а она никако да си фати дечко и мајкаи виде добра шанса тоа бев јас ми направија магија на црн камен со бели прамени тенок голем околу 3 сантима и танок 2мм ставен ми беше во патиката јас бев кај неја на роденден тогаш она направи 3 месеци во првиот сервис кај што работеше и беше на 31 на ден нова година роденден јас ја знаев само 3 месеци отидов во име на фирмата газдата замина за скопје таму да чека нова година а јас кај неја на роденден и мајкаи во тие 3 месеци не посетуваше скоро секој ден сестраи на девојчето беше во комшии мажена и чим дојде да си ги види внуците обавезно идеше и кај нас и начека погодна шанса да ми направи магија и јас не веруев ногу во тие работи кога ги облеков патиките почна десната патика нешто да ме боцка но во гужвата се облеков и си отидов од кај неја кога стасав дома ги соблеков и на крај на памет да видам и кога дојде време да чекам н ова година ги облеков патиките и тогаш видов дека и со извадени врвци нешто ме боцка а мајка ми на вратата да ме испрака кога ја превртев патиката испадна тој камен.после тоа неможев да спијам станав лјубоморен на секој кои ке му се насмевне а плус нешто ми викаше скини парче од косата ке ја сонуваш почнав да се противам на тоа почнав да се укочувам да неможам да дишам до мене братов на метро до мене неможам да викнам и на крајот собрав сила и реков исусе спасиме.одма ме пушти кај не одев што не правев неможев да ја одтргнам таа магија од себе ми рекоа дека е на име мислам со Влашка незнам тешка магија плус и платата газдата ми ја каснеше 3 месеци цел бев скршен уништен.Разбрав преку еден брат од сегашната црква дека има чуда бог прави чуда таму и отидов уште на втората служба пасторот и проповедникот ме повлекоа во собата кај што се молат и насамо почна да се молат за мене ми рекоа дека бог им ставил на срце за мене и кога почнаа да се молат мене само бело пред очи ми дојде ми се сврте паметот и паднав само чув во името на исус растураме се што е врзано и јас паднав по неколку минути како товар ми падна од плеките.потоа пасторот ми рече сега тој кој направил ке му се врати али ти пази тој некој ке направи се да те врати и толку беше девојчето потоа очите и се упија во натре беше како зомби претрпе 2 сообракајки едната кај градско другаркаи на лице место мртва она целата искршена беше.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 21:02 ---
сето ова е само дел од она што бог прави во мојот Живот секој има право да одлучи како ке го живее затоа јас решив вака да му служам на бога од мене е тоа не ви се противам нити навредувам дај да се собереме сите заедно и секој кои има било какво сведоштво нека каже а не да се напаѓаме пак ке кажам сите ве сакам и јас се интересирам за паранормалните работи затоа се трудев да најдам решение за да го ресетиоам линкот највеке ме заинтересира куќата во црниче ради тоа највеке и ради сведоштвата и искуствата кои ги имате некои да си помогнеме едни на други.Имајте пријатна вечер Бог со вас поздрав ке се чуеме повторно доколку го направам ЕМФ МЕТАРОТ да можам да мерам присутност на паранормални работи па ке ве известам Поздрав уште еднаш.
Си забегал далеку со фантазијата и си ја срушил границата на реалност.Најтопло ти препорачувам карта во еден правец и заработувај како режисер на христијанско-егзорцистички-глупави филмови. И онака имаат потреба од нови идеи.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Но дали ти ме прочита мене?
Аје оди погоре каде што прв пат ти текна да ме цитираш и види што пишувам јас за магијата!
Ајде, биди добар и направи го тоа!

Член од
27 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
19
избегавајте да се карате тоа води до неприијателство кој работи со темни сили самиот нека биде свесен дека една ден ке заглави салам оти од појак има појак а па од тој има уште појак во магии правење.Магијата не е од бог.ако имате читано свето писмо бог таму убаво кажува 4 мојсеева 23:23 нема гатање кај јакова нема магепсништво кај израелот после 3 мојсеева не вражајте и не гатајте ако некој им се обрати на повикувачи на духови и на вражалци јас ке се свртам против таквиот човек и ке го истребам од неговиот народ

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Не секој го следи тие богови... Исток следи други принципи, Африка сосема трети, за Јужна Америка и да не зборуваме...
Настануваат проблеми кога се пробува да се престават одредени принципи и ритуали над другите... навредувајќи некој друг дека се занимава со зло бидејќи не следи некои ваши закони и правила...
Тоа е лошо... оставете ако верувате во овие богови да судат тие... не вие.
Вие може да се молите и да умрете и да чекате суд. Другото е далечно и непотребно за верникот.

V

Vollstandig

Гостин
избегавајте да се карате тоа води до неприијателство кој работи со темни сили самиот нека биде свесен дека една ден ке заглави салам оти од појак има појак а па од тој има уште појак во магии правење.Магијата не е од бог.ако имате читано свето писмо бог таму убаво кажува 4 мојсеева 23:23 нема гатање кај јакова нема магепсништво кај израелот после 3 мојсеева не вражајте и не гатајте ако некој им се обрати на повикувачи на духови и на вражалци јас ке се свртам против таквиот човек и ке го истребам од неговиот народ
Кога важи за израелците нека остани и за нив!

И за подвлеченото: ХАРИ ПОТЕР Е САМО ФИЛМ!

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Практикуваш wicca?
Yup :)
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 15:16 ---
Не верувам во вакви работи магии само ќе кажам кој ти прави магија за лошо да му се врати 10x полошо од тоа што ти мислел, господ е голем и гледа и казнува такви работи лоши работи од страна на луѓе а верувам дека и штитни нормално :)

Инаку имам најдено чудно книгиче 5x5cm нешто на непознат јазик како библија/куран замотано во шамивче што е незнам ..
Ne 10 , tuku 3!Ne za dzabe postoi ovoj znak(moze ke se setite na Volsebnickite)

Duri i jas go imam staveno kako korica vo bojata Kniga na Senki!
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 15:28 ---
Dobro, vikate deka magiite se losi gi pottiknuva zloto i gluposti 300!A ne znaete vsusnost nisto! Duri i onie sto poteknuvaat od samanizmot, paganstvoto , wiccanstvoto (ne se ovie religii tuku nacin na ziveenje) ne pravat nisto zlo , hristijanite veruvaat vo gospod, nie veruvame(barem jas) vo Vid na energija,zosto toa e istotoo samo preimenuvano, Alah, Bog, Chklj itn...Nie ne sto ne pravite tuku i ne smeeme , toa seto vlijae na nas, na nasite chakri, nasata intelegencija,nasiot zivot i aurata,kako i na karmata.So pravenje na magiite sami si ja pravime sudbinata!Ima nekoi koi pominuvaat na temniot pat so sivi i crni magii a ovde spagaat site onie magi koi gi vklucuvaat drugite i smenuvanje na nesto nivno, na pr. da se zaljubi nekoj vo tebe,da prokolnes nekoj, no da sirispozitivna energija , da si optimist , da blagoslovuvas drugi i samiot sebe, toa e podarok kako za vas od Boga!DO dusa me teraat i mene da bidam hristijan i go pravam toa zosto se e isto!So razllicni iminja na poimite!Iako molitvite gi pretvoram vo magii!Isto taka e vazno da si gi procistuvame cakrite, redovno da meditirame i da gi primime blagodetite od taa visha energija, mokji vo koi neko ne veruvaat! Povremeno dobivam vizii,imam ogromna intuicija so otvoreno treto oko, redovno ja upotrebuvam mokta na potsvesta, empat sum i najvazno od se koga vleguvam vo prostorija so lugje koi se karaat,tepat i sirat negativna energija,pravam stit i ja shiram pozitivnata energija koja mi e priraka sekogas!A porano ke me lapnea istite emocii pa pagjav vo depresija!Znaci nie si ja kroime nasata sudbina i ne sekoja magija e losha! :PIako rabotat na baza na potsvesta povekje + vishata energija...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ама знајте дека кој и да ви фли магија му се враќа многу пати полошо,тоа е закон кој важи за сите!
Под Магија се подразбира вид на уметност со кој се добива посакуван ефект преку молитви,клетви,песни ,ритуали,кристали и друго кои не се можни во некои реални ситуации туку се добиваат преку т.н. натприродни сили! Иако сите ја имаме таа моќ само треба да знаеме како да ја искористиме!Некои ја нарекуваат и Моќта на Потсвеста, Тајната, Моќта и многу други имиња , но таа е само една!
Duri i onie sto poteknuvaat od samanizmot, paganstvoto , wiccanstvoto (ne se ovie religii tuku nacin na ziveenje) ne pravat nisto zlo , hristijanite veruvaat vo gospod, nie veruvame(barem jas) vo Vid na energija,zosto toa e istotoo samo preimenuvano, Alah, Bog, Chklj itn...Nie ne sto ne pravite tuku i ne smeeme , toa seto vlijae na nas, na nasite chakri, nasata intelegencija,nasiot zivot i aurata,kako i na karmata.So pravenje na magiite sami si ja pravime sudbinata!Ima nekoi koi pominuvaat na temniot pat so sivi i crni magii a ovde spagaat site onie magi koi gi vklucuvaat drugite i smenuvanje na nesto nivno, na pr. da se zaljubi nekoj vo tebe,da prokolnes nekoj, no da sirispozitivna energija , da si optimist , da blagoslovuvas drugi i samiot sebe, toa e podarok kako za vas od Boga!
Ако знае како не мора ништо да му се врати затоа и постојат ескивирање и блокада :).

Нема натприродни сили, се е природно на планетава па и тоа што не го гледаме со очи. Не ја имаат сите таа моќ (способност) исто како што не може секој да рипне 2 метра во височина, некој едноставно нема талент или таква конституција.

Дали ќе правиш зло нема врска со викка или шаманизам туку каков ти е карактерот така да некој со пиштол нема да знае ниту сака да ракува додека друг со обичен стап ќе ти скрши ребра.

(Црна) магија секако не е некој да се заљуби во тебе зашто тогаш секој што барем еднаш во себе помислип на одредена личност веќе направил магија, не функционираат работите со така прости дефиниции :).

М

Мартин`

Гостин

Ne 10 , tuku 3!Ne za dzabe postoi ovoj znak(moze ke se setite na Volsebnickite)
Ма колку сакат нека бидат битно нека му се врати, не сум запознаен и како што реков не верувам многу многу но ако има магии кои не штетат на други нека ги прават.. ама оние што прават магии за на некој друг да му се случи да им се вратат нив.

Тие што прават магии си играат со огин, недај боже да фатам некој додека пр ми прави магија.. на лице место ќе го оставам.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Y
Ако знае како не мора ништо да му се врати затоа и постојат ескивирање и блокада :).

Нема натприродни сили, се е природно на планетава па и тоа што не го гледаме со очи. Не ја имаат сите таа моќ (способност) исто како што не може секој да рипне 2 метра во височина, некој едноставно нема талент или таква конституција.

Дали ќе правиш зло нема врска со викка или шаманизам туку каков ти е карактерот така да некој со пиштол нема да знае ниту сака да ракува додека друг со обичен стап ќе ти скрши ребра.

(Црна) магија секако не е некој да се заљуби во тебе зашто тогаш секој што барем еднаш во себе помислип на одредена личност веќе направил магија, не функционираат работите со така прости дефиниции :).
Sure about it?I talk about it from experience!А некој па ке знае како да направи штит што ќе го блокира тоа, а магијата може да е и посилна од блокадата!Секој ја има таа способност само треба да се практикува и вежба!А вљубуваењто е зошто го правиш тоа на друга личност присилно,овде не спаѓаат магиите за прочистување на љубовната карма!
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 16:16 ---
Ма колку сакат нека бидат битно нека му се врати, не сум запознаен и како што реков не верувам многу многу но ако има магии кои не штетат на други нека ги прават.. ама оние што прават магии за на некој друг да му се случи да им се вратат нив.

Тие што прават магии си играат со огин, недај боже да фатам некој додека пр ми прави магија.. на лице место ќе го оставам.
Abe moze da ti pravat , ama dobra! na primer da ti upatat srekja, pozitivna enrgija..

V

Vollstandig

Гостин
Dobro, vikate deka magiite se losi gi pottiknuva zloto i gluposti 300!A ne znaete vsusnost nisto! Duri i onie sto poteknuvaat od samanizmot, paganstvoto , wiccanstvoto (ne se ovie religii tuku nacin na ziveenje) ne pravat nisto zlo , hristijanite veruvaat vo gospod, nie veruvame(barem jas) vo Vid na energija,zosto toa e istotoo samo preimenuvano, Alah, Bog, Chklj itn...Nie ne sto ne pravite tuku i ne smeeme , toa seto vlijae na nas, na nasite chakri, nasata intelegencija,nasiot zivot i aurata,kako i na karmata.So pravenje na magiite sami si ja pravime sudbinata!Ima nekoi koi pominuvaat na temniot pat so sivi i crni magii a ovde spagaat site onie magi koi gi vklucuvaat drugite i smenuvanje na nesto nivno, na pr. da se zaljubi nekoj vo tebe,da prokolnes nekoj, no da sirispozitivna energija , da si optimist , da blagoslovuvas drugi i samiot sebe, toa e podarok kako za vas od Boga!DO dusa me teraat i mene da bidam hristijan i go pravam toa zosto se e isto!So razllicni iminja na poimite!Iako molitvite gi pretvoram vo magii!Isto taka e vazno da si gi procistuvame cakrite, redovno da meditirame i da gi primime blagodetite od taa visha energija, mokji vo koi neko ne veruvaat!Povremeno dobivam vizii,imam ogromna intuicija so otvoreno treto oko, redovno ja upotrebuvam mokta na potsvesta, empat sum i najvazno od se koga vleguvam vo prostorija so lugje koi se karaat,tepat i sirat negativna energija,pravam stit i ja shiram pozitivnata energijakoja mi e priraka sekogas!A porano ke me lapnea istite emocii pa pagjav vo depresija!Znaci nie si ja kroime nasata sudbina i ne sekoja magija e losha! :PIako rabotat na baza na potsvesta povekje + vishata energija...

Moрав ова да го цитирам, само не сакам да ти оставам впечаток оти те оспорувам во твоите верувања-неверувања или што и да правиш, али заклучокот што го добивам од погорниот муабет е дека ти си ги измешала брзините измеѓу будизам,јога,религии,паганство,и ред останати работи.

Значи,разграничи ги работите, дали правиш магии, или користиш енергија. Дали правиш каме-хаме бранови и штитови кај што некој се караат, или свесно одбиваш агресијата да ја примиш.Дали си видовита потомка на иван исцелител со твоите визии, или само сонуваш,и што е најбитно ја мислам оти овие фасцинации, најчесто луѓето ги добиваат преку гледање филмови од жанрот на хари-потер, господари на прстени и други златни наикити и приклучувајќи ги последно-модерните жанрови на метал музика обработувајќи пагански-викански-сатанистички-телемитски теми низ текстовите. И сето тоа добро зачинето со друштво хеви металци накитени кој со пентаграм, крст наопачки, шајки,и други работи се добива еден склоп од ново-печен пагански-викан-атео-будист, со визии за школување во хогвортс и редовни мувања со хари потер.
Не би сакал да ти го кршам филмот, ама ти си типична фасцинирана девојка од илузионистички ствари ствари.

Duri i onie sto poteknuvaat od samanizmot, paganstvoto , wiccanstvoto (ne se ovie religii tuku nacin na ziveenje) ne pravat nisto zlo , hristijanite veruvaat vo gospod, nie veruvame(barem jas) vo Vid na energija,zosto toa e istotoo samo preimenuvano, Alah, Bog, Chklj itn...
Како бе начин на живеење? Начин на живеење, е кога ќе станиш на сабалје, да си ги потриеш јајцата, да свариш кафе, или секое утро да одиш на трчање со кучето, или секое утро на пливање, и некој таков распоред.Начин на живеење денес е и религиозната традиција. За дел од рисјанските граѓани во македонија, велигден има религиозно значење и го поминуваат празникот во крстење,постење и други религиозни работи, додека за скоро поголемиот дел има велигденско-традиционално значење, вапцување јајца, чекање некој гостин и надеж дека ќе заврши празникот побрзо оти ништо не работи во тие денови. Значи начин на живот како би било виканството, или паганизмот? Онака, од навика да му се поклониш на перун, да заколиш овца на некој бог или?Тогаш веќе имаш РЕЛИГИЈА, начин на живот или традиција ти кажав погоре што е или она што го викаат “Останало од стари“.

Ако си сфатила од овие религии набројани погоре и си ја зела суштината на истите, би сфатила дека магија е свесно делување врз нештата.

DO dusa me teraat i mene da bidam hristijan i go pravam toa zosto se e isto!
Колку само не е исто, а мислиш дека е...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не е баш во тоа разликата меѓу магијата и молитвата. Молитвата е молба да се добие нешто, изразување благодарност, славење на оној кому му е упатена итн. Жртвата ја има и во христијанството само што е бескрвна (свеќите). Во Стариот Завет има и поинаков вид жртви.
Магијата е нешто друго. Таму постои тенденција повиканиот ентитет да се принуди на послушност, со низа ритуали, предмети и сл; во молитвата се моли, во магијата се заповеда.
За повиканиот ентитет - не во секоја традиција е тој принуден на послушност. Има и друг начин на работа кајшто се воспоставува врска со ентитетот и се има взаемен работен однос.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 14:01 ---

Ne 10 , tuku 3!Ne za dzabe postoi ovoj znak(moze ke se setite na Volsebnickite) .
Ако некој знае што прави, ни еднаш нема да се врати. Затоа фрлање клетви не е работа за секого. Кој нема појма и си ја има мувата на капата ќе го изеде дебело.

Kajgana Shop

На врв Bottom