Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Почнав пак да ја играм играва .. прекинав ми се здосади со Работнички .. најјак во лигата , во 5 сезони освоив 5 лига титули и 4 купа .. најголем успех ми беше 1/8 финале во лига на шампиони пораз од Ливерпул со вкупни 2-1 ... сега пичнав со Нотингем Форест .. ги избрав дека помошник ми е Џими Флојд Хазелбенг за сега добро ми оди победив во пријателските , имам 4/4 победи на стартот на првенството зедов 2ца играчи на позајмица го купив Хелхусон од фулам на рати за 450к и ми се повреди на 2 месеци одма .. али немам гајле во напад ми е Дербишајр дава голови добар е .. слаб сум во дефанзива само 6 играчи имам 1 лев бек само ... немам пари ни за трансфери ни за плати .. редно е да продадам некој од играчиве шо земаат голема плата и на зима да земам некој дефанзивец .. некој предлог ако имате за дефанзивец млад плата максимум можам до 1.5к да дадам ..

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Почнав пак да ја играм играва .. прекинав ми се здосади со Работнички .. најјак во лигата , во 5 сезони освоив 5 лига титули и 4 купа .. најголем успех ми беше 1/8 финале во лига на шампиони пораз од Ливерпул со вкупни 2-1 ... сега пичнав со Нотингем Форест .. ги избрав дека помошник ми е Џими Флојд Хазелбенг за сега добро ми оди победив во пријателските , имам 4/4 победи на стартот на првенството зедов 2ца играчи на позајмица го купив Хелхусон од фулам на рати за 450к и ми се повреди на 2 месеци одма .. али немам гајле во напад ми е Дербишајр дава голови добар е .. слаб сум во дефанзива само 6 играчи имам 1 лев бек само ... немам пари ни за трансфери ни за плати .. редно е да продадам некој од играчиве шо земаат голема плата и на зима да земам некој дефанзивец .. некој предлог ако имате за дефанзивец млад плата максимум можам до 1.5к да дадам ..
Ја кога бев во втора лига со Нотингем во одбрана го зедов Павон, а лев бек Lee-Young Pyo нешто вака му беше името, супер е за втора лига. Во напад играј ги Findley и Ishmael Miller, нема да зажалиш.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ја кога бев во втора лига со Нотингем во одбрана го зедов Павон, а лев бек Lee-Young Pyo нешто вака му беше името, супер е за втора лига. Во напад играј ги Findley и Ishmael Miller, нема да зажалиш.
Ги пробав и овие 2ца али преферирам игра со 1 напаѓач .. 2-3 ке мора да продадам .. финли ми е повреден а милер и блексток ке ги продадам дур држат цена . по 2.1м двајцата

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ги пробав и овие 2ца али преферирам игра со 1 напаѓач .. 2-3 ке мора да продадам .. финли ми е повреден а милер и блексток ке ги продадам дур држат цена . по 2.1м двајцата
Милер ти преопорачувам да го задржиш се развива во солиден напаѓач и за во Првата Лига, кај мене сега има цена околу 10-12 милиони евра. А Блексток продавај го, имаш и од средниот ред многу да чистиш. Еден црнец, стар е а зема голема плата шиткај го одма, многу се повредува!

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Почнав со Luton Blue Square Bet Premier и си земав 4 солидни играчи два напаѓачи еден централен бек и еден DM.Ги земам James Beatie и Paolo Counago и двајцата се многу добри во нападот од 6 утакмици одиграни до сега Кунаго има постигнато 5 гола а Бити има 4.Во средниот ред зедов едно младо момче (DM) Medi Abalimba игра солидно на неговата природна позиција а централниот бек Oliver Nicholas исто така се покажа многу добро има само 18 години а веќе во мојот тим има постигнато 2 гола со глава од корнери и игра доста солидно во одбраната сеа за сеа толку па до полу сезона ке видиме што ке направиме реков дека ке ја земам лигата.Па ако имате уште некој предлог за пониските лиги играчи ако има пишете да земам уште некој да имам солиден тим.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Играва е напраена само да те заебе, жими све. Финале во Карлинг Куп со (иронично) Ливерпул на 26ти февруари. Ја среќен си викам неам повредени играчи, неам суспензии, ми се вратија Чои и Одемвинги од Афр. Куп на Нации, а они на истиот ден закажале квалификации за европско на младинците. И ми го лапнаа у состав за Англија Крег Досон, партнерот на Олсен во одбраната. Без него ми се наруши балансот на одбраната. Завршија регуларните 90 минути 1:1, Кајт во прво полувреме заводе, Лонг во 91ва минута изеднадчи и ми даде мала надеж. Резултатот остана ист и во продолженијата, па отидовме на (иронично x2) пенали, каде загубив со 4-2. Фрустрација у пм... тимот демотовиран... по 2 утакмици Торес ми дава хет-трик :facepalm:

Како и да е, си викам сеа го иам цел состав, може ми отиде шансата за директен пласман у Лига Европа преку купов, али зашто да не пробам преку лига. Иако бев 10то, ги растресов играчите малце по 3-4 слабо изиграни утакмици поради демотивација. Саного се повампири, по 2 гола на меч почна да дава (пу-пу да не го урочам). И по 7-8 утакмици.... па еве сеа ќе ви покажам кај сум:

- Шесто место на пет кола пред крај и се јадам со Арсенал во борба за Лига Европа :) Да знам дека ФА куп ќе освои некој од овие над мене ќе бидам спокоен пошто така и седмото место ќе ме однесе таму, али некако слабо им иде у куповите на најјаките. Инаку имам 68 жолти картони вкупно добиено досега пошто, како што кажав, нема лабаво :D

N

Nicky Santoro

Гостин
Ги зедов Довер Атлетик во 6та лига Југ
Пари 0 стандард,зедов 3ца на Фри само
Коунаго мислам вака беше ..растура батево .
во средината го зедов Герет Вилиамс кој не е ништо посебно...али е барем подобар од тие што ги имав претходно на таа позиција
И како десен бек зедов еден меккленахам мислам не су мсигурен дали точно го напишав.Просекус
Сеа за сеа имам изиграно околу 20 кола и сум прво место со 4-5 бода предност.
Има некој што зел вака тим од 6та лига? ме интересира кога ќе се качам во конференција дали има некои шанси веднаш таа година да се качам лига погоре? Ќе земам некој денар барем да се појачам на 2 -3 позиции?
Засеа во купот играв со Вимблдон и ме тепаа 1-2 на мој терен ама тие се 2 лиги погоре од мене

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Е да ти се мочам и у Роберто Мартинез и у Родаљега и Мозес и Лонг и дефазивни играчи и голмани и интернационални повици и повреди и све.

Тотенхем и Вест Хем играа ФА куп финале, Тотенхем тепаше 5-1 али џабе, Вест Хем отиде по правило дека еден од финалистите од ФА куп иде у ЛЕ. Последно коло ми бега Арсенал еден бод. Они дома со КПР вадат 1:1, ја на гости кај Виган 2:0 губам. Сеа им текна да играат, коа отпаднаа и завршија претпоследни. А ми се повредија на претпоследна утакмица и Чои и Досон, а Саного на интернационална. Две шанси за ЛЕ ми летнаа пред нос, една у Карлинг, друга на крај на сезона. Да влезев ќе пливав у пари за трансфери и ќе бев у ептен добра положба. Вака сеа се осеќам ко еден чекор да сум изгубил. Дури ме прогласија и за менаџер на сезоната, али џабе коа ми го турија сите у последно коло. Најдобриот дел беше што имав 6 милиони за трансфери од старт, а сезоната ја завршив со 7. Одлична финансиска состојба држев, пари само за Саного дадов, друго позајмував и продавав, па од предвидување за испаѓање да завршам на.... 7мо! 2 факинг бода од Лига Европа... Не дека е лошо али... 2 бода од Лига Европа бе... ако следна сезона не ми иде ко оваа, никад нема да си простам...

Па сеа праам ремонт еден на клубот, све шо не ми треба од претходно што е у ВБА го шиткам и да си зголемам трансфер буџетот (иам 16 милиони отприлика за старт). Веќе почнав со засилувања, еден германец лево крило од Б. Дортмунд, 38-годишен германски голман од Б. Минхен, Кристијан Полсен (иронично x3) и еден полушпиц од ПСВ - сите овие ги земав за 0. Парите ќе ги лупнам на лев бек (најверојатно Мартин Олсен за 9, па во составот ќе имам Олсен, Олсен и Полсен :D) и еден плејмејкер да најдам асален. Се ценкав со Ман Ју за Клеверли, се договоривме за 7.5 и на крај овој испадна незаинтересиран за преговори. Има еден Фелипе Андерсон од некој бразилски клуб, го имав порано на друга сејфка, може него ќе го лапнам. Изгледа и Гаел Живет за 3 милки ќе го зеам, ми треба бекап центар-бек. Утре би требало да имам конечна слика од тоа како ќе ми изгледа составот за наредната сезона.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Откако пак ја инсталирав и си ја средив , почнав со Атлетик Билбао и многу ми е јако , тоа само со шпанци да играш т.е. баскијци врвка е :) .

Г

Гучи

Гостин
RickyLFC9 За плеј земи си го Сигурдсон (околу 11 мил. кошта, али вреди), од прекини партали прави. Или Кристиан Ериксен (околу 10 мил). Знам дека немаш пари али плати ги на рати. Ја и 100+ мил. да имам пак на рати си ги плаќам :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
RickyLFC9 За плеј земи си го Сигурдсон (околу 11 мил. кошта, али вреди), од прекини партали прави. Или Кристиан Ериксен (околу 10 мил). Знам дека немаш пари али плати ги на рати. Ја и 100+ мил. да имам пак на рати си ги плаќам :)
Си средив за полшпиц. Најдов од ПСВ еден, го имам Чои за ротација, и Кокс, Одемвинги, Брант и Доранс што може да играат таму, такада за таа позиција најмалце ми треба играч засега. Го разгледував и Сигурдсон пред да го земам овој, али у интерес на финансиите на клубот ми одговараше другиов. А Ериксен нејќе да слушне за трансфер у ВБА :D Го средив тимот убаво, ќе пратам скринче попосле :)

O

ob1

Гостин
Добро како е можно да освојам титула во Португалија со Порто и за следна сезона да ми дадат само 2 милиона за трансфери?

N

Nicky Santoro

Гостин
Добро како е можно да освојам титула во Португалија со Порто и за следна сезона да ми дадат само 2 милиона за трансфери?
Па да не си имал мн трошоци претходна година и да си бил во минус?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
може клубот ти има долгови, кредити земено. Види кај финансиите.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 02:28 ---
п.с. почни да работиш со добивки и ќе ти зголемат дури и на среде сезона. А можеш да им побараш во аск бордрум, поголем процент на пари за трансфери од приходот.

O

ob1

Гостин
Па да не си имал мн трошоци претходна година и да си бил во минус?
Па мислам дека не бев во минус бе брат, кај да видам дали сум во минус или не, има таква опција да се гледа? Не е фер ова, многу добри играчи има на трансфер листа а нит имам пари да ги купам, нит имам пари за плати да им дадам, ептен се напнав. Да не е ради тоа што не направив ништо во ЛШ, бидејќи испаднав во групи, а во ЛЕ испаднав во 1/8 финале.

Kajgana Shop

На врв Bottom