Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Старо.Муабетов излезе уште од Март месец негде, па го пикнаа под тепих поради хаосот со две управи.И сега не знам со кого договарале, управата (Малезанов) против која протестираа играчите наводно им се одземени печатите, ама не е официјално.Само немаме идеја која е воопшто новата управа, ако воопшто имат такво нешто во ФК Охрид.Да не е жално, ќе беше смешно, права трагикомедија :sick:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
А и Мики Јованвоски се вратил во Тетекс,нема да има ниеден Македонец во Шкендија најверојатно
Па едноставно го трампавме со Бурхан Алију.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
da ne ima nekoj Ilir sto e Makedonec ?

Elmazovski-Elmazi znaes i sam kako drzavata gi terase Albancite vo Bitola da stavat i udne SKI na kraj od imeto. Bas koga dojde vo Shkendija prvata sezona go vidov na trening i zborev makedonski, i toj mi vratese na Albanski So mene Makedonski ne, ja sum Albanec ako sakas so mene da zboris samo albanski.. I se zacudiv.

.
:pos:
Тој друже самиот не знае што а не пак ти :tapp:Кога е во Битола и кога играше во Пелистер беше Македонец сега гледам и албански научил да збора па за да се покаже уште три прста крена со партизан за да се докаже :гомце:
Таа фамилија се од сто кура деца шо би рекле измешани едниот родител торбеш другиот албанец роднини чисти турци итн...Баш би сакал да видам ако го избркате и ако се врати кај нас дали ќе се декларира како голем албанец или пак ќе биде Македонец :facepalm:

ps.чудни се овие фудбалерите посебно од Битола кога играат за друг тим се најголеми душмани ан Пелистер како врапчето чаки маневски итн.. а кога ќе се вратат тука играат со цело свое срце :confused:

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
90% Artim Polozani e nov igrac na Shkendija! samo ne se znae dali ke igra vo liga evropa.isto taka i Trajce Nikov od Pelister e noviot golman na Shkendija porano igral za Metlaurg i Rabotnicki.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
90% Artim Polozani e nov igrac na Shkendija! samo ne se znae dali ke igra vo liga evropa.isto taka i Trajce Nikov od Pelister e noviot golman na Shkendija porano igral za Metlaurg i Rabotnicki.
Хмм Ников...сепак не е на нивото на Марко.

Иначе Положани нема да игра во ЛЕ бидејќи е повреден, постои шанса на вториот дуел да игра ама многу тешко.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Хмм Ников...сепак не е на нивото на Марко.

Иначе Положани нема да игра во ЛЕ бидејќи е повреден, постои шанса на вториот дуел да игра ама многу тешко.
голманиште е бе Ников..поарен е од Јовановски
колку му понудивте? :D

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
stvarno za kakov golman se raboti??
Jovanovski sepak klasa bese,mu posakuvam sto pobrzo da bide broj 1 vo reprezentacijata.
за многу сигурен голман..стварно добро засилување вие Трајче
сигурно му имате искеширано поарно од нас шом дошол

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
ja za ovoj golman prv pat slusam ama Jovanovski bese najdobriot golman vo Makedonija.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Добар е Ников, ама го немам гледано многу.

Иначе овој беше лани во Металург кога ја славевме титулата, ни даваше аплауз за атмосферата :)

A

Ali Pasha

Гостин
Збор два за Марко Јовановски. Дефинитивно најпријатното изненадување годинава. Се надевам дека ќе успее во Кипар. Многу сигурен при поставување, дури не се приметува усвари колку е опасен шутот, од тоа што добро се поставува. Два пати доби црвен картон при излегување надвор од 16те метри, но да бев тренер секогаш ќе го насочев и понатаму да излегува на такви топки.
За добрите партии во дресот на Шкендија дефинитивно заслужува да го честам ручек:D .
Детето е од градот или од селата? Кога ќе се сетам дека првите два три кола дури беше резерва:tapp:!

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Како што се најавуваше, Положани потпишал за Шкендија само штета за клубот што нема да може да смета на него во евро натпреварите , инаку тој Генц Исеини што беше најавуван од Брегалница нема да доаѓал во Шкендија... сега горе - доле составот? Колку што пратам ви треба засилување во нападот :) Сега за сега Вардар,Металург и Шкендија со ангажирање на некој играч повеќе...да не ја заборавам и Ренова тимот кој не успеавме да го победиме никако :D Другиве како да немаат многу амбиции за излез во Европа. Очекував Пелистер да се засилат за следнава сезона, не знам баш како стојат работиве, може ли да се очекува Дрита да се засили ? :) се надевам на интересна следна сезона :) Има можност и Слога да игра во втора лига со фузирање на Охрид кој е финансиски слаб... така да Дрита си останува :D

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Како што се најавуваше, Положани потпишал за Шкендија само штета за клубот што нема да може да смета на него во евро натпреварите , инаку тој Генц Исеини што беше најавуван од Брегалница нема да доаѓал во Шкендија... сега горе - доле составот? Колку што пратам ви треба засилување во нападот :) Сега за сега Вардар,Металург и Шкендија со ангажирање на некој играч повеќе...да не ја заборавам и Ренова тимот кој не успеавме да го победиме никако :D Другиве како да немаат многу амбиции за излез во Европа. Очекував Пелистер да се засилат за следнава сезона, не знам баш како стојат работиве, може ли да се очекува Дрита да се засили ? :) се надевам на интересна следна сезона :) Има можност и Слога да игра во втора лига со фузирање на Охрид кој е финансиски слаб... така да Дрита си останува :D
Генц нема да дојде, а како што рече он причина бил тренерот Османи, демек кога беше тој во Шкендија тренерот не го пуштел на терен повеќе од 5 мин, не стартувал ниту еден меч... Јас мислам се плаши од конкуренцијата во нападот бидејќи таму веќе ги имаме Музафер Ејупи и Ертан Хасан. Секако дека ни треба уште еден напаѓач резервен.

Ни треба уште еден централен дефанзивец, а најблиску до Шкендија е Лиридон Кукај. А под итно ни треба едно крило, било лев или десен само да дојде еден.

Изгледа Цуцули нема да направи трансфер во странство, барем според последните најави.

Солиден состав ќе склопиме изгледа, играчите кои би ги имал на располагање Ќато:

GK: Ников,Велии и еден од младите.

DF: Елмазовски, Незири, Мишковски, Бериша, Алиевски, (Цуцули и Кукај)

MF: Мустафи, Демири, Усеини, Емини, Положани, Таипи, Реџепи, Селмани

FW: Ејупи, Хасан.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Збор два за Марко Јовановски. Дефинитивно најпријатното изненадување годинава. Се надевам дека ќе успее во Кипар. Многу сигурен при поставување, дури не се приметува усвари колку е опасен шутот, од тоа што добро се поставува. Два пати доби црвен картон при излегување надвор од 16те метри, но да бев тренер секогаш ќе го насочев и понатаму да излегува на такви топки.
За добрите партии во дресот на Шкендија дефинитивно заслужува да го честам ручек:D .
Детето е од градот или од селата? Кога ќе се сетам дека првите два три кола дури беше резерва:tapp:!
Скопјанец е, дете на Вардар ми се чини. Пред да дојде у Тетекс знаем дека бранеше за Вардар, е сега од чива школа е поима немам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom