- Член од
- 22 јуни 2012
- Мислења
- 56
- Поени од реакции
- 12
Navedi mi eden radio koi ne pušta hrvatska ili srpska muzika? Znam samo za MRT 2. Zašto se nigdje ne može čuti bugarska glazba?Кое радио слушаш што има стално хрватска и србска музика?
Navedi mi eden radio koi ne pušta hrvatska ili srpska muzika? Znam samo za MRT 2. Zašto se nigdje ne može čuti bugarska glazba?Кое радио слушаш што има стално хрватска и србска музика?
Нема причина за паника Словенските jазици се слични меѓу себе и тоа никогаш нема да се промени освен ако насилно не ги смениме од корен. Литературниот колку што знам не трпи никакви промени на таа основа а Скопскиот диjалект од памтивек има србизими. Згора на се ние сме единствени што си го имаме зборчето „секад“Tako vam jezik počinje sličiti na obični dijalekt hrvatsko-srpskog jezika. Pazite se, seriozno vam zboruvam.
Изгледа имаш повеќе пракса со бугарки од мене, посебно „усниот“ дел.Ете јас српски разбирам 98,5% а бугарски 98,6%.
И сега?
Антена5, Сити Радио. ете 2. Има и уште но ме мрзи да ги барам.Navedi mi eden radio koi ne pušta hrvatska ili srpska muzika? Znam samo za MRT 2. Zašto se nigdje ne može čuti bugarska glazba?
Ауууу. Закон се бугарките на микрофон.Изгледа имаш повеќе пракса со бугарки од мене, посебно „усниот“ дел.
Дали Хрватскиот јазик и Српскиот се исти?Можете ли да кажете колико отприлике разбирате бугарскиот јазик?
Ние во Хрватска и Србија веруваат дека македонскиот јазик е многу сличен или исти како бугарски. Да ли е македонскиот јазик денеска навистина поблиску до бугарски или хрватски / српски?
Бидете искрени.
како бе не го разбираш воопшто слушни jа конверзациjата у почетниов дел и кажи дали нема да jа разберешБугарскиот не го разбирам воопшто, можда причина за тоа е што ми се повраќа кога ќе го слушнам а српски и хрватски разбирам доволно добро ама не можеш да ги споредуваш со македонски
Mi smo imali dogovore u 19. stoljeću za zajednički hrvatskosrpski / srpskohrvatski jezik.Дали Хрватскиот јазик и Српскиот се исти?
Го имаш Планет на кабловска. Иако мислам дека сите го гледаат со исклучен глас.Navedi mi eden radio koi ne pušta hrvatska ili srpska muzika? Znam samo za MRT 2. Zašto se nigdje ne može čuti bugarska glazba?
Zošto?Го имаш Планет на кабловска. Иако мислам дека сите го гледаат со исклучен глас.
U redu, hvala na odgovoru.Бугарски разбирам многу малце, многу многу малце. Едноставно вокабуларот и начинот на изговор тешко ми влегува во уво. Во пишан текст можам на пример да го разберам контекстот, но да ме праша некој да преведувам реченица по реченица нема да можам.
Екс ју јазиците (освен словенечки) ги разбирам одлично, затоа што пред се повеќе луѓе имам запознаето од екс ју републиките за разлика од Бугари и го имам повеќе слушано јазикот (плус музика и филмови), па така и го имам научено.
Извини, ти од каде си?U redu, hvala na odgovoru.
Zar mi ne piše u lokaciji? Hrvatska.Извини, ти од каде си?