Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.178
Некој Linksys, или ако може да се добереш до Buffalo Nfinity n300.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
за рутер се знае... циско.. линксис ова се врв и појако нема. ако не си при пари можеш Д линк да си бараш ( докажани се кој што сака нека јаде бурек )... ако си за нешто поефтина варијанта можда би завршил работа и со ТП линк...

едно ке ти кажам - гембирд да не ти падне ни на памет !!!

N

nikola2004mkd

Гостин
Денеска разгледував и втора варијанта а тоа е рутерот да го поставам во дневната соба, па blueray плеерот да го поврзам со кабел на рутерот на 100Mbps порт а за почеток да стримовам само преку компјутер и wi-fi. Во ваков случај кои брзини може реално да ги очекувам? Предпоставувам дека во ваков случај сите 150 или 300Mbps од wi-fi брзината ќе се користат за испраќање а blueray плеерот ќе добива по 100Мbps преку кабел.

Уште една недоумица имам со рутерот. Утрово гледав некој TP-Link TL-WR842ND кој имал USB 2.0 и вграден медиа сервер со поддршка за PS3 (предпоставувам дека не ми имало проблеми ни со Sony BDP-390 кој планирам да го земам), па така би можел да приклучам USB хард диск а рутерот да ја стримова содржината. Повторно, која брзина би можел да ја очекувам кога би се снимало и читало од овој хард диск?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Ako imas pari Linksys WRT54GL
Ako nemas pari TP-Link 740N
The End

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
јас како корисник на ТП Линк сакам да прашам следното: како да го средам проблемот, зошто поврзувањето на мрежата е мнооооооооогу бавно, чекам по 4-5 минути дури да се конектира. се јавува дури и порака: „Поврзувањето трае подолго од очекуваното“ се јавив во ОНЕ, демек модемот не чинел, ми дадоја друг, и пак истото, тие куртите ништо незнат!

Член од
19 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Мој личен избор е Netgear и неможам да се пожалам, јас го користам DGN3500 што е модем+рутер препорачливо ако имаш адсл или адсл+ интернет. Бежична брзина (теоретски) е до 300Mbps, а жична до 1 гигабајт,имаат и други варијанти на рутери.​

Ако сакаш да дознаеш повеке еве ти лик, па прочитај ја конфигурацијата:
http://www.netgear.com/home/products/wirelessrouters/work-and-play/DGN3500.aspx

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
TP LINK нс оддалеченост од 10 метри и 3 ѕида ете и пинг и брзина :D

Член од
12 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ми треба совет за тоа каков рутер да си купам :)
Да биде квалитетен, на 15-20 метри да ја има истата јачина на сигналот како преку кабел,
и да не биде многу скап :)

Ви благодарам

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
За мене се добри овие од TP LINK серијата, провери на нет. Плус мислам дека ги даваат во уан со секој склучен договор, само шо таму ти го даваат најефтиниот, а од оваа серија имаш многу појаки шо даваат одличен сигнал. И тоа шо го бараш да ја имаш истата јачина како и на кабел мислам дека не би можел да го добиеш со ниту еден рутер на таа далечина, да не зборуваме ако оваа далечина не е во празен воздушен простор (да има ѕидови и други зезанции)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ми треба совет за тоа каков рутер да си купам :)
Да биде квалитетен, на 15-20 метри да ја има истата јачина на сигналот како преку кабел,
и да не биде многу скап :)

Ви благодарам
“Сакам да е скап ама да не е скап“ работава.

Член од
12 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
За мене се добри овие од TP LINK серијата, провери на нет. Плус мислам дека ги даваат во уан со секој склучен договор, само шо таму ти го даваат најефтиниот, а од оваа серија имаш многу појаки шо даваат одличен сигнал. И тоа шо го бараш да ја имаш истата јачина како и на кабел мислам дека не би можел да го добиеш со ниту еден рутер на таа далечина, да не зборуваме ако оваа далечина не е во празен воздушен простор (да има ѕидови и други зезанции)
Да де, сакав да кажам да е добар сигналот. А иначе , имаш искуство со некој TP LINK рутерите, задоволен ?
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 01:35 ---
“Сакам да е скап ама да не е скап“ работава.
Е сега, разбери ме ти. Најдобро што може за помалку пари. Мислев да не е некој од скапите какo Lynksys, ... :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
До колку би одвоил за рутер?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Speedport,со засилувачи 30 метра ако мислиш на ваерлес интернет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom