Sephiroth
One-winged angel
- Член од
- 28 април 2006
- Мислења
- 4.034
- Поени од реакции
- 130
Како се движат цените ?
На лево се движат.:pos2:
Сериозно, за која компонента те интересира?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како се движат цените ?
На лево се движат.:pos2:
Сериозно, за која компонента те интересира?
Koa ќе ми текне како се радував на она GeForce 3 Titanium 500 од 2001, ме фаќа мерак да земам нешто од врвна класа повторно.Моментално имам две GF 9600GT со 512 DDR2 врзани во SLI. Ај некоја препорака за SLI систем али до 400 евра највише двете да коштаат. Ве молам од поискусните само. Поздрав.
Да си земеш една 5870 или 295ка тоа ти е подобро од било која сли комбинација до 400 евра.
Благодарам. Мислам дека би земал две ati 5870 hd, кои ги има по цена од 350 долари во сад. Значи 700 долари ке му дојде околу 500 евра, замо за crossfire ќе треба и плоча да мењам. Да не ми дојде малце многу...![]()
Мислам дека немаш баш потреба многу од две одма ги ставаш, 5870 сама по себе е многу моќна графичка, можеш подоцна да ја смениш само за 5870х2 (со доплата). Да купиваш нова (добра) плоча со Crossfire и да купуваш две графички ќе те фати многу пари. Зависи колку си спремен да дадеш пари и што потреба имаш од компјутерот, те. за оваа комбинација која ја планираш треба да си ептен ентузијаст ко Psy![]()
Па не дека сакам да дадам пари али морам, дека работам со Maya i 3DSMAX претежно, па знаеш како е. Благодарам за советот во секој случај, мислам дека ќе земам асус плоча не којзнае каква али со crossfire и две 5870. Сепак две се две, а едно е едно. Поздрав
Кажи дека сакаш да си тепаш игрици каква Маya каков Max.Па не дека сакам да дадам пари али морам, дека работам со Maya i 3DSMAX претежно, па знаеш како е.
Благодарам. Мислам дека би земал две ati 5870 hd, кои ги има по цена од 350 долари во сад. Значи 700 долари ке му дојде околу 500 евра, замо за crossfire ќе треба и плоча да мењам. Да не ми дојде малце многу...![]()
Не се по 350 него по 410 долари, друго за таква машина ти треба конфигурација базирана на X58 чипсет што значи и7 процесор и тоа оверклокуван на најмалце 3.6гхц за да не биде тесно грло за картичките.Ати 5870 е аут оф сток скоро секаде тешко дека ке најдеш некоја на лагер било дали тука или у странство.
Не знам каква конфигурација имаш во моментов но едно знам.
Да ставаш 2x 5870 на секој друг чипсет освем X58 е глупаво во најмала рака! Треба многу моќна машина за кросфајр/сли конфигурации. Кај нас 1 5870-ка ти е 21000 така да тоа 500 евра заборави го. На кратко за да ти работат тие 2x 5870 како што треба рачунај дека ке ти требаат најмалце 1500 евра за машинатa (X58) и плус уште 700 за графичките. Пиши на каква конфигурацја планираш да ги ставиш 2 те 5870-ки ако веќе се заинатиш и сепак ги купиш, или можеби веќе имаш "X58 конфигурација" ?
Кажи дека сакаш да си тепаш игрици каква Маya каков Max.![]()
VeniVidiVici
X58 работи исклучиво со DDR3.
Колку што видов погоре, графичкиве ти требаат за Maya и 3dsmax.
За нив можи да ги разгледаш ATI FirePro (порано FireGL). Графички наменети за такви програми (CAD, 3d, и слично). Овие графички го користат истите чипови како Радеон, но се софтверски оптимизирани за работа со кад, 3д, а не за игри. Можно е и Radeon со модирани драјвери да се претвори во FirePro. Разлика помеѓу модиран радеон и FirePro е тоа што FirePro има повеќе меморија (најјаката фајрпро има дури 2 ГБ).
За цените колку што гледам на гугл продукти, не се мали.
Значи моја препорака, ова или модиран Радеон.
Малце офтопик
До сите што имаат Ати картички обавезно да ги пробаат Catalyst 9.12 beta.
Имено допринесуваат за неверојатни 30% повеќе перформанси.