Eвропско првенство 2012 - општа дискусија

Кој ќе биде шампион?

• Германија

Гласови: 150 39,5%
  • Шпанија

Гласови: 62 16,3%
  • Холандија

Гласови: 52 13,7%
  • Италија

Гласови: 48 12,6%
  • Англија

Гласови: 38 10,0%
  • Франција

Гласови: 17 4,5%
  • Португалија

Гласови: 13 3,4%

• Вкупно гласачи
    380
Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Robben (28):"Ova za mene e najlosa sezona vo zivotot. Prvo promaseniot penal vo finaleto od Ligata na sampionite protiv Celzi, a sega i mnogu rana eliminacija so reprezentacijata. Golemo razocaruvanje, bez nitueden osvoen bod vo grupata. Duri ni najgolemite pesimisti sigurno ne pomislile na vakvite nasi rezultati". :unsure:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Касаи и Штарк испратени дома нема веќе да судат на Европсково. Фала богу. Незнам што толку го форсира Уефа Штарк не е ни меѓу 5 најдобри Германски судии али очигледно е им одговара како судеше во ЛШ и сеа на Европсково

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
I sega sto ke pravime bez EP deneska? :D
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:47 ---
Касаи и Штарк испратени дома нема веќе да судат на Европсково. Фала богу. Незнам што толку го форсира Уефа Штарк не е ни меѓу 5 најдобри Германски судии али очигледно е им одговара како судеше во ЛШ и сеа на Европсково
Ako ne se lazam Kasai bese favorit da go sudi finaleto

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Интересна статистика на досегашниот дел од ЕП на uefa.com

0 – This is the first 16-team group stage in UEFA European Championship tournament history that has had no goalless draws.
1 – The Netherlands had never lost more than one group-stage match at a EURO before they lost all three here.
2 – Matches Wayne Rooney missed through suspension before returning to action with the goal that confirmed England's place in the quarters.
3 – Hélder Postiga, Cristiano Ronaldo and Zlatan Ibrahimović joined a list of only seven players to score at three UEFA European Championships, after Jürgen Klinsmann, Vladimír Šmicer, Nuno Gomes, Thierry Henry.
6 – Minutes it took the Czech Republic to score two goals against Greece – no side had previously struck two before the 14th minute at a UEFA European Championship.
15 – Seconds Ukraine's Andriy Shevchenko had the ball against Sweden – more than enough time to score twice. Germany's Mario Gomez dallied for three seconds longer for his double against the Netherlands.
17 – Number of headed goals at UEFA EURO 2012, already a UEFA European Championship record.
18
– Jetro Willems became the youngest player to grace a EURO final tournament against Denmark, aged 18 years and 72 days.
26 – First-half goals at UEFA EURO 2012, already one more than four years ago.
73 – Ireland manager Giovanni Trapattoni became the oldest coach to grace a UEFA European Championship aged 73 years and 93 days.
810 – Passes completed by Spain against Ireland, a new mark for a EURO game, with Xavi Hernandez alone contributing a record 127. Their opponents managed 198.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Овие се жртвени јагниња на УЕФА додека не профункционира таа фамозна гол линија технологија која Платини баш и не ја сака.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Англија треба да се дисквалификува,секој си ја врти како што сака вистината.... :вонзем:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
За судењето има на МТВ1.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Главен судија што ќе го води финалето по мое би требало да биде,дамир чакир.Според мене овја судија има потенцијал да стане број еден кога се работи за судиите.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Главен судија што ќе го води финалето по мое би требало да биде,дамир чакир.Според мене овја судија има потенцијал да стане број еден кога се работи за судиите.
Тоа беше оној судија за кој Панчев викаше: најдобар судија е оној кој малку се приметува на теренот или грешка сум ?

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Тоа беше оној судија за кој Панчев викаше: најдобар судија е оној кој малку се приметува на теренот или грешка сум ?
хаха знам дека рече тоа:tapp:ама ич не знам дали судеше он,мислим дека не беше.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Употреби име на еден судија и презиме на друг:ROFLMAO:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951

Kajgana Shop

На врв Bottom