Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.881
Поени од реакции
23.280
и со клку ќе помине млад човек ?? точно е дека има од ОДМОР до ОДМОР,стегање не спаѓа во одмор да бидеме јасни
ова беше хипотетичко прашање.
па ако има 1000 евра во џепот предвидени за одмор, и ако платил 100 евра за сместување и превоз, тогаш претпоставувам дека и 900 евра за пустење нема да му стигнат. сега зависи кој колку има предвидено за трошење. така да ако имал 500 евра а планирал да потроши 1000 дефинитивно нема да му стигнат. се зависи од човек до човек.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не се замарам со вакви работи. Нит мразам некој нит Грција ја мразам. Политичарите им се многу лоши па прават вакви глупости. Ништо не може да ме запре да си одам пак во Грција на одмор. :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ова беше хипотетичко прашање.
па ако има 1000 евра во џепот предвидени за одмор, и ако платил 100 евра за сместување и превоз, тогаш претпоставувам дека и 900 евра за пустење нема да му стигнат. сега зависи кој колку има предвидено за трошење. така да ако имал 500 евра а планирал да потроши 1000 дефинитивно нема да му стигнат. се зависи од човек до човек.
така е

е сега ако можеш да си дозволиш и планираш одмор - направи го тоа да добро се опуштиш од секојдневието и успешно да ги наполниш батериите,затоа што од проблемите не се бега за тие 7-14 дена(зависи кој како може да си дозволи да остане)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
и со клку ќе помине млад човек ?? точно е дека има од ОДМОР до ОДМОР,стегање не спаѓа во одмор да бидеме јасни
Ова се случува кај 90% луѓе што, одат на одмор во гејада

Бевме на одмор во гејада ама од дома си однесовме пиперки,патлиџани,компири,грашак,грав......Земавме и тенџериња,чинии,ѓезвиња,филџани да ни се најдат.Исто така земавме и фрижидер да не ни се расипе храната.Спиевме во шатор/приколка ама ги зафркнавме гејците не им плативме струја за готвењето и фрижидерот.

Најважно е дека супер си поминавме на одмор во гејада

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Бевме на одмор во гејада ама од дома си однесовме пиперки,патлиџани,компири,грашак,грав......Земавме и тенџериња,чинии,ѓезвиња,филџани да ни се најдат.Исто така земавме и фрижидер да не ни се расипе храната.Спиевме во шатор/приколка ама ги зафркнавме гејците не им плативме струја за готвењето и фрижидерот.

Ова на одмор, или на курс за преживување .... се оди...?????

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Море на газот и на чело треба да им ја лепат! Така им е кога одат во непријателска земја!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.881
Поени од реакции
23.280

па како што реков и јас знам што е добро, рацете в џеб и кулирајси како англичаните што прават. ама за жал реалноста не е баш таква, а и не треба да се занемари фактот дека само во грција смееш да носиш храна од дома и да си готвиш дома ( ако сакаш , ако не оди по кафани), додека во другите места тоа ти е забрането. црна гора мислам дека скоро ништо не смееш да носиш, бугарија нема кај да зготвиш и кога ке видиш сепак и е најблиску и најевтино.
нас газдата покрај тоа што ама воопшто не се ни замараше дека сме од македонија, на наше барање ни донесе и скара да си правиме кеф. па кај го има тоа бе.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А каде е владата да ги штити Македонските граѓани од ова? Нели треба да реагира при вакви работи. Како прв чекор би предложил на сите Грци што влагаат во Македонија да им се налепи слична лепенка на кола со МАКЕДОНИЈА или алтернативно МК, онака ради реда, рецирпоцитет нели. Со писмата и стоките нели реагиравме веќе
Треба контра мрка
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TKVA6EUO3N8SOS7RT

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.881
Поени од реакции
23.280
Море на газот и на чело треба да им ја лепат! Така им е кога одат во непријателска земја!
а ти извини колку грци имаш истепано и колку коли имаш исчкртано, па тука шо ми продаваш патриотизам на кило.
а и кај одиш ако не е тајна на одмор.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
а ти извини колку грци имаш истепано и колку коли имаш исчкртано, па тука шо ми продаваш патриотизам на кило.
а и кај одиш ако не е тајна на одмор.
Пред две години бев во Охрид, лани во САД, годинава планирам малку во Охрид, малку во Ц.Гора!

Не продавам патриотизам, ниту пак имам намера да наштетам некому. Едноставно да одиш на одмор во земја каде те гледаат како пола човек и да те деградираат уште на граница, треба да си луд!

Секако со исклучок на оние кои патуваат од бизнис причини или транзитираат низ гејлада!

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
па како што реков и јас знам што е добро, рацете в џеб и кулирајси како англичаните што прават. ама за жал реалноста не е баш таква, а и не треба да се занемари фактот дека само во грција смееш да носиш храна од дома и да си готвиш дома ( ако сакаш , ако не оди по кафани), додека во другите места тоа ти е забрането. црна гора мислам дека скоро ништо не смееш да носиш, бугарија нема кај да зготвиш и кога ке видиш сепак и е најблиску и најевтино.
нас газдата покрај тоа што ама воопшто не се ни замараше дека сме од македонија, на наше барање ни донесе и скара да си правиме кеф. па кај го има тоа бе.
Еден член кажа и ја ќе кажам

Ти тоа одмор го викаш?

Ако одиш на одмор оди како човек/господин во хотел,јади во таверна,дозволи си гиро со кока кола,сладолед.На плажа купи си пченка не да ти течат лиги гледајќи англичаните како јадат.
Едноставно ич кур да не те боли за ништо.
Само за да се однесуваш така немој да земеш потрошувачки кредит,па да го отплаќаш 2-3 години

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.881
Поени од реакции
23.280
Пред две години бев во Охрид, лани во САД, годинава планирам малку во Охрид, малку во Ц.Гора!

Не продавам патриотизам, ниту пак имам намера да наштетам некому. Едноставно да одиш на одмор во земја каде те гледаат како пола човек и да те деградираат уште на граница, треба да си луд!

Секако со исклучок на оние кои патуваат од бизнис причини или транзитираат низ гејлада!
е добро во ред.
ама мене друго ме буни.
ти си навреден дека на таблиците им лепат друга ознака како граѓанин на оваа држава или си навреден дека некој твои сограѓани не се навредени од тоа или и покрај тоа сепак одлучуваат да одат во грција на одмор.
ако си навреден како државјанин на оваа држава зарем не е логично да им вратиш во иста мерка а не да ги окривуваш недолжните граѓани кои со ништо не придонеле за да им залепат таква лепенка. зарем пред да бараш патриотизам од нив не треба прво ти да се истакнеш како таков па за да имаш лице да бараш од другите да се саможртвоваат за државата и нацијата.
затоа пак те прашувам колку ти грци имаш истепано и колку грчки коли имаш исшарано како знак на револт и одмазда поради тоа што тие го прават на твоите сонародници.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
А значи ова било целата љубов кон дестинацијата во која летувал цел свет.Ова е баш замарачка, не ќе да е одмор.Ама ако, не е фрка битно лепенката да си ја заработат.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кој е по глуп. Јас шо ќе одам во Грција на одмор и нема да ми фали влакно. (тоа го правам 12 години и никогаш не сум имал никаков проблем. Изглеа јас не се курчам и не јачам муда таму, туку се однесувам кој секој културен граѓанин па изгледа и тие така со мене. Солун во една продавница ме прашаа од каде сум. Му одговорив Македонија. Ми возврати ок мило ми е што те запознав. За тебе е Македонија, за мене е Скопје. Ни лошо настроен ни ништо спрема мене. Негово право, мое право. Па каде и да одам на одмор во Грција, повеќе од мене знаат да зборат македонски хаха. Ни ми наплаќаат поскапо оти сум македонец, ни ме дискреминираат на никој начин.) А вие се запнавте за некои налепници ? Поглупи се нашите политичарии кои потпишаа да се викаме ФИРОМ ( и тоа зад наш грб ), не потпишав јас. Во ОН сме заведени под името ФИРОМ. И после јас да се срамам оти сум бил на одмор таму ? Пахахаха. А тој што го потпишал документот никој не го гибаше дур не умре, а неговите соработници си уживаат во Парламентот. И после да не одам на одмор во Грција ? Ги мразам грците да, ама само оние што се националисти, политичари и испрани мозоци. Истите луѓе што ги мразам и во Македонија. Ја сакам својата држава, но ги мразам луѓето што владеат со неа. Најповеќе плукаат тие што не биле Грција и им солат памет некои други дека таму не мразат или што и да било. Па секоја година луѓе си шетаат со македонски обележја и никој не ги гиба. Сите го фалат мојот град и кажуваат дека е многу убаво место ( изгледа им лежат казината ). Има секаде будали кои можат да ти направат проблем не велам не. Али не би дозволил политика да ме раздели од посетување на некое место. Јас на светот не гледам со граници.
И ако мислите дека на нивниот фашизам не им се возвраќа со лошо, лека полека ќе ги лапне кризата и пак ќе бидат на ниво подолу од нас.
Барате правдина, никогаш нема да ја добиеме.
Ајде сега плукајте ме.
Секако гзот ти знае,само не сакаш да признаеш

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.881
Поени од реакции
23.280
Еден член кажа и ја ќе кажам

Ти тоа одмор го викаш?
Бевме на одмор во гејада ама од дома си однесовме пиперки,патлиџани,компири,грашак,грав......Земавме и тенџериња,чинии,ѓезвиња,филџани да ни се најдат.Исто така земавме и фрижидер да не ни се расипе храната.Спиевме во шатор/приколка

а ти твоето ??
како што и сам рече во болдираното

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom