Има заокружување и дополнувањеПрашањава по останативе 2 интерни предмети ќе бидат со заокружување или директен одговор да напишеш ?
Заокружување+надополнување+целосен одговор.Прашањава по останативе 2 интерни предмети ќе бидат со заокружување или директен одговор да напишеш ?
За општа медицина лани во државна квота последниот беше со 99,1 или 98 така нешто а последен од приватна квота со 92, нешто. И мислам дека нема никаква врска тоа дали си гимназија или стручно некое, битно интерните да се поклопуваат и многу поени да се има.тешко тешко.. таму се скоро сите со по 99,8 поени .. и + гледаат до децимали и гледаат интерните да ти бидат биологија и хемија, и смерот ти го гледаат. ( ако си од гимназија)
реков ако си од гимназија мора да избереш биологија и хемија.. со други интерни предмети мислам дека прават проблемЗа општа медицина лани во државна квота последниот беше со 99,1 или 98 така нешто а последен од приватна квота со 92, нешто. И мислам дека нема никаква врска тоа дали си гимназија или стручно некое, битно интерните да се поклопуваат и многу поени да се има.
има некои тешки прашања бе..кај нас немаше бројки воопштоПрофесорката по географија ни даде 150 прашања од кои ке ни се паднат 40-60 прашања на интерниов испит.. Ке поставам тука некои прашања за кои не го знам одговорот,па кој има време и ги знае одговорите ако може нека ми одговори..
Наброј ги сферите на Сонцето??
Колку изнесува температурата на површината на Сонцето??
Тектонските движења се поделени на:
Како се поделени селата според микроположбата??
Во развојот на селата се издвојуваат 4 фази,наброј ги:
Орогените движења се делат на:
Низ кои геолошки ери поминала еволуцијата на Земјата??
На колку тектонски зони е поделена Македонија??
Што е релативна висина??
Што е апсолутна висина??
Подземни карстни форми се:
Најкарактеристични подземни облици на карстниот релјеф се:
4 Функции на градските населби WTFF
Најголем број на карстни полиња има на планината (за во МК)
Колку хидроцентрали можат да се изградат на Црна Река??
Ерозивни флувијални облици се:
isto , od nas tolku od vladata povekeГотово си завршив јас и со двата интерни предмети и сега чекаме резултати да видам што сум напишал