Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
jas kao racunam mak i angliski ako izvadam 4ki imam 96 ama se zavisi od percentilite... opsta ides ?
Зашто другарка ми, општа ќе иде, се плаши и вика мора да имам барем една 5-ка од другата 4-ка од екстерните? Толку ли е тешко да се влезе?
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 11:55 ---
п.с Сеа што дојдов полагав физика...:D

1. Na koj vnatre{en medium privremeno se smestuvaat podatocite?
a) F loppy
b) HOD
v) Ram
g) C/CD

2. Preku {to se vr{i centralnata obrabotka na podatocite, kontrola na izvr{enite operacii i upravuvawe so istite?
a) disk
b) memorija
v) mikroprocesor

3. Komunikacijata me|u korisnikot i kompjuterot se odviva so posredstvo na: _______________________________ i momentno najaktuelen e _______________.

4. Bez {to sekoj kompjuter ne mo`e da raboti?

5. Koj protokol se koristi za prenos na podatoci preku Internet:
a) WWW
b) TCP/IP
v) FTP

6. Koja od slenive programi se koristi za razgleduvawe:
a) Internet Explorer
b) Yahoo
v) Google
1 - Ram
2 - Mikroprocesor
3- OS / Windows 7 ?
4 - Mnogu dvosmisleno ama misla deka e maticna ploca
5 - www ?
6 IE ? mada bi trebalo da e za prebaruvanje a drugive ne se ni programi :D

so mislite za odgovorive tocni se, ? inaku so e toa HOD potocno ?

FTP, (File Transfer Protocol) не WWW. A ова 6тово е преглупо прашање , разгледување, не сфаќам какво разгледување. Добро, писмен/а ли ви е професорот по информатика, кај има завршено?

FTP, (File Transfer Protocol) не WWW. A ова 6тово е преглупо прашање , разгледување, не сфаќам какво разгледување. Добро, писмен/а ли ви е професорот по информатика, кај има завршено?
Програми пиши. Гугл и Јаху не се програми :)
Барем јас така го сваќам

Програми пиши. Гугл и Јаху не се програми :)
Барем јас така го сваќам

Search engine-и се, сепак, глупаво е поставано прашањето, лесно може погрешно да се сфати, кај мене го имаше истово прашање ама беше формулирано во Кои од следниве е пребарувач/прелистувач, за да видат дали се знае разликата :) Ама сепак по некоја логика од овие три само Јаху и Гугл се иста работа а ИЕ е прелистувач така да ИЕ е :D

1. Na koj vnatre{en medium privremeno se smestuvaat podatocite?
a) F loppy
b) HOD
v) Ram
g) C/CD

2. Preku {to se vr{i centralnata obrabotka na podatocite, kontrola na izvr{enite operacii i upravuvawe so istite?
a) disk
b) memorija
v) mikroprocesor

3. Komunikacijata me|u korisnikot i kompjuterot se odviva so posredstvo na: _______________________________ i momentno najaktuelen e _______________.

4. Bez {to sekoj kompjuter ne mo`e da raboti?

5. Koj protokol se koristi za prenos na podatoci preku Internet:
a) WWW
b) TCP/IP
v) FTP

6. Koja od slenive programi se koristi za razgleduvawe:
a) Internet Explorer
b) Yahoo
v) Google
1 - Ram
2 - Mikroprocesor
3- OS / Windows 7 ?
4 - Mnogu dvosmisleno ama misla deka e maticna ploca
5 - www ?
6 IE ? mada bi trebalo da e za prebaruvanje a drugive ne se ni programi :D

so mislite za odgovorive tocni se, ? inaku so e toa HOD potocno ?

stvarno ima glupi prasanja. I kaj nas imase nekoj slicni samo gi nemma razgledano site. Vo windows ili vo linuks ke go resavate prakticniot del?

stvarno ima glupi prasanja. I kaj nas imase nekoj slicni samo gi nemma razgledano site. Vo windows ili vo linuks ke go resavate prakticniot del?

Поминав јас пред 3 години, само го поправив дечкото :) Иначе во Виндоус се работи.

Уште ли IE се смета за прелистувач? Јас мислев дека скина конци тоа чудо. :)

Може некој кој што полага бизнис да ги стави прашањата ако ги има, да видам отприлика какви ќе бидат ?

Зашто другарка ми, општа ќе иде, се плаши и вика мора да имам барем една 5-ка од другата 4-ка од екстерните? Толку ли е тешко да се влезе?
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 11:55 ---
п.с Сеа што дојдов полагав физика...:D
тешко тешко.. таму се скоро сите со по 99,8 поени .. и + гледаат до децимали и гледаат интерните да ти бидат биологија и хемија, и смерот ти го гледаат. ( ако си од гимназија)

Ги има некаде целосно прашањата информатика заедно со клучот?

едно рандом прашање (може и глупо да е, али нвм) дали бар кодот на матура шо го имавме, има врска со датумот на раѓање (или тропам глупости) ?

едно рандом прашање (може и глупо да е, али нвм) дали бар кодот на матура шо го имавме, има врска со датумот на раѓање (или тропам глупости) ?
а шо би ти сменало тебе ако е или не е ? :D
сосема небитно е то..пример јас не го ни погледнав бар кодот

а шо би ти сменало тебе ако е или не е ? :D
сосема небитно е то..пример јас не го ни погледнав бар кодот
онака прашувам ,чисто информативно :свиркам:...
прашувам пошо и јас не ни погледнав во бар кодот ,
а излезе дека ми треба сеа шифрата :D :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom