Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Во текстот кај што ме цитираш пишав дека знам што се листови и трапез, сакав да кажам дека не сите знаат кои мускули како се нарекуваат и на пример кај мене Lats се листови, а не лептири, и трапез е целосниот изглед на телото кога ќе ги стегниш "листовите" како V. Да не се повторувам сеа :)
Битно е како е правилно,а не како од старите останало..

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Битно е како е правилно,а не како од старите останало..
Да да, за ова си во право. Него, дај да се вратам на моето прашање, Дамјан_Amstaff гледам дека многу си по шипки и постојано на вратило. Стави слика од грбот да видиме :)

П

Паган-др

Гостин
Знае ли некој дали е поефикасно на пр. да се прават склекови во 4 серии по 15 пати (60 склекови) или пак да кажеме 8 серии по 10 пати (80 склекови) ?

Нормално дека во квантитет е подобра втората опција, но дали тие екстра 5 склека по серија во првиот пример значат нешто многу?
Чекај, праша уствари што е подобро, 60 склека или 80 склека?

...

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Чекај, праша уствари што е подобро, 60 склека или 80 склека?

...
Па не е сигурно исто, мене лично потешко ми е одеднаш да направам повеќе склекови во помалку серии(4х15) отколку да ги разделкам на повеќе(8х10). Нема логика мускулите помалку да ми издржуваат кога правам помалку склекови, мора да има некоја причина зад тоа.

П

Паган-др

Гостин
Па не е сигурно исто, мене лично потешко ми е одеднаш да направам повеќе склекови во помалку серии(4х15) отколку да ги разделкам на повеќе(8х10). Нема логика мускулите помалку да ми издржуваат кога правам помалку склекови, мора да има некоја причина зад тоа.
И сам си пресметал како можеш повеќе склекови да направиш. :)

Повеќе серии, помалце повторувања, повеќе склекови. Тоа е тоа што го бараш.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 17:03 ---
Кога го прочитав тоа What's your excuse? во погорниот пост, ми текна на видеово. :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Малце мотивација за оние кои ги мрзе да тренират на овие жешки температури :

Се е во ред само "дечково" е лекар и си препишува хормони за раст затоа и изгледа вака.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Де бе нема да ти го изедат грбот, дај стави да видиме колку ти е извежбан дека пишуваш си се оставал на шипка
Еве слика од мојот
Прегледај го приврзокот 44916
Бре ,бре еве ,не сум билдериште затоа нејќев да стаам или подиректно слаб сум затоа...
Глупо ми е да ставам слики по форуми колку вежбал ,колку ми е бицепсот ,листот или трапезот ,али ај...

Shot at 2012-06-19

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Ова е ефектот од вежбање хардкор на вратило.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ај,кога почнавте да ставате...:D
Офтопик...другар кај живееш да ти го украдам соковникот ?
Онтопик...виде појак си од нас двајцата па ајде и ти да стаиш :))))) Се шалам.
Може да ми кажеш колку си висок и килажа?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Офтопик...другар кај живееш да ти го украдам соковникот ?
Онтопик...виде појак си од нас двајцата па ајде и ти да стаиш :))))) Се шалам.
Може да ми кажеш колку си висок и килажа?
Знаеш бе другар,праевме мОабет на фб :D

175,70 кг на сликава и моментално :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Обичен сок,од продавница ? или ? пошто нешто ми кажаа,од некоја си посебна продавница се купувал...и незнам кај има сок од грозје,пошто не пијам такви ствари,година дена..?
Најверојатно си чул за маџунот, тоа е сок од грозје или гроздов сируп. Се наоѓа во аптека или во биона и некоја слична продавница и можеш да го пиеш со креатинот или пак тетрапак сок од грозје, рибизла, боровница и слично како замена за декстрозата.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Најверојатно си чул за маџунот, тоа е сок од грозје или гроздов сируп. Се наоѓа во аптека или во биона и некоја слична продавница и можеш да го пиеш со креатинот или пак тетрапак сок од грозје, рибизла, боровница и слично како замена за декстрозата.
Епа сок ондак подобро,и онака неам вкусено којзнае од кога...

Kajgana Shop

На врв Bottom