- Член од
- 29 октомври 2011
- Мислења
- 1.712
- Поени од реакции
- 1.152
За жал неможам да го пратам линкот,нешто неможам.Дај линк..
Јас бев за преименување, ама овие му ја претераа...
За жал неможам да го пратам линкот,нешто неможам.Дај линк..
Јас бев за преименување, ама овие му ја претераа...
Stiv Naumov ne e preimenuvana vo Todor Aleksandrov tuku vo Filip Vtori!Sto znaci toa?Toa znaci deka novata zgrada na Ministerstvoto za nadvoresni raboti koja se gradi tokmu na taa ulica namesto na adresa ulica Stiv Naumov ke se vodi na ulica Filip Vtori pa od Grcija koga ke se praka bilo kakvo pismo do naseto ministerstvo na plikot mora da pisuva ulica Filip Vtori namesto ulica Stiv Naumov dokolku saka toa pismo da stigne sigurno vo ministerstvoto.Vo sprotivno niedna pratka nema da stignuva vo naseto ministerstvo.VMRO DPMNE ova svesno go napravi i jas celosno go podrzuvam ovoj poteg koj bi go narekol seksanje na kulturen nacin.Zatoa sorosoidite moraa da izlezat na ulica za da protestiraat javno ne zatoa sto e smeneto imeto Stiv Naumov tuku zatoa sto novoto ime e Filip Vtori i so toa i se zadava nezgoden udar na nivniot sojuznik.Греота од господ е да му се земе од Стив Наумов името на улицата и да му се даде на крвникот Тодор Александров, вели еден постар господин, најверојатно некогашен партизан.
Бичиклиски со силни контрааргументи (лајк фиш ин вотер)
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/protest-pred-sovetot-na-grad-skopje-poradi-preimenuvanje-na-del-od-skopskite-ulic
А викаш грчкото мин. за надворешни праќа писма на македонското.Stiv Naumov ne e preimenuvana vo Todor Aleksandrov tuku vo Filip Vtori!Sto znaci toa?Toa znaci deka novata zgrada na Ministerstvoto za nadvoresni raboti koja se gradi tokmu na taa ulica namesto na adresa ulica Stiv Naumov ke se vodi na ulica Filip Vtori pa od Grcija koga ke se praka bilo kakvo pismo do naseto ministerstvo na plikot mora da pisuva ulica Filip Vtori namesto ulica Stiv Naumov dokolku saka toa pismo da stigne sigurno vo ministerstvoto.Vo sprotivno niedna pratka nema da stignuva vo naseto ministerstvo.VMRO DPMNE ova svesno go napravi i jas celosno go podrzuvam ovoj poteg koj bi go narekol seksanje na kulturen nacin.Zatoa sorosoidite moraa da izlezat na ulica za da protestiraat javno ne zatoa sto e smeneto imeto Stiv Naumov tuku zatoa sto novoto ime e Filip Vtori i so toa i se zadava nezgoden udar na nivniot sojuznik.
Ќе го бараш Ѓуро ако ти го стават Жело ЖељевИ се надевам мојава ќе добие друго име наместо Ѓуро Салај. -.-VIA: KIRILICA.com.mk http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=68407
Сакам да кажам
16.06.2012, 10:30
Пиноче и Пиколомини
Зошто оваа власт толку панично се срами од фактот дека Македонија се борела против фашизмот?... Пишува Горан МИХАЈЛОВСКИ
1 Не можам да ја сфатам оваа омраза на актуелната власт против сопственото сеќавање. Откако ги сменија единствените фасади што го преживеаја земјотресот во Скопје во 1963 година и се единствениот остаток од македонската архитектонска модерна, сега со сила ги менуваат и улиците кои се симбол на Скопје како град на светската солидарност.
Зошто им пречеше Мексичка улица? Сe уште се во бодри години скопјаните кои се сеќаваат дека оваа улица е именувана во чест на Ева Самано, сопругата на мексиканскиот претседател Лопес Матеус, која по земјотресот во неколку наврати лично дошла во Скопје и со вагони носела тони облека како помош. Скопјаните потоа со години низ Југославија ги препознавале по мексиканските алишта.
Ај што им пречи Ева Самано. Но зошто им пречи Стив Наумов? Зошто им пречи Мито Хаџивасилев - Јасмин? Зашто биле комунисти? Или зашто биле антифашисти? Затоа ли им пречи улицата Ленинградска? Не знаат дека таа не е именувана по Ленин? Туку е именувана по градот Ленинград кој е светски симбол на антифашистичкиот отпор.
Впрочем, зошто толку панично се срамат од фактот дека Македонија се борела против фашизмот? Се плашат да не им се налутат Бугарите? Или од балистите се исплашија? Затоа ли ги плукаат гробовите на сопствените баби и дедовци? На тие што се бореле против фашизмот - најголемото зло на 20 век.
Човеков секогаш реално кажува.
Може бе, може, уште само да одредиме колкава глоба ќе платите ти и целото твое семејство за промена на името на улицата каде што живеете...А никогаш не се знае, еден ден може и личните имиња да ви ги смениме, бајаги се исплатиЕј да, Партизанска во Комитска може да се преименува.
Нов начин за полнење буџет! Луѓето ќе мора да ги променат личните документи, а промената ќе мора да си ја платат сами.
--- a nikogas ne mozam da se slozam so toa da se promeni iminjata na ulicite koi go nosat imeto na josip broz tito, sepak covekot napravil za oboj narod ,mnogu ,mnogu poveke otkolku 70% od tie cii imijna ke gi nosat ulicite
Да немав веќе античко име би се двоумел меѓу Аминта и Пердика... Ќе ме поштедат мене од менување имеМоже бе, може, уште само да одредиме колкава глоба ќе платите ти и целото твое семејство за промена на името на улицата каде што живеете...А никогаш не се знае, еден ден може и личните имиња да ви ги смениме, бајаги се исплати
Така зацртале и к.. не ги боли баш бидејќи им се исплатиДа немав веќе античко име би се двоумел меѓу Аминта и Пердика... Ќе ме поштедат мене од менување име
А за исплаќање секако дека не се исплати. Ама како што вика Коце: „така сме зацртале и кур не боли“. (парафразирам)
Среќлија сум оти живеам на улица што нема допирна точка со историјата меѓу 45 и 91 година Иначе ќе го јадевме „Оро тешкото“ или нешто поиновативно.Така зацртале и к.. не ги боли баш бидејќи им се исплати
П.С. Ако ти е и улицата со античко име, ептен си во ќар
Ете, знаев, не те удира по џебот, инаку друга песна ќе пеешеСреќлија сум оти живеам на улица што нема допирна точка со историјата меѓу 45 и 91 година Иначе ќе го јадевме „Оро тешкото“ или нешто поиновативно.