Новите имиња на улиците во Скопје

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали сте за промена на имињата на улиците во Скопје?

• Да!

Гласови: 27 18,5%
  • Не!

Гласови: 119 81,5%

• Вкупно гласачи
    146
Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Pa ulicive malu barem da ni imaa evropski iminja, sto tolku se fatile so vakvi iminja, kade se na primer iminjata kako sto gi ima vo site evropski gradovi po poveke svetci (pr. BG "Svetosavska" ZG "Petrova", ) po drva (na primer vo ZG "Aleja lipa", "Aleja Javora", "Nad lipom" i sl.)
I sto samo im falese na onie ulici kako "Kairska" na primer? Treba li i osnovnoto uciliste J.H.Pestaloci da go smeni imeto po nekoj makedonec iako e poklon od Svajcarskiot narod?
Inace na plostad ulicata treba da se vika " Hipodromska". Najmnogu bi odgovaralo.....

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
13 Август - Охридски договор? Галичник - нов дел? o_O
Dafuq is this :гомце:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
од сигурни извори,се преименува со ново име
делот на Кеј 13 ноември(така ли беше до сега незнам)
оној од МАНУ, МКЦ,и МТВ до бензиската на Макпетрол
во КЕЈ - Драган Павловиќ - Латас
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 21:29 ---
од сигурни извори,се преименува со ново име
делот на Кеј 13 ноември(така ли беше до сега незнам)
оној од МАНУ, МКЦ,и МТВ до бензиската на Макпетрол
во КЕЈ - Драган Павловиќ - Латас

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
А така и јас кога ќе сум премиер ќе си именувам улица по тетин ми и чичко ми и стрико ми, ма све по список до 27-мо колено :pos:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Изгласано преименувањето на скопските улици

Советот ја изгласа одлуката без присуство на советниците од опозицијата кои ја напуштија седницата откако не беше прифатен нивниот предлог да биде симната оваа точка од дневен ред на денешната седница. Одлуката беше причина и за протест на група
граѓани, жители од Скопје кои беа против ставањето на Одлуката на дневен ред и промена на имињата на улиците.
За време на протестот групата се обиде да влезе во Градското собрание во што беше спречена, а притоа беа искршени стаклата на влезната врата.
За целосната вест :
http://www.press24.mk/story/izglasana/izglasano-preimenuvanjeto-na-skopskite-ulici-sdsm-nezadovolni-od-iminjata

S

Sagan

Гостин
Греота од господ е да му се земе од Стив Наумов името на улицата и да му се даде на крвникот Тодор Александров, вели еден постар господин, најверојатно некогашен партизан.

Бичиклиски со силни контрааргументи (лајк фиш ин вотер) :LOL:
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/protest-pred-sovetot-na-grad-skopje-poradi-preimenuvanje-na-del-od-skopskite-ulic

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Јас само се чудам со кое лице ќе се појават да бараат гласови на наредните избори!
На кого му сметаше улица Водњанска,на кого очи му бодеше...
Дали е тоа политика? Слушнав дека ќе се преименува во Мајка Тереза....дали тоа беше желбата на дуи? Дали мислат дека е таа нивна улица?
Јас дефинитивно повеќе не одам на избори,ако мене никој не ме прашува тогаш немам што да барам......:sick:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
Дали е тоа политика? Слушнав дека ќе се преименува во Мајка Тереза....дали тоа беше желбата на дуи? Дали мислат дека е таа нивна улица?
Мајка Тереза е наш комплекс, очајно се обидуваме да му докажеме на светот дека нешто изглегло одовде, дека не сме вукојебина туку имаме некаква конекција со остатокот од светов. Затоа улици, споменици и за кој треба и за кој не треба.

Немам јас ништо против да има улица Мајка Тереза, ама со кој памет ја сменија Водњанска која си има име кое ја одредува географски, лесно се памти, убаво е и сите го препознаваат...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мајка Тереза е наш комплекс, очајно се обидуваме да му докажеме на светот дека нешто изглегло одовде, дека не сме вукојебина туку имаме некаква конекција со остатокот од светов. Затоа улици, споменици и за кој треба и за кој не треба.

Немам јас ништо против да има улица Мајка Тереза, ама со кој памет ја сменија Водњанска која си има име кое ја одредува географски, лесно се памти, убаво е и сите го препознаваат...
Токму тоа сакам да го кажам,нека не ја пипаат таа улица.
На facebook има група за сите што се против менување на ул.Водњанска.Кој сака да си каже мислење и да се приклучи,само напишете улица Водњанска!

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079

Па и Првомајска, Ленинова и ред други (додуша Првомајска од поодамна е преименувана во Борис Трајковски)... Оние на Ленинова ќе бидат приморани да ги затворат кафиќите. На богатата раја нема да им биде кул да кажат дека искачаат на Аминта трети.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Токму тоа сакам да го кажам,нека не ја пипаат таа улица.
На facebook има група за сите што се против менување на ул.Водњанска.Кој сака да си каже мислење и да се приклучи,само напишете улица Водњанска!
Дај линк..
Јас бев за преименување, ама овие му ја претераа...

S

Sagan

Гостин
РСЕ: Пратеникот Андреј Петров од СДСМ ги повика граѓаните да не ги менуваат личните документи, зашто кога ќе дошле на власт, ќе ги врателе старите имиња на улиците.

кога ќе дошле на власт
кога ќе дошле на власт
кога ќе дошле на власт
кога ќе дошле на власт

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
РСЕ: Пратеникот Андреј Петров од СДСМ ги повика граѓаните да не ги менуваат личните документи, зашто кога ќе дошле на власт, ќе ги врателе старите имиња на улиците.

кога ќе дошле на власт
кога ќе дошле на власт
кога ќе дошле на власт
кога ќе дошле на власт
А државата да ни плати за промените, си играат к** со граѓаните и едните и другите г*мна политички!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom