B
Beck's
Гостин
I Officialno Ertan Hasan nov igrac na Shkendija, za mene super transfer.
Ти се радуваш што потпишал за израелски клуб? Наместо да гледаме да се појачуваат клубовите во Македонија за да биде поинтересно ние се радуваме што отишол во Израел , ај да беше во Германија или Шпанија ќе те разберевОдлична вест, сепак Металург нема да се засили со Кировски, потпишал денес едногодишен договор со Израелскиот Ирони Рамат
Се радувам што не отиде во Металург ( веќе 90% беа договорени), пошто ни се главни конкуренти и многу ќе им значеше, а не зошто не отишол во Македонски клубТи се радуваш што потпишал за израелски клуб? Наместо да гледаме да се појачуваат клубовите во Македонија за да биде поинтересно ние се радуваме што отишол во Израел , ај да беше во Германија или Шпанија ќе те разберев
Баш и заради тоа ќе беше многу поинтересноСе радувам што не отиде во Металург ( веќе 90% беа договорени), пошто ни се главни конкуренти и многу ќе им значеше, а не зошто не отишол во Македонски клуб
Кога ти ќе се израдуваш на екстра играч што отишол во Шалке или Дортумнд или било кој конкурент што ви би бил тогаш и ние.Баш и заради тоа ќе беше многу поинтересно
Мене да ти кажам дека ми е многу мило што конечно Баерн доби јак конкурент со Дортмунд, и дури малку ми е тоа, сакам и Шалке да напредува, не знам дали ми веруваш но навистина сум среќен што конечно има некој тим (Дортмунд) во Бундеслигата што може да му парира некако на мојот тим Баерн , еве баш сакав да го кажам тоа, арно ме потсетиКога ти ќе се израдуваш на екстра играч што отишол во Шалке или Дортумнд или било кој конкурент што ви би бил тогаш и ние.
Некако? Не можете титула да земете во едно очајно првенство каде првак е тим со деца неискусни...Мене да ти кажам дека ми е многу мило што конечно Баерн доби јак конкурент со Дортмунд, и дури малку ми е тоа, сакам и Шалке да напредува, не знам дали ми веруваш но навистина сум среќен што конечно има некој тим (Дортмунд) во Бундеслигата што може да му парира некако на мојот тим Баерн , еве баш сакав да го кажам тоа, арно ме потсети
Тука нема да ти реплицирам бидејќи ова не е тема за Бундеслигата, а и мислам дека јас и ти нема да можеме да зборуваме за Бундеслигата или воопшто за фудбалот бидејќи со самото тоа што го напиша се изглупира.Некако? Не можете титула да земете во едно очајно првенство каде првак е тим со деца неискусни...
Не знам кое ти е тоа размислување дека е добро што Дортмунд има јак тим и дека тоа си го сакал. И јас сакам Милан и Јуве да имаат добри тимови, но сакам да бидат втори и трети додека Интер е прв... Сега е Дортмунд, претходно беа Волсфсубрг, Хофенхајм, Дуизбург, Шалке, Малке... немате константно добар противник(како што има во другите првенства по најмалку 2-3 екипи константно што се во први три екипи) а губите титули, браво...Тука нема да ти реплицирам бидејќи ова не е тема за Бундеслигата, а и мислам дека јас и ти нема да можеме да зборуваме за Бундеслигата или воопшто за фудбалот бидејќи со самото тоа што го напиша се изглупира.
Сепак јас сум за поголема конкуренција за да биде интересно, а не да решава титулата уште 10 кола пред завршувањето на сезоната, ќе има и повеќе посетеност на стадионите, а дури и на фановите на Вардар ќе им скисне така секоја сезона да бидат без конкуренција и без проблем да ја освојуваат титулата, го имав тоа искуство со Баерн до 2010, верувајте ама ич не е интересноТреба да разбереш зашто не сака Сајбер или било кој друг да земат најдобрите конкуренти добар играч, слободно нека се засилуваат со Милан Ристовски, не со некои подобри кои може да одлучат првенство. Едно место води од Македонија во ЛШ, не две...
Па не е дека на Вардар моментално му треба посилен Металург и Шкендија или било кој друг клуб. Ивановски си оди дефинитивно, за него се уште немаме замена, исто играта од првиот дел од сезоната ја немаме(кога беа Лико и Гроздановски на крила, и Ранѓеловиќ и Оса играа одлично во средина), затоа барем мене лично ме плаши секоа засилување на останатите екипи. Останува да видиме како Вардар ќе се засили, ако останеме со горе-доле истиот тим од завршницата на сезоната без Ивановски и без добра замена ќе биде многу тешко да се освои и така титулата, не па уште со појаки противници. На Вардар му требаат 2-3 добри сезони по ред за да ги врати гледачите колку-толку, така се носат и играчи и спонзори.Сепак јас сум за поголема конкуренција за да биде интересно, а не да решава титулата уште 10 кола пред завршувањето на сезоната, ќе има и повеќе посетеност на стадионите, а дури и на фановите на Вардар ќе им скисне така секоја сезона да бидат без конкуренција и без проблем да ја освојуваат титулата, го имав тоа искуство со Баерн до 2010, верувајте ама ич не е интересно
На Ивановски кога точно му истекува договорот? Ивановски може да остане барем да ги одигра двата квалификациски меча и да помогне на Вардар да помине во 3-то коло (бар Лига Европа да игра Вардар) па после кај сака нека одиИвановски си оди дефинитивно, за него се уште немаме замена
Слободен играч е, може кај сака да оди. Не се знае дали ќе остане за ЛШ натпреварите.На Ивановски кога точно му истекува договорот? Ивановски може да остане барем да ги одигра двата квалификациски меча и да помогне на Вардар да помине во 3-то коло (бар Лига Европа да игра Вардар) па после кај сака нека оди