Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Cuculi od deneska ke igra vo Hrvatska (rijeka)
ista sudbina ke moze od utre da go ima marko no vo domashniot shampionat

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Одлична вест, сепак Металург нема да се засили со Кировски, потпишал денес едногодишен договор со Израелскиот Ирони Рамат:icon_mrgr:
Ти се радуваш што потпишал за израелски клуб? Наместо да гледаме да се појачуваат клубовите во Македонија за да биде поинтересно ние се радуваме што отишол во Израел :facepalm: , ај да беше во Германија или Шпанија ќе те разберев :rolleyes:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Ти се радуваш што потпишал за израелски клуб? Наместо да гледаме да се појачуваат клубовите во Македонија за да биде поинтересно ние се радуваме што отишол во Израел :facepalm: , ај да беше во Германија или Шпанија ќе те разберев :rolleyes:
Се радувам што не отиде во Металург ( веќе 90% беа договорени), пошто ни се главни конкуренти и многу ќе им значеше, а не зошто не отишол во Македонски клуб :D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Се радувам што не отиде во Металург ( веќе 90% беа договорени), пошто ни се главни конкуренти и многу ќе им значеше, а не зошто не отишол во Македонски клуб :D
Баш и заради тоа ќе беше многу поинтересно

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Баш и заради тоа ќе беше многу поинтересно
Кога ти ќе се израдуваш на екстра играч што отишол во Шалке или Дортумнд или било кој конкурент што ви би бил тогаш и ние.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Кога ти ќе се израдуваш на екстра играч што отишол во Шалке или Дортумнд или било кој конкурент што ви би бил тогаш и ние.
Мене да ти кажам дека ми е многу мило што конечно Баерн доби јак конкурент со Дортмунд, и дури малку ми е тоа, сакам и Шалке да напредува, не знам дали ми веруваш но навистина сум среќен што конечно има некој тим (Дортмунд) во Бундеслигата што може да му парира некако на мојот тим Баерн :pipi: , еве баш сакав да го кажам тоа, арно ме потсети (y)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Мене да ти кажам дека ми е многу мило што конечно Баерн доби јак конкурент со Дортмунд, и дури малку ми е тоа, сакам и Шалке да напредува, не знам дали ми веруваш но навистина сум среќен што конечно има некој тим (Дортмунд) во Бундеслигата што може да му парира некако на мојот тим Баерн :pipi: , еве баш сакав да го кажам тоа, арно ме потсети (y)
Некако? Не можете титула да земете во едно очајно првенство каде првак е тим со деца неискусни...

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Некако? Не можете титула да земете во едно очајно првенство каде првак е тим со деца неискусни...
Тука нема да ти реплицирам бидејќи ова не е тема за Бундеслигата, а и мислам дека јас и ти нема да можеме да зборуваме за Бундеслигата или воопшто за фудбалот бидејќи со самото тоа што го напиша се изглупира.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Тука нема да ти реплицирам бидејќи ова не е тема за Бундеслигата, а и мислам дека јас и ти нема да можеме да зборуваме за Бундеслигата или воопшто за фудбалот бидејќи со самото тоа што го напиша се изглупира.
Не знам кое ти е тоа размислување дека е добро што Дортмунд има јак тим и дека тоа си го сакал. И јас сакам Милан и Јуве да имаат добри тимови, но сакам да бидат втори и трети додека Интер е прв... Сега е Дортмунд, претходно беа Волсфсубрг, Хофенхајм, Дуизбург, Шалке, Малке... немате константно добар противник(како што има во другите првенства по најмалку 2-3 екипи константно што се во први три екипи) а губите титули, браво...
Треба да разбереш зашто не сака Сајбер или било кој друг да земат најдобрите конкуренти добар играч, слободно нека се засилуваат со Милан Ристовски, не со некои подобри кои може да одлучат првенство. Едно место води од Македонија во ЛШ, не две...

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Треба да разбереш зашто не сака Сајбер или било кој друг да земат најдобрите конкуренти добар играч, слободно нека се засилуваат со Милан Ристовски, не со некои подобри кои може да одлучат првенство. Едно место води од Македонија во ЛШ, не две...
Сепак јас сум за поголема конкуренција за да биде интересно, а не да решава титулата уште 10 кола пред завршувањето на сезоната, ќе има и повеќе посетеност на стадионите, а дури и на фановите на Вардар ќе им скисне така секоја сезона да бидат без конкуренција и без проблем да ја освојуваат титулата, го имав тоа искуство со Баерн до 2010, верувајте ама ич не е интересно

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Сепак јас сум за поголема конкуренција за да биде интересно, а не да решава титулата уште 10 кола пред завршувањето на сезоната, ќе има и повеќе посетеност на стадионите, а дури и на фановите на Вардар ќе им скисне така секоја сезона да бидат без конкуренција и без проблем да ја освојуваат титулата, го имав тоа искуство со Баерн до 2010, верувајте ама ич не е интересно
Па не е дека на Вардар моментално му треба посилен Металург и Шкендија или било кој друг клуб. Ивановски си оди дефинитивно, за него се уште немаме замена, исто играта од првиот дел од сезоната ја немаме(кога беа Лико и Гроздановски на крила, и Ранѓеловиќ и Оса играа одлично во средина), затоа барем мене лично ме плаши секоа засилување на останатите екипи. Останува да видиме како Вардар ќе се засили, ако останеме со горе-доле истиот тим од завршницата на сезоната без Ивановски и без добра замена ќе биде многу тешко да се освои и така титулата, не па уште со појаки противници. На Вардар му требаат 2-3 добри сезони по ред за да ги врати гледачите колку-толку, така се носат и играчи и спонзори.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Ивановски си оди дефинитивно, за него се уште немаме замена
На Ивановски кога точно му истекува договорот? Ивановски може да остане барем да ги одигра двата квалификациски меча и да помогне на Вардар да помине во 3-то коло (бар Лига Европа да игра Вардар) па после кај сака нека оди

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
На Ивановски кога точно му истекува договорот? Ивановски може да остане барем да ги одигра двата квалификациски меча и да помогне на Вардар да помине во 3-то коло (бар Лига Европа да игра Вардар) па после кај сака нека оди
Слободен играч е, може кај сака да оди. Не се знае дали ќе остане за ЛШ натпреварите.

B

Beck's

Гостин
Ima pravo clenot pogore, vie sami pisuvavte deka se iznervirate zatoa sto nekoi pojaki igraci odma sakat da izbegnat od naseto prvenstvo (ova mislam poveke radi Ivanovski go kazavte), a sega milo vi e za Kirovski.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom