Бодибилдинг дневник

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Денес после скоро 9 месеци лежакање и качени 5-6 кила (нормално ако се земе во предвид изгубена мускулна маса + наталожено масти е многу повеќе) решив да почнам пак од поново. Сум паднал многу од последна серија 100кг бенч 8 повторувања сега од двај 65кг, маса со која се загревав порано. Ама ако нема да се преоптеретувам од почеток со мислите на што сум бил а што сум сега за да не го повредам грбот пак и барем првиот месец ќе идам полека.

Еден краток (1 саат) ама бар за мене доста напорен тренинг со 10 минути загревање, и после гради, бицепс и подлактица. И после толку време си ја отворив кантата со протеин пак. Сеа да се надеваме дека нема да ме напушти мотивацијата и во среда идам на трицепс, грб, трапез и стомачни+грбни. Ќе почнам да работам и на нормализирање на искраната и исфрлање на чоколадите, чипсовите и сладоледите и брзата храна. Сакам да се осекам моќно и полн со енергија ко порано и ветувам ќе работам на тоа!

Ми фалеше чуството коа ти гори мускулот после напорен тренинг :)

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
11.06.2012 Понеделник
Мускулна партија: Нозе + Стомачни

Солиден тренинг. Си поставив сопствен рекорд на пресата за нозе (110кг) - 6 повторувања.
Денес едвај се дигнав од постела и покрај тоа што спиев 11 саати. Не можам да се движам воопшто.:noze:
Исхраната вчера беше прилично солидна: 3200 калории / 380гр. јаглехидрати / 80+гр. масти / 230гр. протеини

S

Stef Bachatero

Гостин
Вчера го правев видеово 8 серии со 90 секунди пауза измеѓу.
Денеска поставив надворешна скала за да можам да го правам агилност вежбањето од Insanity.Морам да кажам дека е едно од најинтензивните вежби што досега сум ги правел :).Вечер ќе се истегнувам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вчера го правев видеово 8 серии со 90 секунди пауза измеѓу.
Денеска поставив надворешна скала за да можам да го правам агилност вежбањето од Insanity.Морам да кажам дека е едно од најинтензивните вежби што досега сум ги правел :).Вечер ќе се истегнувам.
Pull-ups-от не ги праиш правилно.
А и чучњевите ги брзаш и исто не ги праиш баш правилно.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тешко дека некој со таа килажа умее правино да ги прави :D 90% од билдерите во теретана може и 120 кг да дигаат на бенч неможат 10 правилни Pull-ups да направат.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тешко дека некој со таа килажа умее правино да ги прави :D 90% од билдерите во теретана може и 120 кг да дигаат на бенч неможат 10 правилни Pull-ups да направат.
Па не мора да ги праи сите, нека прави максимум но правилно. :)
А за чучњевите нема изговор :) Си клекнува само троа.

S

Stef Bachatero

Гостин
Поентата е да се добие поголем интензитет.Некој нема време и сака да има резултати.Плус рачките не ги фаќам како што треба затоа што нема простор.Јас сум задоволен од тоа што го постигнувам,барем некој неможе ни тоа :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Поентата е да се добие поголем интензитет.Некој нема време и сака да има резултати.Плус рачките не ги фаќам како што треба затоа што нема простор.Јас сум задоволен од тоа што го постигнувам,барем некој неможе ни тоа :)
Па повеќе резултати ќе имаш од правилни репетиции, него од половични, а времето потрошено е исто :)
И не мислев на фаќањето на рачките туку на тоа што не се спушташ до доле и не се креваш до горе.

S

Stef Bachatero

Гостин
Па повеќе резултати ќе имаш од правилни репетиции, него од половични, а времето потрошено е исто :)
И не мислев на фаќањето на рачките туку на тоа што не се спушташ до доле и не се креваш до горе.
До доле да не се спуштам но ќе биде се во свое време :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Денес 60 кг дигнав на бенџ,се зачудив и самиот,6 пати...а вежбам 2 недели само.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Оброк после напорен тренинг
350гр Стек
300гр Ориз
400мл млеко
1 Јајце DSC00672.JPG
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 16:00 ---
Стекот во вода варен, и оризот исто само во вода варен без ништо
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 16:03 ---
Денес 60 кг дигнав на бенџ,се зачудив и самиот,6 пати...а вежбам 2 недели само.
Ја денес 50кг дигнав на бенч, ова ми е 7ден откако идам у теретана

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
2 недели вежбаш, месецов, мислиш?!
Вежбав теретана 3 месеци,октомври,ноември,декември,па одмарав месец,па почнав 2 месеци со П90Х,па еднна недела одмарав и пред 2 недели почнав теретана..

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Вие што кревате по 50-60 кила со толку краток период во теретана...
Дали правилно ја изведувате вежбата? Поточно, дали шипката ја спуштате до долу?

18.06.2012 Понеделник

По 6 недели вежбање на legs-push-pull програмата, време е за промена. Има некој предлог за програма со која би вежбал 2 мускулни групи дневно, 6 дена? Во теретана одам скоро година, а во тој период накачив 14 килограми речиси чиста мускулна маса.

Kajgana Shop

На врв Bottom